TIP DANA: Sporting – Atalanta: Da li je vreme za prvi poraz Lavova u sezoni?

U četvrtak nas očekuju mečevi drugog kola Liga Evrope i Lige konferencija, pa je zaista širom Evrope na programu pregršt veoma interesantnih susreta, a za vas smo ovog puta pripremili meč koji će biti odigran u prestonici Portugala gde će snage odmeriti Sporting i Atalanta.
Početak susreta između portugalskog i italijanskog predstavnika je zakazan za 18 časova i 45 minuta.

Sporting: Briljantne partije na startu sezone!

Prošla sezona nažalost nije bila toliko uspešna za popularne Lavove, koji su ostali bez plasmana u Ligu šampiona, i to pošto je portugalski velikan na kraju završio tek na četvrtom mestu na tabeli, iza Benfike, Porta, ali i Brage, za koju je u prethodnih nekoliko sezona bila rezervisana pozicija broj četiri.
Naravno da će ovog puta primarni cilj biti direktan plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, a ako se po jutru dan poznaje ovo bi mogla da bude jedna veoma lepa sezona za sve navijače kluba iz Lisabona.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Rubena Amorima nalaze na prvom mestu na tabeli portugalske Primeire, uz samo bod viška u odnosu na drugoplasiranu Benfiku, koja je u prošlom kolu u velikom derbiju na svom terenu bila bolja od Porta, sa 1:0.
Do sada je lider na tabeli odigrao sedam mečeva u najkvalitetnijem rangu portugalskog fudbala i ostvario šest trijumfa uz samo jedan remi, i to na gostovanju kod Braga na popularnom Kamenolomu, kada je bilo 1:1.
U prošlom kolu je Sporting slavio na teškom gostovanju kod Farensea, a bio je to jedan sjajan meč koji je završen rezultatom 2:3, uz konstataciju da su gosti stigli do trijumfa nakon pogotka Gjokeresa u devedesetom minutu susreta.
Bivši fudbaler Koventrija blista u svom novom klubu pošto je na šest odigranih mečeva u prvenstvu postigao čak pet pogodaka, od toga dva u prošlom kolu kod Farensea.
Na poslednjih pet susreta u prvenstvu, Sporting je ostvario četiri trijumfa uz već pomenuti remi na strani kod Brage, a što se tiče partija na domaćem terenu, puleni Rubena Amorima su za sada maksimalni u Lisabonu, pošto su na četiri odigrana susreta ostvarili isto toliko trijumfa.
Kao što je dobro poznato, popularni Lavovi se ove sezone takmiče i u Ligi Evrope, gde je ova ekipa u prvom kolu ostvarila trijumf na gostovanju kod Šturma, rezultatom 1:2.
Portugalski predstavnik je do te pobede stigao dosta teže nego što su svi očekivali, pošto je domaćin sve do 76. minuta susreta imao prednost od jednog gola, ali onda su Gjokeres i Diomande stupili na scenu i doneli Sportingu prvi trijumf u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.
Za kraj, Amorim za ovaj derbi meč drugog kola ovogodišnjeg izdanja Liga Evrope neće moći da računa na kapitena Koatesa koji je povređen.

Atalanta: Velike ambicije u Ligi Evrope!

Atalanta je prošlu sezonu započela na jedan izuzetno dobar način, a sigurno da svi pamte da je ova ekipa nakon prvih nekoliko sedmica delila prvo mesto na tabeli sa Napolijem, koji je kasnije i stigao do Skudeta, i to mimo svih očekivanja.
Ipak, kako je vreme prolazilo tako su i izabranici Đanpjera Gasperinija pružali sve slabije partije, ali ono što je najbitnije je da je klub iz Bergama nakon godinu dana pauze ponovo uspeo da dođe do plasmana u neko od evropskih takmičenja, ovog puta u Ligu Evrope, a upravo to i jeste bio primarni cilj pred početak sezone, i utisak je da se ciljevi nisu promenili ni ovog puta.
U letnjem prelaznom roku popularna Boginja je ostala bez svoje prve violine Rasmusa Hojlunda koji je prešao u Mančester Junajted u transferu vrednom 74 miliona evra. Pored toga, Atalanta je ostala i bez Boge, Demirala, Pesine i Malinovskog, a ukupan prihod u letnjem prelaznom roku bio je neverovatnih 135 miliona evra, čime je ovaj tim još jednom pokazao da verovatno i najbolje posluje u Italiji.
Bilo je i pojačanja naravno, pošto su u tim stigli Ture, Skamaka, Baker i De Ketelare, a za njihovu slobodu Atalanta je ukupno platila 66 miliona evra.
U ovom trenutku se izabranici Đanpjera Gasperinija nalaze na šestom mestu na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na trećeplasirani Napoli.
U prošlom kolu je Boginja odigrala jedan relativno dobar meč na svom stadionu protiv Juventusa, koji je potpuno neočekivano završen bez pobednika, ali i bez golova.
Bio je to četvrti duel koji je Atalanta na svom stadionu u Bergamu odigrala u svim takmičenjima, i do sada je ovaj klub zabeležio tri trijumfa na svom stadionu, uz taj pomenuti remi protiv Stare dame, a veoma zanimljivo je da ova ekipa još uvek nije primila gol na svom stadionu.
Ruku na srce, Atalanta se do sada nije proslavila na strani pošto na četiri susreta van svog terena doživela dva poraza, uz isto toliko trijumfa, a poslednji se desio kod neugodne Verone, kada je bilo 0:1.
U prvom kolu Liga Evrope italijanski predstavnik je bez većih problema slavio na svom stadionu protiv poljskog šampiona Rakova, pošto je taj meč u Bergamu završen rezultatom 2:0.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Đanpjero Gasperini za ovaj duel neće moći da računa na novajliju Turea, potom na Vorlickog, dok su De Ketelare i Skamaka pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Radi se o dva tima koja neguju napadački stil fudbala, pa se vrlo lako može dogoditi da nam ovaj duel u Lisabonu donese dosta pogodaka, zbog čega preporučujemo igru 3+ uz kvotu 1.79.

Takođe, iz istog razloga vam preporučujemo da probate i sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.67.

Za kraj, pominjali smo već da Atalanta ima dosta problema na strani, kao i da je Sporting od početka sezone perfektan na svom stadionu, zbog čega vam ovog puta ipak predlažemo da se oprobate sa jedinicom uz sjajnu kvotu 2.25 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.