Tiket dana Evroliga (četvrtak, 05.10.2023)

Počinje nova sezona u košarkaškoj Evroligi, najjačem klupskom takmičenju na kontinentu. Predstoji nam još jedna zanimljiva sezona, po svemu sudeći još bolja nego prethodna. Prvog dana na programu je pet utakmica. Kvote i granice važile su u vreme pisanja teksta.

Crvena zvezda – Asvel – 1,UP – (granica 159,5) @ 2.34 u CircusBet

Čini se da je nova, silno pojačana, Zvezda dobila idealnog protivnika za pobedu na startu takmičenja. Asvel je tim koji već godinama ne igra neku ulogu u Evroligi, a sva je prilika da im i ove sezone predstoji borba za izbegavanje poslednje pozicije. U timu iz pregraša Liona, čiji je vlasnik slavni Toni Parker, bilo je dosta promena. Otipli su neki bitni igrači, poput, Obašona, Aleksa Tajsa, Di Bosta, Mejjusa ili Antoana Dioa, ali je isto tako stiglo nekoliko novi, dosta kvalitetnih, košarkaša. Nekadašnji igrač Mege i NBA košarkaš Timoti Luvavu nosiće dres Asvela, u koji dolazi iz Olimpije iz Milana. Stigli su i Paris Li, Edvin i Frenk Džekson, Majk Skot, Džon Egbunu i navijačima Partizana poznati Boris Dalo. Još jedno poznato i drago lice Grobara biće na parketu, od teške povrede oporavio se Žofri Lovernj, koji će zbog iskustva, uz Nanda De Koloa, biti glavna uzdanica. O Zvezdi se sve zna. Desetak novi igrača među kojima se izdvajaju Šabaz Nejpir, Miloš Teodosić, Adam Hanga, Džoel Bolomboj, Majk Tobi, Rokas Gidraitis. Zatim povratnici Nemanja Bjelica i Dejan Davidovac. Supertalentovani Brazilac Jago, i Marko Simonović, garant su da Top 8, a možda i nešto više, neće ostati samo san. Biće ova Zvezda i defanzivno jaka, pa uz jedinicu predlažemo igru minus poene ukupno, za koje je granica 159,5. Za 1,UP – kvota je 2.34 u kladionici CircusBet.

Barselona – Anadolu Efes – UP + (granica 161,5) @ 1.87 u CircusBet

Mada su važili za prvog favorita, košarkaši Barselone nisu postali prvaci Evrope prošle sezone, a čak nisu igrali ni u finalu. Usledilo je veliko spremanje u katalonskom klubu, smanjen je budžet, a klub je napustio Nikola Mirotić, najveća zvezda tima. Šarunas Jasikevičijus više nije trener, na klupi je neiskusni Rožer Grimau, a otišli su i Sertač Šanli, Majk Tobi, Kori Higins i Kajl Kjurik. Ipak, najbitniji su ostali, pre svih Laprovitola, Veseli i Satoranski. Nije bilo previše pojačanja, najzvučnije je povratak Vilija Ernangomeza iz NBA, a tu je još jedna NBA ”zvezda”, Džabari Parker. Stigao je i reprezentativac Španije Dario Brizuela. Efes je prepustio titulu šampiona koju je držao dve godine, a čak nisu ušli ni u Top 8 prošle sezone i, logično, usledio je rastanak sa trenerom Erginom Atamanom. Možda će Pivarima još više nedostajati Vasa Micić, tvorac svih prethodnih uspeha, koji se preselio ”preko bare”, a u timu više nema iskusnih Danstona i Singltona, kao i Mbajea i Balbaja. Ostanak Klajburna i Larkina je dobra vest, samo je odlični plejmejker stariji još za godinu. Najveće pojačanje je dolazak Darijusa Tompsona, a novi igrač je i Derik Vilis iz Venecije. Novi trener Erdem Čan doveo je sa sobom iz Turk Telekoma i sjajnog Tajrika Džonsa, MVP-a turske lige. U duelu dva tima koji nisu imali previše promena teško je pronaći favorita, posebno jer je Barsa razočarača u prva dva meča u ACB ligi. Možda je bolje igrati na poene, a smatramo da će meč biti efikasan. Za (+) poene ukupno granica je na 161,5, a kvota za (+) je 1.87 u kladionici CircusBet.

Bajern – Alba – H1 (granica 9,5) @ 2.03 u CircusBet

U svenemačkom okršaju na startu Evrolige ne bi trebalo da bude previe neizvesnosti. Bajern je napravio opet dobar tim, a Albatrosi su , čini nas se, mnogo slabiji. Ni prošle godine Berlinci nisu igrali neku važnu ulogu, a sada su ostali bez zaštitnog znaka, Lika Sikme, ali i bez Maodo Loa i Džejlena mira. Taj trojac je predvodio Albu, a u duelu sa Bajernom neće biti ni teže povređenog Janija Vecela i, najverovatnije, Krisa Kumanđea, pa će pod košem duvati promaja. Ovog leta otišli su i Tamir Blat i Jovel Zusman. Od pojačanja se izdavajaju bivši NBA igrač Sterling Braun, solidni Met Tomas i perspektivni Slovenac Žiga Samar. Premalo za ovakvo takmičenje. Bavarci su već izgubili jedan meč u Bundelsigi i zabronuli navijače pred start sezone u Evroligi. Umesto Andree Trinkijerija na klupi je iskusni Pablo Laso, a pored nekadašnjeg trenera Reala u klub su stigli i dvojac i Fenera, Devin Buker i Karsten Edvards, kao i Danko Branković, Silven Francisko i Lenadro Bolmano. Ipak, kao bomba je odjeknula vest da će dres Bajerna nositi Serž Ibaka, čovek koji je skoro deceniju i po proveo u NBA ligi. Otišli su Kasijus Vilson, Ognjen Jaramaz, Di Džej Sili, Pol Cipser i Kori Volden, ali se čini da je Bajern sada jači nego prošle godine, pošto su tu i novopečeni svetski prvaci Obst, Bonga i Vajler-Beb. Naš predlog je pobeda Bajerna uz hendikep od 10 poena. Za igru H1 koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 2.03.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici CircusBet iznosi 8.88.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.