Najava i analiza: Premijer liga, 7. kolo: Redsi na Vajt Hart Lejnu, Vukovi reže na šampiona, Arsenal u Bornmutu bere Trešnjice

premijer liga

Nastavlja se najjača liga u Evropi. U 7. kolu engleske Premijer lige derbi se igra u Londonu gde Totenhem dočekuje Liverpul. Jedini maksimalni tim u prvih pest kola, aktuelni šampiona Siti, gostuje u Vulverhemptonu, dok će vicešampion Arsenal putovati u Bornmut. Timovi sa dna tabele, ujedno i novajlije, imaju težak posao, Luton kod Evertona, Barnli kod Njukasla i Šefild junajted kod Vest Hema. Predložene kvote iz najave važile su u vreme pisanja teksta.

Aston Vila – Brajton – GG4+ @ 2.25 u Mozzartbet

Po položaju na tabeli ovo je jedan od dva derbija kola. Vila je trenutno 6. a Brajton na sjajnom trećem mestu. Ekipa iz Birmingema je u prethodnom kolu slavila na Stamford Brižu protiv Čelsija, i sada ima 4 pobede uz dva, doduše ubedljiva, poraza. Ispali su iz EFL kupa ali smatramo da im to takmičenje i nije bilo u fokusu. Obe ekipe su predstavnici Engleske u Evropi i podbacili su u prvom kolu grupšne faze. Aston Vila je u Ligi konferencija izgubili u Poljskoj od Legije i u četvrtak će dočekati Zrinjski iz Mostara, dok je Brajton izgubio na svom Ameksu od AEK iz Atine i moraće da se ”izvadi” na Velodromu u Marseju. Međutim, Premijer liga je najvažnija za ove ekipe i sigurno se na Vila parku neće čuvati za Evropu. Tri prethodna kola Galebovi su pobedili i svaki put je bilo 3:1 za njih. Za sada jedini poraz naneo im je Vest Hem i to u Brajtonu. Svakako da su golovi prvi izbor, a očekujemo da ih bude barem četiri. Za GG4+ koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 2.25.

Bornmut – Arsenal – 2 @ 1.58 u CircusBet

Tobdžije igraju dobro ali su već na četiri boda zaostatka za Sitijem. Ne smeju da dozvole da se Građani odvoje na veću razliku jer bi onda borba za titulu, a to je želja tima sa bivšeg Hajberija, postala skoro nemoguća. Prošle sedmice Arsenal je igrao derbi severnog Londona protiv Totenhema i nije slavio i pored toga što je dva puta vodio. Gubitak dva boda u meču sa najljućim rivalom moraće da nadomeste trijumfom u Bornmutu. Trešnjece su još bez pobede i imaju samo tri boda na kontu posle šest utakmica. Kad do sada nisu pobedili, sumnjamo da će im to poći za rukom u meču sa jednom od najjačih engleskih ekipa. I bod bi bio puna kapa za Bornmu, ali sudeći po ishodu dve prošlosezonske utakmice protiv Arsenala, teško da mogu i remi da očekuju. Naš predlog je dvojka, a za pobedu gostiju koeficijent u kladionici CircusBet je 1.58.

Everton – Luton – 1 @ 1.65 u MaxBet

Valjda je kriza iza Evertona, a to možemo zaključiti po poslednjim rezultatima tima sa Gudisona. Karamele su prvo slavile na gostovanju kod Brentforda u prvenstvu, a onda i u Birmingemu protiv Aston Vile u EFL kupu. Sve to dogodilo se u samo tri dana i sada protiv Lutona mogu da upišu treći trijumf u jednoj sedmici. Za novajliju u eliti kriza je još aktuelna, i pitanje je kada, i da li će uopšte, izaći iz nje. Bez pobede su Šeširdžije u prvih šest kola i sa jednim bodom na kontu nalaze se u zoni ispadanja, zajedno sa još dve ekipe koje su proletos iz Čempionšipa prešle u Premijer ligu. Naravno da će se ovi timovi, uz još po neki, boriti za opstanak, a jedino povoljno po Luton u ovom momentu je to što imaju jedan zaostali meč, onaj sa Barnlijem na svom terenu. Tim Šona Dajša je favorit u ovom duelu i sve osim pobede Evertona bilo bi prvorazredno iznenađenje. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.65.

