Tip dana: Osasuna – Atletiko Madrid: Jorgandžijama baš prija Pamplona!

U četvrtak je na programu nekoliko u najavi veoma interesantnih mečeva, a mi smo ovog puta za vas analizirali duel koji će biti odigran u Pamploni, gde će fudbaleri Osasune ugostiti Atletiko Madrid.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 21:30h, a biće ovo ujedno i poslednji meč vanrednog sedmog kola šampionata, uz napomenu da nas dueli novog kola očekuju već od sutra.

Osasuna: Deset vezanih poraza od Atletika!

Najveći uspeh u dosadašnjoj istoriji ovog kluba koji je osnovan još 1920. godine datira iz 2005. godine, ali i prošle sezone, kada je Osasuna stizala do finala španskog Kupa Kralja.
Prvog puta je tim iz Pamplone poražen od Betisa, dok je u prošlosezonskom finalu drugog po važnosti takmičenja u Španiji, ekipa sa El Sadara poražena od favorizovanog Real Madrida, rezultatom 1:2, iako se zaista stiče utisak da se izabranici Jagoba Arasaete nimalo nisu obrukali na tom susretu.
Osim ta dva finala Kupa, Osasuna gotovo da nije beležila dobre rezultat, verovatno je vredno pomena još i četvorostruko osvajanje Segunde, uz konstataciju da se to poslednji put desilo 2019. godine, od kada je ova simpatična ekipa stalni član najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala.
Kruna sjajnih igara u poslednjih nekoliko godina se desila prošle sezone, kada je klub iz Pamplone na kraju došao do sedme pozicije na tabeli, što donosi plasman u plej-of kvalifikacija za Ligu konferencije.
Nažalost, ubrzo nakon toga je usledio veliki šok, pošto je Osasuna izbačena iz Evrope, a sve to zbog presude španskog Vrhovnog suda o dve utakmice iz 2014. godine u čijem nameštanju je učestvovao upravni odbor kluba iz Pamplone, zbog čega su u krovnoj kući evropskog fudbala odlučili da španski klub izbace iz Lige konferencije.
Advokatski tim ekipe sa El Sadara je ekspresno uložio žalbu, koja je na veliku radost svih navijača ovog simpatičnog kluba prihvaćena, pa je tako Osasuna došla u situaciju da igra za ulazak u Ligu konferencije, ali je nažalost belgijski Klub Briž bio bolji u dvomeču i na kraju zasluženo stigao do plasmana u grupnu fazu, uz konstataciju da je pri samom žrebu bilo jasno da belgijski predstavnik ima daleko više iskustva kada su ovakvi mečevi u pitanju.
Što se tiče ove sezone, slobodno možemo reći da smo za sada daleko više očekivali od čete trenera Arasaete, pošto je klub iz Pamplone do sada sakupio sedam bodova.
U prošlom kolu je Osasuna na svom stadionu uspela da dođe do prvih bodova, pošto je ova ekipa remizirala protiv Sevilje kada nije bilo pogodaka.
Pre toga je ovaj tim poražen na gostovanju kod Hetafea, a mimo svih očekivanja nam je taj susret u predgrađu Madrida doneo čak pet pogodaka, pošto je na kraju bilo 3:2.
Za kraj, ne možemo a da ne pomenemo podatak da je Atletiko Madrid na poslednjih deset međusobnih susreta protiv Osasune ostvario isto toliko trijumfa, pa se stiče utisak da klub iz Pamplone očekuje izuzetno težak zadatak.

Atletiko Madrid: Sjajna partija protiv gradskog rivala!

Atletiko prošle sezone nije startovao onako kako se to očekivalo, ali je ova ekipa standardno dobro odigrala drugi deo sezone i na kraju završila na trećem mestu na tabeli, i uspela da se izbori za novo učešće u Ligi šampiona, što naravno godinama unazad i jeste primarni cilj ovog tima koji sa klupe predvodi Čolo Simeoene.
Kada smo već kod elitnog takmičenja, treba reći da posle baš dosta godina Atletiko prošle sezone nije uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu i to pošto je u svojoj grupi završio na poslednjem mestu na tabeli, a sve to u konkurenciji Klub Briža, Porta i Leverkuzena, pa slobodno možemo konstatovati da Madriđani i pored savršenog žreba nisu uspeli da stignu do već viđenog plasmana u doigravanje.
Primarni cilj će svakako i ovog puta biti plasman na jedno od prva četiri mesta, a na osnovu svega što smo do sada videli deluje da izabranici Čola Simeonea igraju izuzetno nepredvidivo.
Krenimo prvo od Lige šampiona gde je Atletiko u prvom kolu gostovao kod Lacija, poveo sa 0:1, kontrolisao tok meča, a onda je u četvrtom minutu sudijske nadoknade usledio hladan tuš pošto je golman domaćina otišao u kazneni prostor i postigao pogodak za izjednačenje i veliki delirijum na Olimpiku.
Što se tiče španske La Lige, u prošlom kolu su Jorgandžije vrlo verovatno odigrale i svoj najbolji meč u dosadašnjem toku prvenstva pošto je na svom stadionu savladan gradski rival Real Madrid, a taj duel na prelepom Vanda Metropolitanu je završen rezultatom 3:1.
Domaćin je već u četvrtom minutu susreta preko Morate stigao do prednosti, da bi na 2:0 desetak minuta kasnije rezultat povisio Grizman.
Kada se činilo da će se Čolo Simeone opredeliti za defanzivnu varijantu i zatvoriti, kraljevski klub je preko Krosa u 35. minutu susreta smanjio na 2:1, ali je ipak pobedu domaćina potvrdio Morata svojim drugim pogotkom i tako naneo poraz svom bivšem klubu.
Ne zaboravimo da su Jorgandžije pre toga doživele pravu katastrofu na gostovanju kod Valensije koja je na svom stadionu bez većih problema slavila sa 3:0 protiv na tom meču anemičnog Atletika.
Za kraj, kada su u pitanju sastavi, Čolo Simeone za jedno od najtežih gostovanja u La Ligi koje Atletiku zanimljivo veoma prija kao što smo već napomenuli, neće moći da računa na Bariosa, Lemara, Vitola i Mandavu, dok su Korea, Sojunču i De Pol pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Ako se osvrnemo na međusobne mečeve, kao što smo već napomenuli, na deset poslednjih susreta klub iz prestonice je ostvario isto toliko trijumfa, a kakvi bi mogli da budu dometi Atletika, možda se najbolje videlo u prošlom kolu kada je ova ekipa savladala Real na svom stadionu, pa vam toplo preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Superbet pripremila koeficijent 2.15.

Takođe, po tradiciji, Jorgandžije postižu baš dosta pogodaka u Pamploni, pa je tako ovaj tim na poslednja četiri susreta na kojima je Osasuna bila domaćin postigao dvanaest pogodaka, pa vam savetujemo da se opredelite za igru G2+ uz kvotu 2.25 u Superbetu.

Za kraj, utisak je da će nekadašnji šampion Španije od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Osasune, zbog čega vam predlažemo da probate sa prelazom 2-2 uz fantastičnu kvotu 3.40 u Superbetu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.