Najava i analiza: Serija A, 8. kolo: Milanski giganti nastavljaju trku za Skudeto! Veliki derbi Torina!

Od petka su na programu mečevi osmog kola italijanske Serije A. U centru pažnje će ovog puta biti gradski derbi Torina, a najzvučniji mečevi se igraju u Rimu gde će Lacio ugostiti Atalantu, ali i na stadionu “Diego Armando Maradona” gde će Napoli dočekati Fiorentinu.
Inter čeka Bolonju na svom terenu, dok Milan putuje na gostovanje kod Đenove koje bi moglo da bude i te kako nezgodno za Rosonere.
Od ostalih susreta izdvajamo gostovanje Rome kod Kaljarija, kao i duel između Lećea i Sasuola, koji bi potencijalno mogao da nam donese baš dosta pogodaka.
Na deobi prvog mesta na tabeli se trenutno nalaze Inter i Milan, Napoli, Juventus i Fiorentina dele treću poziciju sa istim brojem bodova, dok se trenutno na šestoj poziciji nalazi Atalanta, koja ima dva boda u odnosu na sedmoplasirani Leće.
Što se tiče borbe za opstanak, trenutno su najugroženiji Kaljari, Empoli, Salernitana i Udineze, a ne treba zaboraviti ni Lacio koji se trenutno nalazi na katastrofalnom šesnaestom mestu na tabeli i slovi za najveće razočarenje ovogodišnjeg izdanja italijanske Serije A.

Empoli – Udineze – 1 @ 3.05 u Mozzartbet

Prvi duel osmog kola Serije A se igra u Toskani gde će Empoli ugostiti Udineze. Od Empolija se daleko više očekivalo u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala ali do sada je ova ekipa ostvarila samo jedan trijumf i to protiv Salernitane na svom stadionu i postigla samo jedan pogodak, što je svakako poražavajući podatak.
U goste im stiže Udineze od kog smo takođe dosta više očekivali, pošto se popularne Zebre iz Udina trenutno nalaze na poziciji koja na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang.
U prošlom kolu su fudbaleri Udinezea u jednom sjajnom susretu remizirali na svom terenu protiv Đenove, kada je bilo 2:2.
Mišljenja smo da će Empoli odbraniti domaći teren i slaviti na ovom duelu pa preporučujemo jedinicu uz fantastičnu kvotu 3.05 u Mozzartu.

Leće – Sasuolo – G2+ @ 2.37 u Meridianbet

Leće je fenomenalno startovao u ovogodišnjem izdanju Serije A, i pre dva kola se ova ekipa nalazila na senzacionalnom trećem mestu na tabeli.
Međutim, u poslednja dva kola su naišli malo teži protivnici nego do tad, pa je tim sa juga Italije doživeo dva vezana poraza i to prvo na gostovanju kod Juventusa, a onda i u prošlom kolu na svom terenu od Napolija, kada je bilo čak 0:4.
Sasuolo je za razliku od Lećea svoje najbolje partije odigrao protiv najvećih timova, pošto je tim iz Ređo Emilije nedavno vezao dve pobede protiv Juventusa i Intera, a onda je ova ekipa mimo svih očekivanja poražena u prošlom kolu od Monce na svom stadionu.
Ipak, deluje da je klub iz Ređo Emilije blagi favorit, i poprilično realno deluje da ovaj tim postigne makar dva pogotka na ovom gostovanju, a sve to kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.37.

Inter – Bolonja – 1 @ 1.36 u CircusBet

Inter igra briljantno na startu ovogodišnjeg izdanja Serije A i da nije bilo onog neočekivanog poraza od Sasuola sada bi već mogli pričati i o savršenom startu Neroazura, mada ni ovako nije loše pošto se u ovom trenutku ova ekipa nalazi na deobi prvog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i gradski rival Milan.
U prošlom kolu su izabranici Simonea Inzagija slavili na gostovanju kod Salernitane kada je bilo 0:4, uz četiri pogotka Lautara Martineza koji je taj susret počeo sa klupe.
Bolonja je u ovom trenutku stacionirana na osmom mestu na tabeli, što je svakako sjajno, a u prošlom kolu je ova ekipa pobedila Empoli na svom terenu sa 3:0.
Inter neće imati nimalo lak posao, ali deluje da će neosporni kvalitet Neroazura isplivati na površinu pa predlažemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.36 u CircusBetu.