Mančester Junajted – Kristal Palas – 0-2 @ 2.06 u Meridianbet

Manje od četiri dana kasnije opet se sastaju Mančester Junajted i Palas, i to na istom mestu, na Old Trafordu. U EFL kupu u utorak Crveni đavoli su slavili sa ubedljivih 3:0 i prošli u narednu rundu gde ih čeka Njukasl, tim koji je izbacio šampiona Siti i sprečio gradski derbi u osmini finala Liga kupa. Za Junajted je važno da su prošle nedelje pobedili u Barnliju i to zahvaljujući samo jednom golu, što je došlo kao melem na ranu nakon dva vezana poraza, od Arsenala i Brajtona, identičnim rezultatom 3:1. Orlovi i ove sezone igraju tvrdo, malo primaju, ali još manje golova daju, pa će im odbrana svog gola biti prioritet i na Old Trafordu. Roj Hodžson se oporavio od zdravstvenih problema koje je imao i iskusni stručnjak ponovo je na klupi Palasa. Junajted je opet favorit, ali smatramo da će sada gosti pružiti mnogo jači otpor. Naš predlog je igra na mali broj golova, a za 0-2 gola koeficijent u kaldionici Meridianbet iznosi 2.06.

Njukasl – Barnli – 1,3+ @ 2.15 u SuperBet

Svrake su u ovom momentu najnepoželjniji rival na Ostrvu. Njukasl je prošle sedmice pobedio Šefild junajted kao gost sa neverovatnih 8:0 i samo je jedan gol nedostajao da izjednače najveću pobedu u istoriji Premijer lige. Posle toga su bili uspešni i u EFL kupu, a ”žrtva” je bila, ni manje ni više nego Mančester Siti. Prepuni samopouzdanja ”severnjaci” čekaju Barnli, tim koji još uvek nema pobedu. Klaretsi se muče na startu sezone, osvojili su samo bod u prvih pet utakmica i nadaju se da mogu iznenaditi a Sent Džejms parku. U prošlom kolu Barnli je igrao dobro protiv Mančester Junajteda, ali je ostao praznih šaka iako mu se mreža zatresla samo jednom. Efikasnost i jeste najveći problem za Barnli, daju manje od gola po utakmici, a na taj način ne možete računati na opstanak. Čeka Edija Haua je samo u Šefildu dala dvostri+uko više golova nego Barnli na svih pet odigranih utakmica u prvenstvu. Oko konačnog ishodna ne treba polemisati, a verujemo da ćemo videti i golove, makar tri. Za 1,3+ kvota je 2.15 u kladionici SuperBet.

Vest Hem – Šefild junajted – GG3+ @ 2.05 u Mozzartbet

Blamažu iz duela sa Njukaslom mogao bi da opere samo dobar rezultat iz Londona protiv vest hema. To je mnogo lakše priželjkivati nego ostavriti, pogotovo jer tim Dejvida Mojesa ima dva vezana neuspeha u prvenstvu i mora na svaki način da prekine taj niz. Istina, Čekićari su gubili od Sitija i Liverpula, a na oba meča bili su, maltene, ravnopravan rival. Poslednji trijuf zabeležili su u Ligi Evrope kada su uspeli da preokrenu protiv TSC-a i stigu do prvih bodova u grupnoj fazi ovog takmičenja. U četvrtak gostuju u Frajburgu, ali im je duel sa Oštricama sigurno značajniji. Jorkširci su uspeli da osvoje samo bod u prvih šest utakmica, bilo je to u meču sa Evertonom na svom Komjunitijiju, a na oba dosadašnja gostovanja ostajali su praznih šaka. Najbliži uspehu bili su na Vajt Hart Lejnu kada su vođstvo od 1:0 ispustili zbog primljenih golova u 98. 100. minutu. Domaćin je favorti, ali verujemo da gosti mogu dati makar gol. Naš predlog je GG3+ sa kvotom 2.05 u kladionici Mozzartbet.

Vulverhempton – Mančester Siti – 2,0-3 @ 2.30 u SuperBet

Možda je poraz u Njukaslu trebao Sitiju da se resetuje na vreme. Iako su do sada ostvarili maksimalan učinak u prvenstvu, a dobro su startovali i u Ligi šampiona, čini nam se da ne deluju tako ubedljivo kao prošle sezone, pogotovo od povrede Kevina De Brujnea. Protiv Vest Hema su uspeli da preorenu minus od jednog gola, a i u Šefildu su do trijumfa stigli tek u samom finišu. Čak su i u duelu sa Crvenom Zvezdom jurili minus u drugom poluvremenu. Uskoro će igrati protiv nemačkoj Lajpciga u Ligi šampiona, stalnog rivala u poslednjih godina, ali pre duela sa Bikovima sledi im gostovanje u Vulverhemptonu, kod tima koga su pobedili, i to ubedljivo, u poslednjih šest mečeva. Vukovi su upisali samo jednu pobedu u prvih šest kola, bilo je to na gostovanju na Gudisonu protiv Evertona, a u utorak su ispali i iz EFL kupa, kao i Siti uostalom, ali od drugoligaša Ipsviča. Dvojka bi trebalo da dođe, a ne verujemo u veliki broj golova. Za kombinaciju 2,0-3 kvota je 2.30 u kladionici SuperBet.

