Tip dana: Totenhem – Liverpul: Kome se smeši prvi poraz?

Ako bacimo pogled na kladioničarsku ponudu za subotu, stiče se utisak da odavno nije bilo ovoliko kvalitetnih mečeva na programu, a za vas smo ovog puta analizirali duel u Londonu, gde će Totenhem ugostiti Liverpul.
Početak susreta između trenutno drugoplasirane i četvrtoplasirane ekipe na tabeli je zakazan za 18 časova i 30 minuta
.

Totenhem: Pevci dosta bolji nego što se očekivalo nakon odlaska Kejna!

Prošla sezona je za sve navijače Totenhema bila razočaravajuća, pošto je njihova omiljena ekipa na kraju završila na osmom mestu na tabeli, a sve to dalje implicira da klub iz severnog Londona ove godine nećemo gledati u nekom od evropskih takmičenja.
U međuvremenu je novi trener kluba postao Postekoglu, koji je u prethodne dve godine sa dosta uspeha predvodio škotski Seltik.
Nažalost, Totenhem je u ovom prelaznom roku ostao bez Kejna, koji je odlučio da prihvati ponudu Bajerna i karijeru nastavi u Minhenu, a što se tiče dolazaka, vredi izdvojiti Džejmsa Medisona, koji je stigao iz Lestera, uz konstataciju da se taj tranfer vrlo verovatno ne bi dogodio da su Lisice ostale u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala.
Popularni Pevci igraju fantastično na startu novog šampionata, a najbolji pokazatelj za to je i tabela koja nam pokazuje da se ovaj tim trenutno nalazi na četvrtom mestu na tabeli koje na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu šampiona, što naravno i jeste primarni cilj tima iz Londona godinama unazad.
Do sada je nekadašnji finalista Lige šampiona odigrao šest mečeva u prvenstvu i ostvario četiri trijumfa i dva remija, što znači da ova ekipa i dalje ne zna za poraz, a videćemo da li će tako ostati i posle ovog kola i gostovanja kod Liverpula koji blista na startu sezone.
U prošlom kolu su Pevci uspeli da odole Arsenalu u derbiju severnog Londona, a taj meč je završen rezultatom 2:2.
Pre toga su Son i drugari slavili na svom terenu protiv Šefilda, iako je Totenhem sve do 98. minuta gubio sa 0:1, a onda su na scenu stupili Rišarlison i Kuluševski, što je bio povod za ogromno slavlje u severnom delu Londona.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada je Totenhem odigrao samo dva meča na svom stadionu i ostvario isto toliko trijumfa, a pored već pomenute pobede protiv Šefilda, Pevci su na svom terenu savladali i Mančester Junajted, kada je bilo 2:0.
Poslednji međusobni susret između Totenhema i Liverpula odigran je krajem aprila prošle godine, i bio je to jedan fantastičan susret na kom smo videli čak sedam golova, uz konstataciju da su Redsi na kraju ipak pobedili sa 4:3.
Za kraj, Postekoglu za ovaj duel protiv Liverpula neće moći da računa na Perišića, Bentankura, Sesegona, Gila i Vajtmena, dok su Medison, Lo Selso i Džonson pod velikim znakom pitanja.

Liverpul: Redsi dišu za vratom aktuelnom šampionu Engleske!

Redsi su prošle sezone razočarali, možda baš ne toliko kao Totenhem, ali ono što nije dobro je da ni Liverpul na kraju nije uspeo da dođe do plasmana u Ligu šampiona, pošto je nekadašnji šampion Engleske na kraju završio na petom mestu na tabeli, pa se ova ekipa morala zadovoljiti sa Ligom Evrope.
Dosta bledo su Redsi odigrali prvi deo prošle sezone, ali su se stvari ruku na srce dosta popravile u drugom delu prvenstva, kada je već bilo prekasno da se Salah i drugari uključe u borbu za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Kada smo već kod Lige šampiona, izabranici Jirgena Klopa su prošle sezone bez većih problema stigli do plasmana u nokaut fazu, ali je tu engleski predstavnik odmah zaustavljen od Real Madrida, i to pošto je taj duel na Enfildu završen rezultatom 2:5, pa je praktično već posle prvog meča bio jasno koja će od ove dve ekipe izboriti plasman u četvrtfinale.
Tokom leta je bilo nekoliko veoma zanimljivih transfera, pa su tako crvenu opremu zadužili Soboslaj, Mekalister, Endo i Gravenberh, a ovog puta nije bilo značajnijih izlaznih transfera, pa slobodno možemo konstatovati da su Redsi barem na papiru daleko jači nego prošle sezone.
To nam najbolje potvrđuje i tabela, pošto se tim sa Enfilda nakon šest odigranih mečeva nalazi na drugom mestu uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Mančester siti koji je za sada maksimalan.
Izabranici Jirgena Klopa su ostvarili sve trijumfe osim remija u prvom kolu prvenstva na gostovanju kod Čelsija kada je bilo 1:1.
U prošlom kolu su Crveni odigrali sjajan meč na svom stadionu i savladali nimalo naivnu ekipu Vest Hema, a taj duel je završen rezultatom 3:1.
Pre toga su Klopovi puleni bili bolji na veoma teškom gostovanju kod Vulverhemptona, a zanimljivo je da je i taj susret završen istim rezultatom.
Kao što smo već napomenuli, Liverpul se ove sezone takmiči i u Ligi Evrope, gde je ovaj tim u prvom kolu slavio na gostovanju kod austrijskog LASK-a, i sigurno je da su Redsi prvi favoriti za osvajanje drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Imali smo priliku da se uverimo da Totenhem ima dosta problema oko sastava tima za ovaj meč, dok Jirgen Klop može da bude zadovoljan sa trenutnom kadrovskom situacijom, pošto trener Liverpula jedino neće moći da računa na Alkantaru, dok su svi ostali fudbaleri u potpunosti spremni za gostovanje kod Totenhema, koji još uvek ne zna za poraz u prvenstvu.

Naš predlog

Pre svega, poprilično smo sigurni da nas očekuje jedan duel sa velikim brojem pogodaka, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.02.

Totenhem i Liverpul kao što smo već napomenuli za sada ne znaju za poraz, a mišljenja smo da će domaćin i ovog puta izbeći neuspeh, pa vam predlažemo da odigrate duplu šansu 1X koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.66.

Radi se o dva tima koja od samog starta prvenstva igraju za gol više i sva je prilika da će nam prvo poluvreme ovog meča u Londonu doneti makar dva pogotka, pa vam preporučujemo da se fokusirate na igru I2+ uz kvotu 2.09.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.