Juventus – Torino – GG @ 2.10 u Maxbet

Derbi kola se igra u Torinu gde će Juventus dočekati popularne Bikove. Stara dama igra promenljivo na startu prvenstva, a u prošlom kolu su crno-beli remizirali na gostovanju kod Atalante, u duelu koji je potpuno neočekivano završen bez pogodaka.
Svakako da smo očekivali da četa trenera Alegrija napadne Atalantu, ali to se nije desilo, čak je domaća ekipa bila bliža trijumfu, a nakon svega toga se Juve nalazi na deobi trećeg mesta na tabeli.
Torino je u prošlom kolu odigrao meč bez golova na svom stadionu protiv Verone, a trenutno se popularni Bikovi nalaze na sredini tabele, preciznije na desetoj poziciji, gde im je kada se sve sabere i oduzme i mesto.
Objektivno gledano Juve jeste veliki favorit na ovom duelu, ali nam derbi Torina dosta puta donese i neočekivani rezultat, pa je možda najbolje da se fokusirate na igru GG uz zaista sjajnu kvotu 2.10 u kladionici Maxbet.

Đenova – Milan – 2 @ 2.00 u Mozzartbet

Ako se po jutru dan poznaje, ovo će vrlo verovatno biti jedna izuzetno lepa sezona za Đenovu, koja je do sada sakupila osam bodova i nalazi se na četrnaestom mestu na tabeli.
Primarni cilj će naravno biti opstanak, a nakon velikog trijumfa na domaćem terenu protiv Rome kada je bilo 4:1, popularni Grifoni su u prošlom kolu remizirali na teškom gostovanju kod Udinezea, pošto je taj susret završen rezultatom 2:2.
Milan je u prošlom kolu sa druge strane bio bolji od Lacija sa 2:0, što je bio možda i najbolji meč Rosonera od početka sezone, a na sve to je italijanski predstavnik u Ligi šampiona uspeo da odoli Borusiji iz Dortmunda na gostovanju, kada nije bilo pogodaka.
Iako Đenova igra sjajno u poslednje vreme, mišljenja smo da će se Milan trijumfalno vratiti sa ovog gostovanja pa preporučujemo 2 uz kvotu 2.00 u Mozzartu.

Monca – Salernitana – 3+ @ 1.84 u Meridianbet

Možda start Monce nije bio toliko dobar, ali u poslednje vreme ova ekipa pruža zaista sjajne partije o čemu najbolje svedoče i četiri vezana susreta bez poraza.
Nakon tri remija, u prošlom kolu je klub u vlasništvu Adrijana Galijanija slavio na gostovanju kod Sasuola, koji je pre toga bio bolji od Juventusa i Intera.
U međuvremenu je u Moncu stigao Papu Gomez koji bi trebalo da predstavlja ogromno pojačanje za ovu ekipu u nastavku šampionata.
Salernitana je u prošlom kolu dugo odolevala Interu a onda u jako kratkom vremenskom intervalu uspela da primi čak četiri pogotka. Trenutno se klub iz Salenta nalazi na osamnaestom mestu na tabeli i kako sada stvari stoje sluti na borbu za opstanak.
Deluje da bi ovaj duel mogao da nam donese dosta pogodaka, a kvota na 3+ u Meridianu je 1.84.

