MEČ DANA: Đirona – Real Madrid: Verovali ili ne, meč za prvu poziciju na tabeli! Real je u Đironi prošle sezone primio 4 komada!

Katalonski “bijelo-crveni” bilježe najbolji start u istoriji kluba kada je u pitanju najviši rang takmičenja, vezali su šest pobjeda u španskom prvenstvu što predstavlja savršenu najavu za subotnji derbi na Montiliviju, gdje gostuje snažni Real Madrid, sa bodom manje u odnosu na sjajnog domaćina. Meč je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Đirona: Tim koji igra najlepršaviji fudbal u Španiji

Mnogi tvrde da se najlepši fudbal u Španiji igra u Kataloniji, a kada spomenemo neki klub iz Katalonije odmah nam na pamet pada Barselona. Ovog puta to nije tako, pošto se epitet “najljepši” odnosi na Đironu, koja je svojom igrom u dosadašnjem dijelu sezone oduševila navijače širom svijeta! Ovo što se trenutno dešava u Đironi može da dovede u vezu i sa potpunim rasterećenjem kada su u pitanju postavljeni ciljevi na početku sezone. Od ekipe ne samo da niko u klubu nije tražio da se nađe na vrhu, već je primarno bilo sačuvati prvoligaški status. Ne čudi, sa obzirom na to da se nikada u istoriji kluba nije dogodilo da Đirona tri uzastopne sezone igra u najvišem rangu takmičenja. Takođe, klub nikada nije bio bolje plasiran od desetog mjesta na kraju sezone i nikada nije uspio da premaši granicu od 51 osvojenog boda. Posle ovakvog starta sezone, može se reći je Đirona na pola puta da sve ciljeve ostvari. Jasno je da se situacija mjenja i u glavama samih igrača, iako je bilo kakav pritisak i dalje daleko od Montilivija. Jedan od ključnih detalja kada je u pitanju ova sezona jeste perfektno odrađen prelazni rok, sa obzirom na to da su novajlije u najvećem broju postale i najvažniji igrači ekipe. O pametnom ulaganju govori i činjenica da je najskuplje plaćen Atjom Dovbvik iz Dnjepra, koji je već postigao tri gola i ostvario dvije asistencije na početku sezone. Još prošle sezone je napravljen pun pogodak sa Viktorom Cigankovim i Paulom Gazanigom, Aleks Garsija je pravi komadant veznog reda, a odlično su se uklopili i Erk Garsija, vremešni Dejli Blind, te jedan od najboljih strelaca ekipe, Jangel Erera. Zanimljivo zvuči podatak da su u dosadašnjih 7 kola jedini tim pored Barselone koji nije poražen. Naročito dobar posao su uradili u gostima, gdje su pobjeđivali neke od velikana poput Sevilje i Viljareala. Međutim ovo je do sada najveći izazov za njih, kod kuće još uvijek nisu gubili bodove a ovaj meč će, vjerovali ili ne biti borba za prvo mjesto tabele.

Real Madrid: Kraljevski klub uvijek ide na sva 3 boda

Veliki Real nije blistao na startu sezone, ali je pobjeđivao, po pravilu golovima novajlije Džuda Belingema u poslednjim trenucima susreta. Samo u jednoj od pet pobjeda je vicešampion Španije imao više od pogotka razlike. Bio je kraljevski klub maksimalan do nedelje, kada ga je Atletiko razbio na Metropolitanu (3:1), a dva gola djelo je bivšeg igrača Reala Alvara Morate.
Belingem je ključ igre Kraljevskog kluba. Englez koji nije želio da igra u Engleskoj, nakon tri sezone u Dortmundu, stigao je, po svemu sudeći, da obiljeleži jednu epohu u Realu i u španskom fudbalu. Šest golova u šest utakmica, od strane veznog igrača koji je, prije dolaska u Madrid kuburio upravo sa slabim učinkom. Sada Bernabeu, posle samo mjesec dana, jednoglasno pjeva „Hej Džud“, a klinci već slave golove sa raširenim rukama kao njihov novi idol. Vratio se i Vinisijus, koji je u pobjedi u prethodnom kolu nad ekipom Las Palmasa (2:0), odigrao nešto više od pola sata. Neobično je bilo gledati Real bez Brazilca, koji se veoma rijetko povrijeđuje. Karlo Ančeloti je na meti kritika. Rezultati su bolji od igre. Zna se da će na kraju sezone Italijan otići, preuzeće kormilo Brazila, a pominje se Ćabi Alonso, trener Bajer Leverkuzana, kao njegova zamjena. U iščekivanju dolaska Kilijana Embapea narednog ljeta, škripi u napadu. Nismo navikli da Madriđani postižu manje od dva gola po meču. Odlazak Karima Benzeme u Saudijsku Arabiju je oslabio tim, a upravo povreda Vinisijusa je dodatno oslabila tim. Ančeloti ne može da računa na teže povrijeđene Tiba Kurtou i Edera Militaa, dok Turčin Arda Guler samo što se oporavio opet se povredio, nije zaigrao za vicešampiona Španije posle dolaska iz Fenerbahčea prethodnog ljeta. Real je jedini tim u La Ligi koji do sada nije upisao nijedan remi, a takođe jedini su tim upravo uz Đironu, koji je do sada zabilježio 6 pobjeda. Real se vrlo dobro sjeća prošlosezonskog poraza od 4:2 pa smo sigurni da sebi neće dozvoliti da se taj neuspijeh ponovi.

Naš prijedlog

Iako je Đirona trenutni lider na tabeli, favorit u ovom meču je Real, a kvota na pobjedu gostiju iz Madrida je okruglo 2.00 u Meridianbet kladionici. Kvota na pobjedu domaćina je 3.60.

Mišljenja smo da će Đirona biti zadovoljna ako ovde osvoji i jedan bod, a Real će svakako ići na pobjedu, kako bi opravdao epitet kraljevskog kluba. Prema tome predlažemo igru X2iGG po kvoti 2.00 u Meridianbet kladionici. Za vas koji jurite veću kvotu, predlažemo igru 5+ po kvoti 4.40, takođe u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.