Tip dana: Crvena zvezda – Jang Bojs: Zvezdino evropsko proleće zavisi od ovog meča!

Nakon dosta uzbuđenja na mečevima Lige šampiona u utorak, u sredu nas očekuje novih osam mečeva najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na stadionu “Rajko Mitić” u Beogradu, gde će Crvena zvezda ugostiti Jang Bojs.
U prvom kolu ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona oba tima su poražena rezultatom 3:1. Srpski šampion je izgubio na gostovanju kod Mančester sitija, dok je Jang Bojs na svom terenu poražen od Lajpciga, pa se trenutno ova dva tima nalaze na deobi poslednjeg mesta na tabeli bez osvojenih bodova.
Početak meča između srpskog i švajcarskog predstavnika je zakazan za 21h.

Crvena zvezda: Blede partije u poslednje vreme, ali bi ovaj meč mogao sve da preokrene!

Crveno-beli su i prošle sezone bez većih problema stigli do nove šampionske titule, što je po prvi put bilo dovoljno za direktno učešće u Ligi šampiona.
Sve to je naravno i bilo primarni cilj za najtrofejniji srpski klub, a u skladu sa učešćem u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju je i odrađen prelazni rok.
Pre svega, Miloš Milojević je nakon duple krune napustio tim, a na njegovo mesto je seo Barak Bahar koji je stigao iz Makabija, koji je veoma zanimljivo prošle sezone i eliminisao Crvenu zvezdu u plej-ofu za ulazak u elitno takmičenje.
Odmah po preuzimanju crveno-belih, izraelski stručnjak je odlučio da se zahvali Milanu Borjanu, što je svakako bilo ogromno iznenađenje za sve ljubitelje fudbala, a u klub je stiglo nekoliko veoma kvalitetnih fudbalera, a tu se pre svih misli na Krasoa, Hvanga i Endijaea, što je uz ostanak Bukarija, Dragovića i Ivanića odmah zaličilo na ekipu koja će se bez većih problema prošetati do novog naslova prvaka Srbije.
Međutim, i pored toga što je tim sa “Marakane” blistao u pripremnom periodu kada su savladani Zenit, Fenerbahče i Fiorentina i to sa 5:0, malo ko je mogao da pretpostavi da će najtrofejniji srpski klub u ovom trenutku na svom kontu imati čak dva poraza u prvenstvu.
Naime, do sada su izabranici Baraka Bahara odigrali osam mečeva u prvenstvu, ostvarili šest trijumfa ali i dva poraza, što je u ovom trenutku dovoljno tek za treće mesto na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Partizan, ali i dva boda manje od drugoplasiranog TSC-a.
Jedina dva poraza u dosadašnjem toku šampionata, crveno-beli su doživeli na gostovanjima kod Voždovca i Čukaričkog, a pored toga je Zvezda odigrala još jedan meč na strani i slavila protiv Mladosti iz Lučana, kada je bilo 1:4.
U prošlom kolu je trenutno trećeplasirani tim na tabeli bio bolji na svom stadionu od Radničkog iz Niša kada je bilo 1:0, ali je utisak da aktuelni šampion Srbije nije blistao ni na tom meču, uz konstataciju da je sačuvan maksimalni skor na domaćem terenu, gde je Zvezda do sada na pet mečeva ostvarila isto toliko trijumfa, uz petnaest postignutih i samo jedan primljen gol.
U prvom kolu ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona crveno-beli su ostvarili solidan utisak na gostovanju kod Sitija, iako su Građani na svom stadionu slavili sa 3:1, ali treba reći da je četa Baraka Bahara prva došla do vođstva na Etihadu, i to pogotkom Bukarija u finišu prvog dela igre.
Ovog puta nas očekuje sasvim sigurno drugačiji meč protiv Jang Bojsa, koji je ostao taličan za Zvezdu, pošto je ova ekipa pre nekoliko godina upravo nakon eliminacije švajcarskog predstavnika došla do plasmana u elitno takmičenje.
Za kraj, trener domaćina neće moći da računa na Kataija, koji se ponovo povredio, ali je izvesno da najbolji fudbaler iz prošle sezone sve i da je spreman ne bi započeo ovaj duel protiv švajcarskog šampiona, pošto kod novog trenera nije u prvom planu.

