TIP DANA: Lacio – Atalanta: Rimljani u ogromnim problemima, Boginja nema šta da izgubi na Olimpiku!

U nedelju je zaista spektakularna ponuda za klađenje, a ovog puta smo za vas analizirali duel u Rimu, gde će snage odmeriti Lacio i Atalanta.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 15 časova.

Lacio: Katastrofalan start sezone!

Lacio je prošle sezone igrao fenomenalan fudbal, a najbolji pokazatelj za to je vicešampionska titula, uz konstataciju da je sve to ovom klubu donelo plasman u Ligu šampiona, čime je naravno i ispunjen primarni cilj.
Tokom leta je rimsku ekipu napustio Sergej Milinković-Savić koji je godinama unazad uz Imobilea bio najbolji fudbaler Lacijala.
Kako to obično uprava kluba iz prestonice i ume da napravi kad mu vreme nije, letnji prelazni rok je bio jako loš, iako su klub pojačali Genduzi, Kasteljanos i Kamada, a stiče se utisak da je to preslabo da bi se ispunile primarni ambicije Rimljana, koji i ovog puta žele da preko italijanskog prvenstva obezbede plasman u Ligu šampiona, što će već sada slobodno možemo konstatovati biti izuzetno težak zadatak.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Maurisija Sarija nalaze na šesnaestom mestu na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Do sada je nekadašnji šampion Italije odigrao sedam mečeva i ostvario samo dva trijumfa, jedan remi i čak četiri poraza, a poslednji u nizu desio se u prošlom kolu kada je ova ekipa izgubila na gostovanju kod Milana, pošto je taj duel na San Siru završen rezultatom 2:0.
Pre toga su Rimljani ostvarili svoj tek drugi trijumf u prvenstvu i to na domaćem terenu protiv Torina kada je bilo 2:0, ali i pored toga, generalni utisak je poprilično loš.
Za razliku od Serije A, gde Lacijali imaju baš dosta problema, u Ligi šampiona su stvari drugačije pošto se nakon dva odigrana kola italijanski predstavnik nalazi na deobi prvog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Atletiko Madrid.
Obe ekipe su do sada osvojile četiri boda, a u međusobnom meču u prvom kolu nije bilo pobednika (1:1), i to nakon spektakularnog gola golmana Lacija Provedela u četvrtom minutu sudijske nadoknade.
Zanimljivo je da su Rimljani i u drugom meču do tri boda na gostovanju kod Seltika stigli u sudijskoj nadoknadi, ovog puta u petom minutu, kada je Pedro pogodio nakon čega je usledilo veliko slavlje fudbalera italijanskog tima.
Za kraj, što se tiče izostanaka za ovaj duel protiv Atalante, Maurisio Sari posle duže vremena nema problema sa povređenim, niti odsutnim fudbalerima.

Atalanta: Šest godina bez poraza na Olimpiku!

Atalanta je prošle sezone nakon godinu dana pauze ponovo uspela da izbori učešće u evropskim takmičenjima, konkretno u Ligi Evrope.
Bila je to i realnost ove ekipe, koja je na kraju završila na petom mestu na tabeli, što je bez ikakve sumnje obradovalo sve navijače kluba iz Bergama.
Još jedan dosta dobar prelazni rok je iza Atalante, koja polako ali sigurno postavlja domaći zadatak svim ostalim timovima u italijanskom prvenstvu.
Iako su tim napustili Hojlund, Boga i Demirel, Pesina i Malinovski, klub iz Bergama je prihodovao skoro 140 miliona evra, što je svakako sjajna stvar, a novi članovi Atalante su u međuvremenu postali De Ketelare, Ture, Skamaka, Baker i Kolašinac, pa je na prvu utisak da Boginja i ovog puta raspolaže sa izuzetno jakim rosterom.
Primarni cilj će kao i prošle sezone naravno biti plasman u neko od evropskih takmičenja, uz konstataciju da će Atalanta ponovo pokušati da se domogne Lige šampiona, gde je ovaj tim svojevremeno dogurao čak do četvrtfinala.
U ovom trenutku se izabranici Đanpjera Gasperinija nalaze na šestom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na četvrtoplasirani Napoli.
U prošlom kolu je Atalanta remizirala na svom terenu protiv Juventusa, a taj duel je mimo svih očekivanja završen bez pogodaka.
Poput Lacija, i Atalanta ove sezone predstavlja Italiju u evropskim takmičenjima, konkretno u Ligi Evrope, gde tim iz Bergama za sada blista.
Nakon dva odigrana kola puleni Đanpjera Gasperinija se nalaze na prvom mestu na tabeli uz maksimalnih šest osvojenih bodova. U uvodnom kolu drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja italijanski predstavnik je bez većih problema savadao poljski Rakov na domaćem terenu.
U drugom kolu je Atalanta odigrala fenomenalan susret na gostovanju kod Sportinga, i u sred Lisabona slavila sa 1:2.
Za kraj, Gasperini za ovo gostovanje kod Lacijala neće moći da računa na novajliju Turea koji je pred početak sezone stigao iz Almerije i Vorlickog.

Naš predlog

Generalno, mečevi između Lacija i Atalante nam po tradiciji donose dosta pogodaka, a sva je prilika da će to slučaj biti i ovog puta pa vam preporučujemo da odigrate igru 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.00.

Lacijali igraju jako loše ove sezone, a ako na sve to pomenemo i podatak da Atalanta još od 2017. godine nije izgubila na Olimpiku, dolazimo do zaključka da se Rimljani neće proslaviti ni na ovom susretu, pa vam predlažemo da se fokusirate na duplu šansu X2 uz kvotu 1.45 u Meridianu.

Za kraj, prošle sezone je Boginja protutnjala Rimom, i ne postoji niti jedan razlog da to izabranici Đanpjera Gasperinija ne ponove i ovog puta, pa vam predlažemo hrabro da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.