Totenhem – Liverpul – GG3+ @ 1.60 u Meridianbet

Izgleda da je prošla, svakako neuspešna, sezona pomogla u resetovanju Pevaca i Redsa. Oba tima igraju odlično na startu sezone i još uvek nemaju poraz u prvenstvu. Totenhem sa novim trenerom Postekogluom igra sjajno, tandem Barns-Son funkcioniše neverovatno dobro i gotovo da se ne oseća odsustvo Harija Kejna, mada navijači sa setom razmišljaju kakav bi to tim bio da je kapiten ostao. U prošlom kolu Pevci su ostali neporaženi u derbiju severnog londona na Emirejtsu, a to nije polazilo za rukom trojici prethodnih trenera Totenhema. Liverpul u ovaj meč ulazi posle 19 uzastopnih utakmica bez poraza i posle sedam uzastopnih pobeda, računajući sva takmičenja. Samo u prvom meču na Stamford Bridžu tim Jirgena Klopa nije pobedio. U utorak su prošli dalje u EFL kupu, a trijumfovali su protiv L estera nakon preokreta. Poslednji put je Totenhem slavio protiv Liverpula pre punih šest godina i ta tradicija mogla bi da bude srušena. Sigurnije je igrati na golove, a njih bi moralo da bude na obe strane i bar tri ukupno. Za GG3+ kvota je 1.60 u kladionici Meridianbet.

Notingem Forest – Brentford – GG @ 1.82 u CircusBet

Pčelice su u maloj krizi, nemaju pobedu na poslednje četiri utakmice u ligi, a u međuvremenu su ispali i iz EFL kupa, što je bio treći vezani poraz. Istina, minimalni poraz od Arsenala nije smak sveta, ali bi se ovaj crni niz morao što pre prekinuti dok se Brentford ne spusti još niže na tabeli, a trenutno je tek 13. Forest je samo jedno mesto ispred njih, sa bodom više, pa i njima, pomalo, gori pod nogama. Šumari su senzacionalno trijumfovali na Stamford Bridžu, pa onda uzeli samo bod protiv Barnlija na svom terenu, da bi prošle sedmice brzo primili dva gola od šampiona, a na tome se i završilo. Neefikasnost kod Foresta nije iznenađenja, ali svakako jeste kod Brentforda, mada su oni dali 9 golova u prvih šest kola. Prošle sezone su se ova dva tima po prvi put našla oči u oči u najjačem takmičenju u Engleskoj, a na oba meča bilo je dosta golova. U Notingemu je bilo 2:2, dok je Brentford slavio na svom Komjunitiju sa 2:1 proletos. Odigrajte gol-gol i sada, a za GG kvota je 1.82 u kladionici CircusBet.

Fulam – Čelsi – 1x @ 1.77 u Meridianbet

Teško da je Čelsiju trebao derbi zapadnog Londona u ovom momnetu. Plavci igraju očajno, bodove sa Stamford Bridža nije odneo samo onaj ko je baš žurio, a poslednja je Aston Vila slavila prošle sedmice. Možda će trijumf nad Brajtonom u EFL kupu preokrenuti sezonu za Čelsi, a gol za trijumf nad Galebovima postigao je novajlija Nikolas Džekson. Zanimljivo je da je to bio prvi gol Čelsija u septembru, s obzirom da nisu uspeli da zatresu mrežu na tri prethodna duela u Premijer ligi. Poslednji prvenstveni gol Čelsi je dao protiv Lutona 25. avgusta, a i tada je pogodio Senegalac. Fulam se stabilizovao, pobedili su Luton, uzeli bod kod Palasa, a onda i slavili protiv Noriča u Liga kupu za plasman u osminu finala. Učinak je po dve pobede, remija i poraza, do sada u prvenstvu, a najveći problem je efikasnost, pa su dali samo 5 golova, koji su im doneli čak 8 bodova. Očigledno se učinak Aleksandra Mitrovića ne može tek tako nadomestiti. Kolibari su uzeli čelsiju četiri boda prošle sezone, a mogli bi bar jedan i sada. Za duplu šansu 1x kvota je 1.77 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.