TIP DANA: Belgrano – Boka Juniors: Argentinski velikan na teškom ispitu u Kordobi!

U utorak je zaista slaba ponuda za klađenje, ali se argentinski Liga Kup i dalje uveliko igra, pa otuda ne čudi sasvim sigurno što ćemo u jednoj od našoj najpopularnijih rubrika “Tip dana” ovog puta analizirati meč između Belgrana i Boke Juniors.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 01:00h.

Belgrano: Pobeda donosi prvo mesto u grupi B!

Fudbalski klub Belgrano je osnovan 1905. godine, a najveći uspeh do sada je osvajanje druge argentinske lige 2022. godine, što je ovom klubu donelo plasman u najkvalitetniji rang argentinskog fudbala.
Prošlu sezonu u elitnom takmičenju je ekipa iz Kordobe završila na odličnom trinaestom mestu na tabeli što znači da ćemo ovu ekipu i naredne sezone gledati u Ligi Profesional što je naravno i bio primarni cilj.
U prvenstvu je Belgrano odigrao 27 mečeva i ostvario deset trijumfa, šest remija uz čak jedanaest poraza.
Posebno dobro je ova ekipa igrala na domaćem terenu gde je ovaj tim doživeo samo tri neuspeha, uz četiri remija ali i šest trijumfa.
Nakon završetka sezone, klub iz Kordobe se okrenuo takmičenju u Liga Kupu Argentine, i kada se sve sabere i oduzme sigurno je da svi navijači ovog tima imaju baš dosta razloga za zadovoljstvo, s obzirom da se u ovom trenutku njihova omiljena ekipa nalazi na sjajnom petom mestu na tabeli grupe B, i ukoliko u poslednjem meču ovog kola Belgrano uspe da savlada Boku Juniors, izbiće na fenomenalnu prvu poziciju na tabeli što je malo ko mogao da očekuje pred početak drugog po važnosti takmičenja u Argentini.
Do sada je Belgrano odigrao sedam mečeva i ostvario dva trijumfa uz čak pet remija, a u prošlom kolu je ova simpatična ekipa remizirala na teškom gostovanju kod Taljeresa, kada nije bilo pogodaka.
Na domaćem terenu je do sada ova ekipa odigrala i ostvarila dva trijumfa, uz jedan remi i to protiv Njuelsa kada je bilo 1:1.
Inače, poslednji međusobni susret između Belgrana i Boke Juniors je odigran pre nešto manje od pet meseci kada je argentinski velikan slavio sa 2:0, a poslednji meč na kom je tim iz Kordobe bio domaćin je odigran u februaru 2019. godine, i tada nije bilo pobednika, pošto je taj duel završen rezultatom 1:1, a sigurno je da se Belgranu nadaju da bi i ovog puta mogli da odole timu sa Bombonjere, iako je na prvi pogled jasno da to neće biti nimalo lak zadatak.

Boka Juniors: Lepo raspoloženje nakon plasmana u finale Kopa Libertadores!

Boka Juniors spada u red najtrofejnijih klubova u Argentini, a do sada je tim sa Bombonjere čak 35 puta osvajao najkvalitetniji rang argentinskog fudbala, uz konstataciju da se to poslednji put dogodilo pre godinu dana.
Pored toga svakako da treba dodati i četiri trofeja u Kupu, ali i šest u Kopa Libertadoresu, uz napomenu da je poslednji trofej u najkvalitetnijem klupskom takmičenju u Južnoj Americi Boka Juniors osvojila još 2007. godine, i sigurno je da je to godinama unazad primarni cilj ovog tima.
Prošla sezona je za argentinskog velikana bila zaista za zaborav, pošto je izabranici trenera Almirona na kraju završili tek na sedmom mestu na tabeli i nažalost ostali bez plasmana u Kopa Libertadores.
Tek u finišu prvenstva je Boka počela da igra onako kako se to i očekuje od ovog tima, i na kraju je velikan sa Bombonjere imao samo bod manjka u odnosu na četvrtoplasirani Lanus koji je izborio kvalifikacije za elitno takmičenje.
Nakon neslavne epizode u Ligi Profesional, svi u klubu su se okrenuli ovogodišnjem izdanju Kopa Libertadores, čini se sa punim pravom, pošto je ova ekipa stigla do velikog finala najkvalitetnijeg klupskog takmičenja u Južnoj Americi, gde će za nešto manje od mesec dana odmeriti snage sa Fluminenseom.
Do velikog finala argentinski predstavnik je stigao nakon što je eliminisao brazilski Palmeiras, i to nakon boljeg izvođenja jedanesteraca, a veoma zanimljivo je da je Boka Juniors i u osmini finala, ali i u četvrtfinalu prošla dalje nakon penala.
Najzad, Liga Kup je opravdano u drugom planu, a trenutno se argentinski velikan nalazi na jedanaestom mestu na tabeli grupe B uz samo sedam osvojenih bodova.
U prošlom kolu je tim sa Bombonjere na svom terenu poražen u Superklasiku od River Plejta, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Inače, kada su u pitanju partije na gostovanjima, do sada je Boka Juniors odigrala tri meča na strani i doživela dva poraza bez postignutog gola, ali i trijumf kod Sentral Kordobe kada je bilo 0:3.

Naš predlog

Pomenuli smo već da je Boka u proteklom periodu bila fokusirana na Kopa Libertadores, a kako do finala najkvalitetnijeg klupskog takmičenja u Južnoj Americi ima još nešto manje od mesec dana, vreme je da se fokus prebaci na Liga Kup, gde se do sada tim sa Bombonjere nije posebno istakao.
Iako Belgrano igra sjajno u dosadašnjem toku ovog takmičenja, prednost ipak dajemo argentinskom velikanu i savetujemo vam da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 3.05
.

I dupla šansa na Edinsona Kavanija i drugare je poprilično pristojna i u Meridianbetu se vrednuje sa kvotom 1.54.

Za kraj, mišljenja smo da bi Boka Juniors dosta lakše nego što se očekuje mogla da postigne makar dva pogotka na ovom susretu, pa vam predlažemo da odigrate igru G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 3.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.