Najava i analiza: Bundesliga, 6. kolo: Veliki derbi igra se u Lajpcigu, Farmaceuti nastavljaju pobednički niz u Majncu

Malo po malo stigli smo do 6. runde u Bundesligi. Za sada se sve odvija po prognozama, Bajern je na vrhu, a odlično se kotiraju Leverkuzen, Lajpcig i Dortmund. Međutim, ako treba tražiti pozitivna iznenađenja, to su svakako Hofenhajm i, pre svih, ekipa Štutgarta. U ovom kolu čeka nas duel, po nama, dve najbolje ekipe, Red Bul Lajpciga i šampiona iz Minhena. Biće ti prilika za Bavarce da se revanširaju Bikovima za poraz u Super kupu na startu sezone. Sve predložene kvote važile su u momentu pisanja teksta.

Hofenhajm – Dortmund – 2+DP @ 1.60 u MaxBet

Kolo otvara duel u malenom Sinshajmu gde domaći Hofenhajm dočekuje vicešampiona iz Dortmunda. Šok iz poslednjeg kola prošlog prvenstva sigurno je ostavio traga na Milionere i njima će trebati malo vremena da dođu u pravu formu. Još uvek nemaju poraz, ali su dva puta osvajali samo po bod, u Bohumu i, potpuno neočekivano, protiv novajlije Hajdenhajma u Dortmundu. U prošlom kolu su minimalnim rezultatom dobili Volfsburg. Hof igra sjajno, posle poraza od Frajburga na premijeri vezali su četiri uzastopna trijumfa uz čak 11 postignutih golova.Deluju nezaustavljivo, a posebno su opasni na strani gde su već pobedili Hajdenhajm, Keln i Union Berlin. Četiri poslednja međusobna okršaja dobio je Dortmund, ali će sada biti jako neizvesno. Očekujemo golove, ali bi oni mogli da padnu tek u nastavku. Naš predlog je 2+DP sa kvotom 1.60 u kladionici MaxBet.

Keln – Štutgart – GG3+ @ 1.85 u Mozzartbet

Svakako je da su Švabe hit na početku sezone u Bundesligi. Tim koji se spasio ispadanja tek u baražu proletos, sada deli lekcije i nalazi se na visokom 3. mestu sa 12 bodova, jednim manje od vodećeg dvojca koji čine Bajern i Bajer. Za takav učinak najzaslužniji je fantastični senegalski napadač Girasi, koji je, verovali ili ne, postigao već 10 golova! Sigurno je da od njega preti najveća opasnost Jarčevima, koji se već sada nalaze u vrlo nezavidnoj poziciji sa samo jednim osvojenim bodom. Za trenera Baumgartnera meč sa Štutgartom mogao bi biti ključan u zadržavanju posla. Na domaćem terenu su već izgubili od Volfsburga i Hofenhajma i novi neuspeh mogao da znači i otkaz za harizmatičnog stručnjaka. Prošle sezone Keln nije zatresao mrežu Štutgartu, posle 0:0 na svom terenu, poraženi su sa 3:0 na Mercedes Benz Areni. Verujemo da će se tresti obe mreže, a da bude barem tri gola ukupno. Za GG3+ kvota je 1.85 u kladionici Mozzartbet.

Bohum – Menhengladbah – GG @ 1.51 u Meridianbet

I jedni i drugi se nadaju da mogu do prve ovosezonske pobede u prvenstvu. Bohum je osvojio tri, a Borusija samo dva boda do sada, ali sve zahvaljujući nerešenim rezultatima. Teško je reći ko je imao nezgodniji raspored, oba tima su igrala protiv jakih rivala, ali se ipak očekivao nešto konkretniji učinak, posebno Borusije. Ekipa iz Menhengladbaha je doživela pravi egzodus u letnjem prelaznom roku, ali je goleada protiv Augzburga na startu pokazala i da su se adekvatno pojačali. Međutim, posle tih 4:4 u Augzburgu još su samo u Darmšatatu uzeli bod, a i tamo je bila kiša golova, meč je završen 3:3, a Ždrepci su nadoknadili tri gola minusa. Odbrana je slabiji deo tima Menhengladbaha, to potvrđuje 13 primljenih golova, a šta tek reći za Bohum čija se mreža tresla 16 puta. Skoro polovinu tih pogodaka primili su na Alijanc Areni prošlog vikenda u porazu od Bajerna sa 7:0. Mogao bi i ovde da padne bar po gol na obe strane, za GG kvota je 1.51 u kladionici Meridianbet.

