MEČ DANA: Lajpcig – Mančester Siti: Duel starih poznanika nam garantuje vrhunski meč i mnogo golova!

U okviru drugog kola grupe G ekipa Lajpciga će na svojoj Red Bul Areni dočekati tim Pepa Gvardiole koji je posle skoro godinu dana zabilježio dva vezana poraza. Biće ovo repriza prošlogodišnje osmine finala ovog takmičenja i prilika za Lajpcig da se osveti za poraz od 7:0. Meč je na programu od 21 čas.

Lajpcig: Sprema li se osveta za prošlosezonski debakl

Da je ozbiljna, moderna, lepršava napadačka mašina Lajpcig je pokazao prvo u Superkupu sa Bajernom kada su ih propisno obrukali na Alijanc Areni i slavili sa 0:3. Potom su nastavili to da dokazuju u narednim mečevima a fascinantno zvuči podatak da su na čak 8 od 9 utakmica u novoj sezoni postigli barem 2 gola svakom svom protivniku, izuzetak je samo meč protiv Gladbaha u kom su takođe slavili ali sa 0:1. Marko Roze očigledno zna posao, prošle sezone preuzeo je ekipu od 6. kola Bundeslige, sezonu je završio sa pet bodova zaostatka u odnosu na Bajern i Borusiju. U novoj šampionskoj trci ima pravo da vjeruje da prvi put od 2009. godine (i Volfzburga) može Njemačkoj da podari šampiona koji se ne zove Bajern ili Borusija. Za sada to tvrđuju i svojim rezultatima, pa su sa 13 osvojenih bodova na samo bod zaostatka od Bajerna, sa kim su remizirali za vikend 2:2 (iako su vodili 2:0 na poluvremenu), i 3 boda zaostatka u odnosu na vodeći Bajer Leverkuzen. Problem jeste to što su Bikovi izgubili najboljeg fudbalera u svakoj od linija tima – Joška Gvardiola, Konrada Lajmera, Dominika Soboslaja i Kristofera Enkunkua. Ali iz svakog od ovih minusa Lajpcig je pokušao da napravi plus, a neke pozitivne promjene već su zapale za oko. Het-trik Danija Olma (koji se nedugo potom povrijedio) protiv Bavaraca nedvosmisleno govori da je Španac prodisao nakon odlaska Soboslaja, a odlasci Enkunkua i Gvardiola finansirali su sve dosadašnje ulazne transfere Lajpciga ovog ljeta. Lajpcig je ovog ljeta potrošio čak 150 miliona na pojačanja, a dovedeni su Ćavi Simons i Luis Openda kao dva najveća pojačanja, koja bi trebala uz već starije igrače poput Olma i Vernera da prave dar mar protivničkim odbranama. U prvom kolu grupne faze su savladali ekipu Jang Bojsa u gostima, rezultat je na kraju bio 1:3, a u tom meču je Lajpcig jasno pokazao da su spremni i za borbu sa Sitijem u trci za prvo mjesto grupe.

Mančester Siti: Pep obožava ovakve protivnike

Poraz od Njukasla (0:1) i eliminacija iz Liga kupa prije par dana nisu predstavljali samo loš dan za Mančester Siti, potvrdili su to za vikend i Vulvsi na domaćem terenu savladavši Građane (2:1) koji su prvi put od sredine januara pretrpjeli dva vezana poraza. Malo je bilo duela od početka sezone u kojima Manpčester Siti nije bio izrazit favorit. Još manje je utakmica u kojima četa Pepa Gvardiole nije dominirala, ali i pored toga niz utakmica u kojima su se Građani nalazili u rezultatski podređenom položaju iz mjeseca u mjesec je sve duži. Nerijetko je šampion Evrope i Engleske uspevao da se izdigne iz nezavidne situacije i preokrene rezultat, pa su tako, uz rolerkoster, posle primljenog prvog gola, uspijevali da sruše snove Sevilji, Vest Hemu i Crvenoj Zvezdi. Mučili su se Gvardiolini izabranici i protiv Šefild Junajteda, u susretu sa Svrakama su ispali iz trke za jedan od brojnih trofeja koje mjerkaju, a da su ekipa sastavljena od igrača koji su takođe od krvi i mesa potvrdilo je i gostovanje na Molinjuu i prvi ligaški poraz u sezoni. Drugim vezanim porazom branioc krune je ponovio januarski scenario kada je posle poraza od Sautemptona u Liga kupu (0:2) ostao praznih šaka i tri dana kasnije protov gradskog rivala na Old Trafordu (2:1). Ekipa je ovog ljeta doživjela određene promjene ali kostur je tu. Najveći udarac je odlazak Ilkaja Gundogana koji je godinama bio jedan od nosilaca Sitijeve igre i jedan od rijetkih fudbalera koji je tu bio od početka Gvardiolinog mandata. Osjetio je sjajni vezista da je završio misiju u Mančesteru i ovjenčan krunom Lige šampiona se po isteku ugovora preselio kao slobodan igrač u Barselonu. Zamjenio ga je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić iz Čelsija. Igrač koji ne odskače kao zvjezda ali kog veliki treneri obožavaju jer odrađuje fantastičan posao na sredini terena. Uostalom, duže od decenije igra za velike klubove Inter, Real Madrid, Čelsi i evo sada Siti. Ima preko 400 mečeva u dresovima pomenutih klubova i četiri osvojene Lige šampiona. Siti je uprkos svemu lider Premijer lige sa 18 osvojenih bodova, a u ovom meču će sigurno tražiti izlazak iz aktuelne krize.

Naš prijedlog

Favorit u ovom meču je ekipa Sitija za čiju pobjedu se plaća kvotom 1.75 u CircusBet kladionici, dok se pobjeda Lajpciga plaća kvotom 4.50.

Mišljenja smo da ćemo gledati jednu veoma zanimljivu i dinamičnu utakmicu sa dosta golova. Naš prijedlog za ovaj meč je igra 4+ po kvoti 2.55 u CircusBet kladionici. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru X2i4+ po kvoti 3.60 takođe u CircusBetu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.