Jang Bojs: Koliko mogu “mladi momci” na prepunoj Marakani?

Jang Bojs je osnovan davne 1898. godine, a do sada je ovaj klub šesnaest puta osvajao švajcarski šampionat, uz konstataciju da se poslednji put to dogodilo prošle sezone.
Pored toga, “mladi momci” su osmostruki osvajači švajcarskog Kupa, uz jedan trofej Superkupa, pa je jasno da je reč o jednom od najtrofejnijih klubova iz ove zemlje.
Kao što smo već napomenuli, ovaj tim je prošle sezone stigao do prvog mesta na tabeli, uz čak šesnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Servet, pa dolazimo do zaključka da se pitanje naslova prvaka u Švajcarskoj i nije dovodilo u pitanje. Vredno pomena je da izabranici Rafaela Vikija na osamnaest odigranih mečeva na svom terenu nisu doživeli niti jedan poraz, ali sjajne partije ove ekipe na “Vankdorfu” nisu nikakvo iznenađenje.
Sve ovo je ovom klubu donelo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, i to od plej-ofa, gde je Jang Bojs odmerio snage sa Makabijem, koji je prošle godine upravo preko Crvene zvezde stigao do plasmana u elitno takmičenje.
Prvi duel koji je odigran u Haifi je završen bez pogodaka, dok je u drugom švajcarski predstavnik bez većih problema slavio sa 3:0 i potpuno zasluženo došao do plasmana u Ligu šampiona, što je bez ikakve sumnje i bio primarni cilj za prvi deo sezone.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, treba napomenuti da je u prvom kolu četa Rafaela Vikija i pored toga što je odigrala solidan meč na svom terenu protiv Lajcpiga, poražena od nemačkog predstavnika rezultatom 1:3.
Gosti su rano došli do trijumfa, ali je domaćin već do poluvremena uspeo da izjednači i to preko Elije. Ipak, u drugom delu igre je Red Bul opravdao ulogu favorita i preko Šlagera i Šeška došao do zasluženog trijumfa na startu Lige šampiona.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja švajcarskog šampionata, u ovom trenutku se “mladi momci” nalaze na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Cirih, a u prošlom kolu je Jang Bojs slavio na teškom gostovanju kod Grashopersa, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Jedini pogodak na tom susretu postigao je Sedrik Iten, a treba pomenuti i da je pre toga Jang Bojs u prvenstvu poražen na gostovanju kod Sent Galena, kada je bilo 2:1, što je ujedno bio i prvi poraz u dosadašnjem toku najkvalitetnijeg ranga švajcarskog fudbala.
Za kraj, Rafael Viki za ovo gostovanje kod Crvene zvezde neće moći da računa na Benita i Imerija, dok su svi ostali fudbaleri u potpunosti spremni za duel protiv aktuelnog šampiona Srbije.

Naš predlog

U poslednjih nekoliko godina su crveno-beli pružali izuzetno dobre partije u evropskim takmičenjima na svom stadionu. Sa druge strane, Jang Bojs ima dosta problema na strani, što u evropskim utakmicama to i u domaćem prvenstvu. Kada na sve to dodamo da će crveno-beli imati podršku punog stadiona, ali i da je Zvezda na četiri međusobna susreta protiv Jang Bojsa bez poraza, mišljenja smo da će izabranici Baraka Bahara zabeležiti trijumf na ovom susretu, pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.25.

Takođe, stiče se utisak da će nekadašnji šampion Evrope od prvog minuta susreta krenuti ofanzivno ka golu švajcarskog predstavnika, pa vam zbog toga hrabro preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.50.

Za kraj, smatramo da se vrlo lako može desiti da domaća ekipa postigne makar dva gola na ovom susretu, a sve to uz kvotu 2.04 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.