Tiket dana (četvrtak, 05.10.2023)

Tiket dana

Kada je u pitanju sedmica u kojoj se igraju evropski kupovi, četvrtkom je jasno da nas očekuju utakmice Lige Evrope i Lige konferencija. Kvote iz tiketa važile su u momentu njegovog sastavljanja.

TSC – Olimpijakos – 2,2+ @ 1.85 u SuperBet

Prava je šteta što ekipa iz Bačke Topole nije uspela da zadrži prednost u Londonu koju je stekla na početku drugog poluvremena. Na kraju je Vest Hem slavio i ubedljivo, bilo je 3:1, ali ne možemo da se otmemo utisku da je iznenađenje bilo baš blizu. Loša vest po TSC je i poraz Olipijakosa u Pireju od Frajburga. Sada će grčki tim morati da ide na pobedu u Topoli ako želi da osvoji jedno od prva dva mesta u vrlo teškoj grupi. Domaćin nema pritisak, sam ulazak u grupnu fazu ovako jakog tamičenja je ispunjenje snova, a svaki osvojeni bod, ako ih bude, biće pravi benefit. Pirejci su prošli kvalifikacije za Ligu Evrope, u njima su već izbacili jedan srpski klub, dva puta su pobedili Čukarički, a veliki su favoriti i protiv TSC-a, bez obzira na to što igraju u gostima. Ne sumnjamo da će Grci imati veću podršku na TSC Areni, a uz dvojku dodajemo i dva gola na goste. Za 2,2+ kvota je 1.85 u kladionici SuperBet.

AEK – Ajaks – 1 @ 2.15 u SuperBet

Ako smo u nekoj grupi pre dve sedmice gledali fantastične mečeve, bilo je to u ovoj B grupi Lige Evrope. Na stadionu Johan Krojf u Amsterdamu Ajaks i Marsej su igrali 3:3, dok je AEK slavio u Brajtonu sa 3:2. Dve utakmice, a golova 11. Biće ovo neizvesna grupa, sve četiri ekipe su kvalitetne, a trku je poveo aktueni šampion Grčke. AEK je igrao plej-of za Ligu šampiona, ali ga je na poslednjem stepeniku zaustavio belgijski Antverp, mada su pre toga izbacili zagrebački Dinamo nakon velike drame. Ajaks je daleko od forme iz prethodnih sezona, ruku na srce i tim je slabiji, pa nismo preveliki optimisti kada je njihovo gostovanje na vrćem terenu u Atini u pitanju. Ni u Erediviziji ne blistaju, bitka za titulu je malo verovatna, pored PSV-a, Fejnorda i AZ-a, pa bi Evropa mogla da im bude glavni cilj. Na ovom meču verujemo u pobedu domaćina, a za jedinicu se u kladionici SuperBet dobija kvota 2.15.

Gent – Makabi T.A. – 1 @ 1.75 u SuperBet

Ekipa Genta je od starta sezone odigrala 16 zvaničnih utakmica, a poražena je samo na jednoj. Ni taj poraz nije bio tragičan jer se dogodio u kvalifikacijama za Ligu konferencija, a u dvomeču su bili uspešniji od Pogona iz Poljske. Veliki broj remija sprečio ih je da budu lideri u Župiler ligi, pa su oni, iako bez neuspeha, poravnati na vrhu sa Rojal Unionom, uz nešto slabiju gol razliku. U prvom kolu Lige konferencija Gent je osvojio bod protiv ukrajinske Zorje, a meč je igran na neutralnom terenu u Poljskoj, pa je sigurno da su se Belgijanci nadali pobedi. Grupa ne bi smela da bude previše zahtevna za njih, pored Zorje i Makabija iz Tel Aviva, tu je još debitant, islandski Breidablik, pa je Gent najveći favorit za osvajanje prvog mesta. Makabi je slavio protiv Islanđana na startu sa 3:2, mada je brzo poveo sa 3:0. Taj trijumf ostavlja im mogućnost da im u Belgiji odgovara i bod, pošto je njihov cilj da budu makar drugi na kraju takmičenja i igraju u nokaut fazi. Gent je kvalitetniji, Makabi više nije dominantan ni u Izraelu, pa predlažemo jedinicu sa koeficijentom 1.75 u kladionici SuperBet.

Bode/Glimt – Klub Briž – T12+ @ 1.95 u SuperBet

Bode se žestoko bori da vrati titulu norveškog šampiona u svoje vitrine. Neočekivano, najvećeg konkurenta su dobili u timu Vikinga iz Stavangera, koji je poražen od Moldea u prošlom kolu, pa je Bode/Glimt ponovo lider. Ipak, razlika je minimalna i sve će se rešiti u poslednjih sedam rundi. Sada se moraju posvetiti Evropi, žele da igraju u Ligi konferencija i na proleće, a u prvom kolu su igrali bez golova u Luganu. U drugom meču ove grupe Klub Briž je remizirao sa turkim Bešiktašom, pa tako sve četiri ekipe imaju po jedan bod nakon prvih 90 minuta takmičenja u grupi. Ta činjenica samo pojačava značaj ovog meča na severu Evrope. Bode ume da bude vrlo efikasan i čudi nas da u Švajcarskoj nisu dali ni gol. S druge strane Klub Briž je dalko od tima koji je ne tako davno igrao sjajno u Ligi šampiona, pa tako više nisu ”glavni” ni u Župiler ligi, prošlu sezonu su okončali tek na 4. mestu. Ni sada nisu mnogo bolji, opet su na 4. mestu posle 9 odigranih kola. Verujemo u golove domaćina, a za T12+ koeficijent u kladionici SuperBet iznosi 1.95.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici SuperBet iznosi 13.57.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.