DERBI DANA: Arsenal – Mančester siti: Sudar teškaša na Emirejtsu! Ko će do trijumfa?

U nedelju nas očekuje pregršt veoma zanimljivih mečeva širom Evrope, a derbi dana se bez ikakve sumnje igra u Londonu, gde će snage odmeriti Arsenal i Mančester siti.
Početak ovog duela je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Arsenal: Mogu li Tobdžije konačno da pobede Siti?

Arsenal je prošle sezone konačno uspeo da se izbori za plasman u Ligu šampiona, što je bio primarni cilj ove ekipe duži niz godina.
Ruku na srce, Tobdžije su dosta dugo bile i u igri za naslov prvaka Engleske, međutim, kada je bilo najpotrebnije nekadašnji šampion Engleske je odigrao nekoliko poprilično slabih mečeva u nizu, što je Mančester siti umeo da iskoristi i treći put zaredom dođe do titule u najkvalitetnijoj ligi na svetu.
Nije bilo previše vremena za tugu, pa je Arsenal krenuo u blagu rekonstrukciju tima. Najbitnije je naravno da je sačuvana okosnica iz prošle sezone, a u letnjem prelaznom roku je Arsenal pojačao tim dovođenjem Rajsa koji je stigao iz Vest Hema u transferu vrednom 100 miliona evra, a ne treba zaboraviti ni na dolaske Haverca i Timbera, i već na prvi pogled se stekao utisak da Tobdžije imaju još bolji tim nego što je to bio slučaj prošle sezone, koja je ponavljamo bila za svaku pohvalu.
U ovom trenutku se izabranici Mikela Artete nalaze na trećem mestu na tabeli Premijer lige, uz bod manjka u odnosu na drugoplasirani Mančester siti, koji im i dolazi u goste u ovom kolu, ali i tri boda manjka u odnosu na Totenhem, koji ruku na srce ima i meč viška, pošto je ova ekipa juče u uvodnom meču osmog kola Premijer lige slavila na gostovanju kod novajlije Lutona.
U prošlom kolu je Arsenal odigrao dosta dobar meč na gostovanju kod Bornmuta, u kom je tim iz Londona bez većih problema slavio sa 4:0.
Na sedam odigranih susreta puleni Mikela Artete su ostvarili pet trijumfa uz dva remija, i to oba na svom stadionu, i oba sa istim rezultatom (2:2), prvo protiv Fulama, a potom i nedavno protiv Totenhema.
Naravno, ne treba zaboraviti da Arsenal predstavlja Englesku i u Ligi šampiona, gde se ova ekipa nakon dva odigrana kola nalazi na trećem mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na prvoplasirani Lans, a plasman u nokaut fazu elitnog takmičenja će sasvim sigurno biti jedan od primarnih ciljeva za ovaj deo sezone.
U prvom kolu su Tobdžije bez većih problema na svom terenu demolirale ekipu PSV-a, da bi u drugom kolu predstavnik Engleske doživeo poraz na gostovanju kod Lansa, a taj duel je završen rezultatom 2:1, iako je Arsenal prvi došao do vođstva na tom susretu.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Mikel Arteta za veliki derbi engleskog fudbala neće moći da računa na Timbera koji se povredio još u prvom kolu, dok je Martineli pod velikim znakom pitanja.

Mančester siti: Poraz od Vulvsa je sve pokvario!

Godinama unazad Građani dominiraju engleskim fudbalom, a prošle sezone je ova ekipa po treći put zaredom stigla do naslova prvaka Engleske, iako se to u jednom trenutku činilo praktično nemogućom misijom.
Nakon jako lošeg prvog dela šampionata, izabranici Pepa Gvardiole su ubacili u petu brzinu u drugom delu prvenstva i na kraju potpuno zasluženo stigli do titule.
Ipak, to nije bilo sve od Građana, pošto je u ovom trenutku možda i najbolja ekipa na svetu konačno stigla do trofeja u Ligi šampiona nakon trijumfa nad Interom.
Najzad, treći trofej je osvojen u FA Kupu i to nakon pobede nad gradskim rivalom Mančester junajtedom, koji polako ali sigurno gubi primat najboljeg tima u Mančesteru.
Nakon osvojenog “ušatog trofeja” klub je napustio dugogodišnji kapiten Gindogan koji je prešao u Barselonu, a u klubu više nije ni Kanselo koji je takođe potpisao za Katalonce.
Ipak, Građani nisu sedeli skrštenih ruku pa su doveli Gvardiola, Kovačića, Dokua i Nuneša koji će imati zadatak da zameni povređenog De Brujnea.
U ovom trenutku se aktuelni šampion Engleske nalazi na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Totenhem, a do sada je Siti odigrao sedam mečeva u prvenstvu i ostvario šest trijumfa uz jedan poraz.
Sve do prošlog kola je četa trenera Gvardiole bila maksimalna u prvenstvu, a onda je usledio poraz na gostovanju kod Vulverhemptona, pošto je taj susret završen rezultatom 3:1.
Pre toga je aktuelni šampion Evrope slavio na svom terenu protiv Notingem Foresta rezultatom 2:0, ali je na tom meču isključen Rodri koji je morao da pauzira taj duel protiv popularnih Vukova, i sigurno je da u tome leži jedan od razloga za poraz na tom susretu, a na nesreću svih navijača Sitija, španski reprezentativac ni ovog puta neće moći da pomene svojim saigračima.
U Ligi šampiona stvari za sada teku po planu, pošto je nakon premijernog trijumfa u prvom kolu na domaćem terenu protiv Crvene zvezde, tim koji sa klupe predvodi verovatno i najbolji trener na svetu je u prošlom kolu slavio na veoma teškom gostovanju kod Lajpciga, pošto je taj susret na Red Bul Areni završen rezultatom 1:3, što je bilo dovoljno za prvo mesto na tabeli.
Za kraj, Pep Gvardiola za ovo gostovanje kod Arsenala pored suspendovanog Rodrija neće moći da računa na i dalje povređenog De Brujnea.

Naš predlog

Kao što je dobro poznato, mečevi između ova dva kluba nam uglavnom donose dosta pogodaka, pa je primera radi tako na dva poslednja meča Arsenala i Mančester sitija u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala palo ukupno devet pogodaka, a oba puta je Siti slavio bez većih problema.
Smatramo, da nas i ovog popodneva očekuje prava goleada, pa predlažemo igru 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.00.


Govorili smo već o tome da Sitiju i te kako leži Arsenal, pošto su Građani na poslednjih dvanaest prvenstvenih mečeva protiv ljutog rivala ostvarili isto toliko trijumfa, dok su Tobdžije slavile u poslednjem međusobnom susretu, koji je odigran pred početak sezone, u sklopu finala Komjuniti Šilda.
Mišlljenja smo da je vreme da Arsenal ne izgubi od aktuelnog šampiona Engleske, pa vam savetujemo duplu šansu 1X za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.54.


Za kraj, najrealnije je da i jedni i drugi postignu makar po jedan pogodak, pa predlažemo igru GG uz kvotu 1.66, a neće biti iznenađenje ako Arsenal i Siti postignu makar po gol u prvom delu igre, pa preporučujemo igru IGG uz fenomenalnu kvotu 4.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.