TIP DANA: Atalanta – Juventus: Boginja perfektna na domaćem terenu, Juventusu prija Bergamo!

U nedelju nas očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva, a u centru pažnje će biti duel koji se igra u Bergamu gde će snage odmeriti Atalanta i Juventus.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova.

Atalanta: Bez greške na domaćem terenu za sada!

Nakon godinu dana pauze, Atalanta je ponovo prošle sezone izborila izlazak na evropsku scenu, i to pošto je tim iz Bergama prvenstvo završio na petom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na šestoplasiranu Romu.
Izabranici Đanpjera Gasperinija su u jednom trenutku bili čak u igri i za plasman u Ligu šampiona, ali to nije bilo realno, najviše zbog toga što tim iz Bergama nije bio konstantan.
Tokom leta je Atalanta ostala bez nekoliko veoma važnih fudbalera, a tu pre svih mislimo na Hojlunda koji je u transferu vrednom 74 miliona evra prešao u Mančester Junajted.
Sve ukupno, tim iz Bergama je prihodovao preko 100 miliona evra, a na sve to je u klub stiglo nekoliko veoma zanimljivih fudbalera, i pre svega tu izdvajamo De Ketelare, koji je nakon neuspešne epizode u Milanu sreću potražio u Atalanti.
Deluje da ima dosta razloga za zadovoljstvo među pristalicama ovog kluba, pošto se popularna Boginja trenutno nalazi na petom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na četvrtoplasirani Juventus, a upravo Stara dama u ovom kolu i gostuje Atalanti, i biće to lepa prilika da četa trenera Gasperinija pretekne ne samo Juventus, već i trećeplasirani Napoli koji je juče bez većih problema slavio na veoma teškom gostovanju kod Lećea.
U prošlom kolu je Boginja ostvarila veoma važan trijumf na gostovanju kod Verone, kada je bilo 0:1, a veoma zanimljivo je da je to bio prvi trijumf za Atalantu na strani, nakon dva vezana poraza i to prvo od Frosinonea, a potom i od Fiorentine u jednom sjajnom susretu koji je završen rezultatom 3:2.
Na domaćem terenu je nekadašnji četvrtfinalista Lige šampiona perfektan, pošto je na dva susreta ostvario isto toliko trijumfa.
Naravno, ne treba zaboraviti da tim iz Bergama predstavlja Italiju u Ligi Evrope, gde je ova ekipa u prvom kolu bez većih problema slavila na svom terenu protiv Rakova kada je bilo 2:0.
Za kraj, Đanpjero Gasperini za ovaj veoma važan meč protiv Juventusa neće moći da računa na Skamaku i Turea, dok je pod velikim znakom pitanja i De Ketelare.

Juventus: Veoma bitna pobeda u prošlom kolu za povratak samopouzdanja!

Iza Juventusa je jedna i te kako uzbudljiva, ali i neuspešna sezona, pošto je na kraju šampionata ovaj klub završio na sedmom mestu na tabeli, što u Seriji A donosi plasman u plej-of kvalifikacija za Ligu konferencije.
Međutim, zbog određenih malverzacija, Juventus je izbačen iz evropskih takmičenja na godinu dana, a njegovo mesto je zauzela Fiorentina koja je u plej-ofu eliminisala austrijski Rapid iz Beča i stigla do plasmana u grupnu fazu trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, gde je između ostalog ovaj tim prošle sezone stigao do velikog finala.
Kada su u pitanju transferi, veoma mirno leto što se tiče Juventusa, ali svakako treba napomenuti da je klub iz Torina sačuvao sve svoje najbolje fudbalere.
Primarni cilj će bez ikakve sumnje biti plasman na mesto koje na kraju prvenstva donosi Ligu šampiona, i sigurno je da će sve osim toga biti proglašeno velikim neuspehom.
Generalno, nema previše mesta za paniku, pošto se u ovom trenutku nekadašnji šampion Italije nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na petoplasiranu Atalantu, koja i dočekuje Staru damu u jednom od poslednjih mečeva sedmog kola prvenstva.
Juve je odlično startovao u prvenstvu, ako izuzmemo onaj kiks na domaćem terenu protiv Bolonje, međutim, utisak je da su u trenutku kada su stvari idealno funkcionisale i kada je atmosfera u klubu i oko kluba bila na vrhuncu, Juve je doživeo težak poraz na strani od Sasuola, a taj duel u Ređo Emiliji je završen rezultatom 4:2.
Ipak, ekipa je u prošlom kolu pokazala karakter i slavila na svom stadionu protiv Lećea, koji je pre tog meča bio na trećem mestu na tabeli. Rezultat je bio 1:0, a jedini strelac bio je Arkadijuš Milik, koji je započeo duel umesto standardnog Dušana Vlahovića.
Na gostovanjima je Juve do sada odigrao i ostvario dva trijumfa protiv Udinezea i Empolija i to bez primljenog gola, ali i pomenuti poraz od Sasuola. Na poslednjih pet gostovanja u Bergamu, Stara dama je ostvarila tri trijumfa, jednom je bilo nerešeno, a jednom je domaćin ostvario pobedu.
Za kraj, Masimilijano Alegri za ovo gostovanje kod Atalante neće moći da računa na Sandra, De Šilja i Pogbu koji je suspendovan zbog dopinga, dok je pod znakom pitanja Kin.

Naš predlog

Ako se osvrnemo na prethodnih nekoliko međusobnih mečeva između ova dva kluba doći ćemo do zaključka da je na mečevima na kojima je Atalanta bila domaćin bilo veoma malo pogodaka, dok je sušta suprotnost kada je domaćin Stara dama.
Kao što smo već napomenuli, tim iz Bergama igra odlično u poslednje vreme, a posebno dobro na svom terenu, zbog čega izabranicima Đanpjera Gasperinija i dajemo prednost na ovom duelu, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.55.


Veoma prihvatljiva je i dupla šansa na Atalantu, pošto je kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.45.

Za kraj, na prošlom gostovanju je Juve primio čak četiri pogodaka, a mišljenja smo da Stara dama neće moći da odoli ni na ovom meču u Bergamu, pa se vrlo lako može desiti da domaćin postigne makar dva pogotka na ovom susretu, za šta je Meridianbet pripremio koeficijent 2.42.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.