Tiket dana tenis (utorak, 10.10.2023)

U Šangaju je u toku turnir iz masters kategorije i stiglo se do osmine finala. Posle tri godine tenis se vratio u Kinu, a prisutni su bili svi iz svetskog vrha osim najboljeg, Novaka Đokovića. Mečevi se igraju rano ujutru po srednjeevropskom vremenu, pa zato tiket sastavljamo dan ranije. Kvote i granice bile su aktuelne u vreme objavljivanja predloga.

Francisko Serundolo – Sebastijan Korda – S3 @ 2.62 u Meridianbet

Za mladog Argentinca ova i prethodna sezona dovele su do njegove pune afirmacije. Pre samo 20 meseci bio je daleko od Top 100, a sada je među 20 najboljih, s tim da mu je ranking karijere 18. mesto. Ovde je već pobedio dvojicu tenisera, bio je uspešniji od Amerikanca Mekdonalda i Mađara Fučovića, a masters u Šangaju mu je prvi zvanični turnir od US opena na kome je ispao u drugom kolu. Ove sezone osvojio je jednu titulu, a da sve bude neverovatnije to se dogodilo na travi u Istbornu. Za Južnoamerikance brze podloge nisu najomiljenije, ali Serundolo ruši taj mit. Sebastijan Korda je pre samo sedam dana igrao finale u Astani, izgbio ga od Manarina, i odmah se preselio u Kinu. Da nije umoran pokazao je trijumfom nad Danilom Medvedevim u trećem kolu, što je bila njegova druga ovogodišmnja pobeda nad ruskim teniserom pošto ga je dobio i na Australijen openu. Sebastijan je sin nekada poznatog tenisra Petera Korde, ali je rođen u Americi i igra pod zastavom SAD. Favorit je protiv Serundola, ali mi očekujemo dug meč u tri seta. Za tačan broj setova (3) kvota je 2.62 u kladionici Meridianbet.

Janik Siner – Ben Šelton – 1,UG+ @ 1.87 u Meridianbet

Italijan igra tenis života i prošle sedmice je pobedio na turniru u Pekingu. Taj turnir je iz Serije 500, ali da bi došao do pehara Siner je morao da pobedi dvojicu od trojice najboljih. U polufinalu je savladao Karlosa Alkazara, a u finalu je bio bolji od Danila Medvedeva, koga je savladao po prvi put u karijeri. U Šangaju je Siner pobedio Amerikanca Đirona i Argentinca Baeza, pa je sada u seriji od sedam uzastopnih pobeda. Prethodni put izgubio je na US openu od Aleksandera Zvereva. Već je 4. na svetu, ali nam se čini da bi do kraja godine mogao da bude i treći. Mnogo toga zavisiće na dva preostala mastersa, ovog u Šangaju i onog u Parizu, kao i na Završnom mastersu u Torinu. Ben Šelton je bio senzacija US opena, ali ga je smirio Novak Đoković u polufinalu. Ipak, ovaj momak nezaustavljivo napreduje i već je na 20. mestu na ATP listi. Oslanja se na ubitačan servis, i ako želi u sam vrh, moraće d popravi ostale segmente igre da bi mogao da bude konkurentan i na šljaci. Španca Munara i Rusa Safiulina pobedio je u Šangaju u dva prethodna meča. Očekujemo pobedu Sinera, ali i veći broj gemova od ponuđene granice koja je u kladionici Meridianbet na 22,5. Za kombinaciju 1,UG+ kvota je 1.87 u kladionici Meridianbet.

Hubert Hurkač – Žiženg Žang – S3 @ 2.33 u Meridinabet

Za Kineza je ovo ispunjenje sna, pred svojim sunarodnicima je stigao do somine finala na mastersu, a prethodni najbolji rezultat mu je bilo četvrtfinale u Madridu, kada se do glavnog žreba probio kroz kvalifikacije. Ovde je pobedio već trojicu tenisera, u prvom kolu veterna Gaskea, u drugom Argentinca Ečeverija i zatim Brendona Nakašimu, tenisera sa američkim pasošem i japanskim korenima. Jako zanimljiv podatak je da su se Hurkač i Žang jedini put susreli baš u Šangaju i to pre 4 godine, kada se ovaj turnir poslednji put igrao, pošto u naredne tri nije zbog korone. Tada je Poljak slavio u dva seta, ali je Žang pružio žestok otpor i bilo je 7:6, 6:4. Hurkač je u dva prethodna meča pobedio Kokinakisa i Hsua, i mada nije izgubio još ni set, verujemo da će mu Žang uzeti bar jedan. Očekujemo dug meč u tri seta i veliku borbu, s obzirom da će Žang imati ogromnu podršku sa tribina jer odavn neki kineski teniser nije otišao tako dalkeo na svom tlu. Naš predlog je tačan broj setova tri, a za S3 kvota je 2.33 u kladionici Meridianbet.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici Meridianbet iznosi 11.41.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.