TIP DANA: Fulam – Čelsi: Mogu li Plavci do pobede u Premijer ligi posle više od mesec dana?

Utakmica između Fulama i Čelsija koja je na programu od 21 čas će ujedno i kompletirati 7. kolo Premijer lige. Fulam koji nije poražen tačno mjesec dana će na svom Krejven Kotidžu ugostiti Čelsi koji već mjesec dana ne zna za pobjedu u Premijer ligi. Ekipa Marka Silve je prošle sezone ostala neporažena u duelima protiv Čelsija, a taj niz će pokušati da nastave i ove sezone.

Fulam: Nastavlja li se niz iz septembra i u novom mjesecu?

Odigrao je Fulam sasvim solidno svoje utakmice u proteklom mjesecu, pošto su na 4 meča poraženi samo jednom i to od aktuelnog šampiona Engleske ali i Evrope, Mančester Sitija. Ekipa Marka Silve je nakon toga na svom terenu upisala prvu pobjedu na Krejven Kotidžu od maja mjeseca pošto su bili bolje od novajlije Lutona i u tom meču slavili sa 1:0. Uslijedio je meč sa Kristal Palasom koji je završen bez pogodataka 0:0. Poslednji meč Fulam je odigrao prije par dana u Karabao kupu, gdje su bili uspiješniji od drugoligaša Noriča na domaćem terenu, slavili su sa 2:1. Golove na tom meču su postigli Karlos Vinisijus i Aleks Ivobi koji pruža sve bolje partije od kako je ljetos stigao iz Evertona na Krejven Kotidž. U osmini finala kupa, Fulam će se sastati sa ekipom Istviča u kojoj će očekivano biti favorit. Crno-bijeli iz Londona su do sada odigrali 6 mečeva u Premijer ligi i trenutno su na bilansu od po dvije pobjede, dva remija i dva poraza. Sa 8 osvojenih bodova trenutno se nalaze na 12. mjestu na tabeli. Jadikovao je Marko Silva što pojačanja kasne i možda se u tim trenucima pokajao što je odbio unosnu ponudu saudijskog Al Ahlija, ali izgleda da stvari polako dolaze na svoje. Na Krejven Kotidž je stigao Timoti Kastanj, bočni fudbaler koji se vrlo dobro snalazi kraj ojbe aut-linije. Primarna mu je pak desna gdje je londonskom klubu i bilo potrebna podrška za Kenija Tetea, budući da Kevin Embabu nije opravdao očekivanja od dolaska iz Volfzburga. Ono što može uliti dodatno samopouzdanje Fulamu je podatak da su prošle sezone lako izlazili sa Čelsijem, pošto su na domaćem terenu slavili sa 2:1 dok su u gostima ostali neporaženi i bez primljenog gola (0:0). A i igra Čelsija ove sezone će svakako biti dovoljan motiv da Fulam od samog starta krene hrabro i agresivno.

Čelsi: Je li vrijeme za pobjedu nakon mjesec dana?

Muči se Čelsi i ove sezone, vrijeme prolazi a Maurisio Poketino nikako da nađe zajednički jezik sa skupocijenim igračima, većinom dovedenih minulog ljeta. Samo jedna pobjeda ostvarena je u šest kola Premijer lige, ali izgleda da londonskim Plavcima makar prija igranje u Liga kupu. Posle Vimbldona 30. avgusta, prošle srijede eliminisali su i odlični Brajton, savladavši ga sa 1:0 na Stamford Bridžu. Nisu Plavci blistali, štaviše, dobar dio tog meča bili su u podređenom položaju zbog još jedne veoma dobre partije De Zerbijevog tima ali prolaz u osminu finala Liga kupa sigurno će im značiti za samopouzdanje pred težak raspored koji ih čeka tokom jeseni. A, to su dueli sa Fulamom i Barnlijem u gostima kao zagrijavanje, pa Arsenal i Brentford kod kuće, a onda Totenhem (u gostima), Mančester Siti (kod kuće), Njukasl (u gostima), ponovo Brajton (kod kuće), Mančester Junajted (u gostima). Biće veoma teško sa ovakvom igrom nadati se nekim rezultatima protiv ekipa ovakvog kalibra. U poslednjih pet kola Čelsi je zabilježio samo jednu pobjedu, jedan remi i čak tri poraza. Od ta tri poraza čak dva su bila na domaćem terenu, od klubova znatno manjeg renomea. Prvo je Notingem Forest odnio sav plijen i slavio rezultatom 0:1, da bi potom i Aston Vila u poslednjem kolu identičnim rezultatom savladala Čelsi. Nevjerovatno zvuči podatak da su nakon 6 odigranih kola osvojili samo 5 bodova i da su trenutno na 15. mjestu na tabeli. Današnjeg protivnika nisu uspijeli da savladaju u prošloj sezoni pošto su na domaćem terenu remizirali (0:0) da bi potom bili poraženi na Krejven Kotidžu rezultatom 2:1. Fulam je takođe prošle sezone bio bolje pozicioniran od Čelsija koji je imao čak 8 bodova manje od njih. Za bolje rezultate u Premijer ligi, moraće Plavci da igraju kao protiv Brajtona u kupu. Značiće ta pobjeda za poboljšanje atmosfere u svlačionici, a skinula je i teret sa klupskog marketinga, jer će imati kome da dodijeli nagradu za gol mjeseca.

Naš prijedlog

Favorit u ovom meču je ekipa Čelsija čija pobjeda se plaća kvotom 2.05 u MozzartBet kladionici. Pobjeda domaćina se plaća kvotom 3.80.

Pošto je veoma nezahvalno tipovati na konačnog pobjednika, mi vam predlažemo igru GG po kvoti 1.90 u MozzartBet kladionici. Za vas koji jurite nešto veće kvote prijedlog igra 1XiGG po kvoti 3.30 u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.