Frosinone – Verona – GG @ 1.90 u Maxbet

Iako je Frosinone u prošlom kolu doživeo poraz na gostovanju kod Rome, što je donekle i bilo očekivano, ova ekipa za sve do sada prikazano u ovogodišnjem izdanju Serije A zaslužuje zaista sve pohvale.
Naime, u ovom trenutku se povratnik u društvo najboljih nalazi na sjajnom devetom mestu na tabeli uz devet osvojenih bodova, i ako se po jutru dan poznaje liči zaista da Frosinone neće imati problema oko opstanka.
U goste im stiže Verona koja igra po sistemu toplo hladno, a u prošlom kolu je tim iz grada ljubavi remizirao na veoma teškom gostovanju kod Torina, kada nije bilo pogodaka, što se svakako računa u dobar rezultat za Darka Lazovića i drugare.
Frosinone će napasti od prvog minuta sasvim sigurno, a deluje da im ni Verona neće ostati dužna pa je idealno da probate sa igrom GG uz kvotu 1.90 u Maxbetu.

Lacio – Atalanta – 3+ @ 1.97 u Meridianbet

Bez ikakve sumnje, Lacio je najveće razočarenje u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg ranga italjanskog fudbala, pošto se Rimljani trenutno nalaze na šesnaestom mestu na tabeli uz samo sedam osvojenih bodova.
U prošlom kolu je tim sa Olimpika poražen na gostovanju kod Milana kada je bilo 2:0, dok je pre toga ova ekipa ostvarila svoj tek drugi trijumf u šampionatu, pošto je na domaćem terenu savladan Torino sa 2:0.
Atalanta generalno igra dosta dobro u dosadašnjem toku prvenstva, a trenutno se tim iz Bergama nalazi na šestoj poziciji na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na trećeplasirani Napoli.
U prošlom kolu je popularna Boginja remizirala na svom stadionu protiv Juventusa u duelu koji je pomalo neočekivano završen bez pogodaka.
Ovog puta će ih po našem mišljenju i te kako biti, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.97.

Kaljari – Roma – 2 @ 1.90 u CircusBet

Kaljari je tim koji je uz Empoli do sada ubedljivo najmanje pokazao od svih timova u ovogodišnjem izdanju italijanskog prvenstva.
Trenutno se klub iz Sardinije nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo dva osvojena boda, a u prošlom kolu je ova ekipa poražena na gostovanju kod Fiorentine kada je bilo 3:0.
Roma polako ali sigurno počinje da pokazuje znake života, pošto je Vučica u prošlom kolu slavila na domaćem terenu protiv Frosinonea sa 2:0, uz magičnu partiju Paula Dibale.
Ipak, ne treba zaboraviti da je pre toga rimska ekipa doživela ubedljiv poraz na gostovanju kod Đenove kada je bilo čak 4:1.
Vreme je za jednu dobru partiju izabranika Žozea Murinja na strani pa hrabro preporučujemo da odigrate 2 uz fantastičnu kvotu 1.90 u CircusBetu.

Napoli – Fiorentina – 3+ @ 1.70 u Meridianbet

Poslednji duel kola se igra na stadionu koji nosi ime po verovatno i najboljem fudbaleru svih vremena, gde će Napoli ugostiti Fiorentinu.
Nakon početne krize aktuelni šampion Italije pruža sve bolje partije, pošto je u poslednja dva kola ova ekipa ostvarila dva vezana trijumfa uz čak osam postignutih pogodaka.
Nažalost, u prošlom kolu Lige šampiona je tim iz Napulja u jednom spektakularnom susretu poražen na svom stadionu od Real Madrida kada je bilo 2:3.
Sa druge strane, Fiorentina blista na startu sezone, o čemu najbolje svedoči i deoba trećeg mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Napoli kod koga između ostalog i gostuje ova ekipa u ovom kolu.
U prošlom kolu su Ljubičasti slavili na svom stadionu protiv Kaljarija kada je bilo 3:0, a sigurno je da Viola ni na ovom meču neće izaći sa namerom da se brani, pa nas vrlo verovatno očekuje veliki broj pogodaka i savetujemo igru 3+ uz kvotu 1.70 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.