Hajdenhajm – Union Berlin – T22+ @ 2.06 u CircusBet

Union ima četiri vezana poraza, a to im se nije dogodilo od kada su posrtali Bundeligaši. Doduše jedan od ta četiri neuspeha doživeljen je u Madridu od Reala, u okviru Lige šampiona, ali su tri ostala posledica poraza u domaćem prvenstvu. Očigledno će biti jako teško ponoviti prošlu sezonu, mada su nas Berlinci navikli da svake godine podižu lestvicu uspeha. Prošle sedmice je bodove iz prestonice odneo Hofenhajm, što se mora nazvati iznenađenjem, ako već porazi od Reala, Lajpciga i Volfsburga to nisu. Debitant u Bundelsigi je uspeo da dođe do prve, istorijeske, pobede. Bilo je to u prethodnom meču pred svojim navijačima kada je Verder pobeđen sa 4:2, ali su odmah u Leverkuzenu ponovo ubedljivo izgubili. Radi se o timu koji dosta daje, ali još češće prima golove, a Union je tim koji ume da igra na gol više. Problem za Šumare moglo bi da bude to što već u utorak dočekuju Bragu u Ligi šampiona i biće to prilika da osvoje prve bodove u elitnom takmičenju. Od Hajdenhajma su svakako jači, i očekujemo da postignu bar dva gola na ovom meču. Za T22+ kvota je 2.06 u kladionici CircusBet.

Majnc – Leverkuzen – 2 @ 1.60 u SuperBet

Bajer je prošle sezone slavio u Majncu sa 3:0, ali im je Majnc vratio istom merom na Baj areni na proleće. U ovom momentu je razlika na tabeli poprilična, goati su drugi, a domaćin na deobi poslednjeg mesta sa Darmštatom. Umeo je i ranije Majnc da očajno započne sezonu, a da onda sve to ispravi u nastavku i lako stigne do opstanka, što je jedini cilj i ove sezone. Ipak, čini se da su sada imali dosta lakši raspored na startu nego tih sezona, pa to mora da zabrine navijače iz ovog grada. U prošlom kolu su izgubili u Augzburgu, mada su prvi poveli, pa je taj poraz upalio crveni alarm na Meva Areni. Farmaceuti su se razgoropadili od samog početka, sa 13 bodova iz pet kola dele prvo mesto sa Bajernom koji ima tek nešto bolju gol razliku. Postigao je Bajer 17 golova, a četiri su dali Hajdenhajmu u prethodnom kolu. U Mjancu je najvažnija pobeda, a i za nju trebaju golovi, makar jedan više od rivala. Naš predlog je dvojka za koju u kladionici SuperBet koeficijent iznosi 1.60.

Volfsburg – Ajntraht – x2 @ 1.73 u MaxBet

Tim iz Frankfurta je jedan od četiri tima koji još uvek nemaju poraz, ali su najslabije plasirani u toj grupi. Razlog je mnogo nerešenih rezultata, čak četiri u pet utakmica. Jedinu pobedu ostvarili su na premijeri protiv komšija iz Darmštata, a ona su vezali četiri remija. Poslednji je bio protiv Frajburga prošle nedelje, kada ih je malo pogledala i sreća jer je gostima poništen gol u poslednjim sekundama nadoknade zbog minimalnog ofsajda. Volfsburg je izgubio već dva puta ali ima dva boda više od svog sadašnjeg rivala. Slavili su Vukovi na tri meča i to je dovoljno za 9 bodova na kontu, dva više nego što ima neporaženi Ajntraht. U dve prethodne sezone Ajntraht nije pobedio Volfsburg, ali nije ni izgubio u gradu automobila, oba puta je bilo nerešeno, dok su Vukovi trijumfovali dva puta u bankarskom centru Evrope. Volfsburg se dobro držao prošle sedmice u Dortmundu ali je na raju primio gol koji je ostavio bodove domaćinu. Niko Kovač je nekada sa uspehom vodio ekipu Ajntrahta, doveo je do polufinala Lige Evrope i pehara u DFB kupu, a sada je već drugu sezonu na klupi Vukova. Čini nam se da Orlovi neće izgubiti, pa je predlog dupla šansa x2 sa kvotom 1.73 u kladionici MaxBet.

