MEČ DANA: Marsej – Brajton: Može li Gatuzo da probudi tim sa Velodroma?

Četvrtak nam po običaju donosi pregršt veoma zanimljivih mečeva širom Evrope, a svakako je utisak da se jedan od potencijalno naijnteresantnijih igra na Velodromu, gde će snage odmeriti Marsej i Brajton.
Početak susreta između francuskog i engleskog predstavnika je zakazan za 18 časova i 45 minuta.

Marsej: Jako loš početak sezone!

Marsej je prošle sezone igrao generalno dobar fudbal i ova ekipa je na kraju stigla do treće pozicije, što automatski znači i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Nažalost, francuski predstavnik se tu nimalo nije proslavio pošto je mimo svih očekivanja eliminisan od grčkog Panatinaikosa, čime je nastavljena tradicija da tim koji na kraju Lige 1 završi na trećem mestu na tabeli, preko kvalfikacija ne uspe da dođe do plasmana u grupnu fazu Lige šampiona.
To je svakako bio veliki udarac za francuskog velikana, kako sa takmičarske, tako i sa finansijske strane, a sreću će ova ekipa morati da potraži u Ligi Evrope.
Nažalost, nekadašnji šampion Francuske ima dosta problema na startu šampionata, a cenu loših rezultata nedavno je platio trener Marselino Garsija Toral.
Njega je pomalo i neočekivano na klupi nasledio Đenaro Gatuzo, koji se prošle sezone nimalo nije proslavio na klupi Valensije, koja je tek imenovanjem Rubena Barahe, počela da liči na ekipu.
Do sada je Marsej odigrao sedam mečeva u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala i ostvario samo dva trijumfa, isto toliko poraza, ali i tri remija, što je u ovom trenutku dovoljno tek za dvanaesto mesto na tabeli, ruku na srce uz samo pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Monako.
Upravo ova dva tima su u prošlom kolu i odigrala međusoban meč u Kneževini, koji je na kraju pripao domaćinu (3:2).
Gosti su na debiju Gatuza krenuli fantastično, pošto su već u prvom minutu susreta stigli do prednosti, ali su fudbaleri Monaka samo sedam minuta kasnije poravnali rezultat.
Do poluvremena su i jedni i drugi uspeli da postignu makar po jedan pogodak, a u drugom delu igre se Monako pitao za sve na terenu i preko Akličea došao do trijumfa, a ujedno i prvog mesta na tabeli.
Na domaćem terenu je Marsej za sada odigrao tri meča i ostvario dva trijumfa, uz jedan remi, a sigurno je da će Gatuzovi puleni dati sve od sebe da nastave sa dobrim partijama na svom stadionu.
Za kraj, u prvom kolu Liga Evrope, francuski predstavnik je odigrao jedan neverovatan meč na gostovanju kod Ajaksa, koji nam je doneo čak šest pogodaka, pošto je na kraju bilo 3:3, uz konstataciju da je Marsej bio daleko bolji rival na terenu.
Za kraj, što se tiče izostanaka, italijanski stručnjak ovog puta neće moći da računa na Gaja, Kondogbiju, Ruiza i Sara.

Brajton: Težak poraz za vikend od Aston Vile!

Kako vreme prolazi, Brajton polako ali sigurno počinje da se ubraja u sam krem engleskog fudbala, a najbolji pokazatelj za to su i rezultati u prethodnih nekoliko sezona.
Pre svega, to se odnosi na prošli šampionat u kom su popularni Galebovi završili na sjajnom šestom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na petoplasirani Liverpul, što je ovom klubu donelo plasman u grupnu fazu Ligu Evrope.
Sa fenomenalnim partijama je Brajton nastavio i na startu ove sezone, i sve to uprkos odlasku nekolicine najboljih fudbalera, međutim, to za sada nije bio problem za trenera De Zerbija koji zaista radi fantastičan posao na klupi ovog tima.
Odmah u prva dva kola je ova ekipa pokazala da će sasvim sigurno biti legitimni kandidat za plasman u Ligu šampiona, što ruku na srce potajno i jeste primarni cilj popularnih Galebova.
Prvo je savladan novajlija Luton sa 4:1 na domaćem terenu, a potom i neugodni Vulvs na gostovanju sa istim rezultatom.
Usledilo je otrženjenje na domaćem terenu protiv Vest Hema kada je bilo 1:3, ali je ponovo nakon toga četa De Zerbija odigrala dva vrhunska duela u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala.
Naime, prvo je savladan odlični Njukasl na svom stadionu sa 3:1, a istim rezultatom je Brajton bio bolji i na gostovanju kod Mančester Junajteda, što je bez ikakve sumnje verovatno i najbolja partija ove ekipe od kako je na klupu seo bivši trener Sasuola i Šahtjora.
Usledio je lagani trijumf protiv Bornmuta na domaćem terenu, a onda su Galebovi potpuno neočekivano doživeli pravu katastrofu u prošlom kolu na gostovanju kod Aston Vile kada je bilo više nego ubedljivih 6:1, a nećemo preterati ako kažemo da je domaća ekipa mogla da postigne još koji pogodak.
U ovom trenutku se Brajton nalazi na šestom mestu na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Mančester siti.
U Ligi Evrope je engleski predstavnik pomalo i neočekivano na svom terenu poražen od grčkog PAOK-a, a taj duel je završen rezultatom 2:3, pa je sigurno da će već na Velodromu Brajton pokušati da stigne do svoje prve pobede u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.
Za kraj, De Zerbi neće moći da računa na Enkisa i Modera, dok su Lalana i Gros pod znakom pitanja.

Naš predlog

Ono što je na prvi pogled uočljivo je da nam mečevi i jednog i drugog kluba u poslednje vreme donose baš dosta pogodaka, pa smatramo zaista da će to slučaj biti i večeras, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.34.

Nedavno je novi trener francuskog predstavnika postao Đenaro Gatuzo ali je veliko pitanje koliko će to pomoći Marseju da se trgne iz letargije, pa ovog puta dajemo prednost Brajtonu, i hrabro vam preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.40.

Možda i najrealnija prognoza za ovaj susret u Velodromu je da će gosti postići dva ili više pogotka, a sve to Meridianbet ceni sa kvotom 1.93.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.