Lajpcig – Bajern – GG4+ @ 2.15 u SuperBet

Između dva prvenstvena kola Lajpcig i Bajern su morali da odrade zaostali posao u DFB kupu, zato što su u terminu prvog kola igrali međusobni duel u Super kupu Nemačke, kao šampion i osvajač kupa. Plasman u drugo kolo nije bio upitan, a sigurno je da su više razmišljali o ovom okršaju na Red Bul Areni. Taj duel u Minhenu, na startu sezone, ubedljivo su dobili Bikovi, kao i onaj u finišu prošle na istom mestu, a koji je umalo Bavarce koštao Salatare. Učinio je Lajpcig ogromnu uslugu Dortmundu tim trijumfom proletos, ali ovi poklon nisu uspeli da iskoriste i šampionski pehar ostao je u Minhenu, jedanaestu godinu uzastopno. Bavarci su pobedili četiri puta u ovom prvenstvu i remizirali sa Leverkuzenom, primivši gol iz penala u sudijskoj nadoknadi. Lajpcig je krenuo porazom baš u Leverkuzenu, ali je onda vezao četiri trijumfa i priključio se vodećima. U prošlom kolu je Bajern izmaltretirao Bohum i spakovao mu sedam komada u mrežu, dok su Bikovi doneli velika tri boda iz Menhengladbaha zahvaljujući spretnom Timu Verneru. Sve ukazuje na još jednu goleadu i zato je naš predlog GG4+ sa kvotom 2.15 u kladionici SuperBet.

Darmštat – Verder – 1x,2+ @ 1.99 u Meridianbet

Zeleni iz Bremena su već izgubili od jednog novajile nedavno a sada im predstoji gostovanje kod drugog. Darmštat nije debitant u Bundesligi ali se ne može pohvaliti dugim prvoligaškim stažom. Nije Verder toliko loše startovao, ima tim iz Bremena već dve pobede, ali je to u ovom trenutku dosta samo za 11. mesto. Očigledno će se i ove sezone boriti za opstanak i sigurno je da žele što pre da ga obezbede. Za Darmštat je takođe opstanak željeni cilj, ali svi smatraju da će oni imati mnogo problema da ostanu u eliti. Po kladonicama su jedni od glavnih kandidata da se vrate u Cvajtu posle samo jedne sezone, ali nas bliska prošlost uči da je kritična druga sezona u Bundesligi. Tim iz Hesena je osvojio samo jedan bod u prvih pet kola, a uspeli su da ispadnu i iz DFB kupa od nižerazrednog Homburga. Jedini bod uzeli su u meču sa Menhengladbahom, a i tada su jedva uspeli da sačuvaju tri gola prednosti. Primili su već 16 golova, uz Bohum najviše, ali su umeli i da pogode protivničke mreže. Biće domaćin pod prtiskom ali verujemo da neće izgubiti od Verdera. Za duplu šansu 1x, uz bar dva gola na meču, kvota je 1.99 u kladionici Meridianbet.

Frajburg – Augzburg – 1 @ 1.75 u Mozzartbet

Posle odličnog starta Frajburg kao da se malo umorio i već tri kola ne zna za pobedu u Bundesligi. Posle poraza od Štutgarta i Dortmunda, kada su za 180 minuta primili čak 9 golova, u Frankfurtu im se barem mreža nije tresla, a meč je završen nerešeno. Između domaćih posrtanja smestio se trijumf u Pireju na startu još jednog izdanja Lige Evrope. Ovo je druga uzastopna sezona u kojoj Frajburg igra u drugom po jačini evropskom takmičenju, a plan je da se, kao i prošle, domogne nokaut faze. Augzburg ne razmišlja o Evropi, njima je i ove godine u glavi samo opstanak u Bundesligi. Prvu pobedu ostavrili su u prošlom kolu kada su preokrenuli protiv Majnca, ali će svakako morati da porade na odbrani svog gola jer su u prvih pet kola loptu iz mreže vadili 13 puta. Nije ni odbrana Frajburga nešto posebno granitna, poklekla je deset puta uz još dva primljena gola u Atini. Sve u svemu domaćin je bliži pobedi, a za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.