TIP DANA: Nansi – Red Star: I jedni i drugi žele u Ligu 2!

U sredu je slaba ponuda za klađenje, što je između ostalog slučaj bio i u dva prethodna dana, a za vas smo ovog puta analizirali verovatno i najzanimljiviji meč desetog kola francuske treće lige, u kom će Nansi na svom terenu ugostiti Red Star.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Nansi: Dobar start, a onda potop u poslednja tri kola!

Fudbalski klub Nansi je osnovan još davne 1910. godine, a najveći uspeh ovog kluba datira iz 1978. godine kada je osvojen francuski Kup.
Pored toga ova simpatična ekipa je trijumfovala i u Liga Kupu, 2006. godine, nakon trijumfa nad favorizovanom Nicom.
Od ostalih dostignuća valja napomenuti da je Nansi pet puta osvajao Ligu 2, a poslednji put je to bio slučaj 2016. godine, kada je ova ekipa završila na prvom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani Dižon, i bio je to za sada poslednji ulazak ovog tima u društvo najboljih.
Poslednjih nekoliko godina Nansi nažalost tavori u trećem po kvalitetu rangu francuskog fudbala, što je bio slučaj i prošle sezone, kada je ova ekipa na kraju završila na trinaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na timove koji su na kraju nažalost ispali u niži rang.
Ovog puta Nansi ima daleko veće ambicije, i svakako da će nekadašnji prvoligaš dati sve od sebe da se umeša u borbu za plasman u Ligu 2, ali već sada slobodno možemo reći da će to biti pakleno težak zadatak.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Benoe Pedretija nalaze na dvanaestom mestu na tabeli, uz primera radi isti broj bodova kao i timovi koje trenutno zauzimaju poziciju koja na kraju prvenstva vodi u niži rang.
Do sada je nekadašnji osvajač francuskog Kupa odigrao devet mečeva u prvenstvu i ostvario samo dva trijumfa, četiri remija, ali i tri poraza.
Posebno nezgodno je što su puleni trenera Pedretija ta tri poraza doživeli u poslednja tri kola, a na sve to je ovaj tim i kažnjen oduzimanjem jednog boda pre početka sezone.
U prošlom kolu je Nansi poražen na gostovanju kod Orleana, a taj duel je završen rezultatom 1:0, dok je pre toga dvanaestoplasirani tim na tabeli izgubio i na svom terenu od Versaja sa 0:2.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je nekadašnji osvajač Lige 2 odigrao pet mečeva na svom terenu i ostvario jedan trijumf, jedan poraz, ali i tri remija, i sigurno je da će fudbaleri ove ekipe dati sve od sebe da upišu drugi trijumf u sezoni na svom stadionu, koji bi ih sasvim sigurno pomakao iz opasne zone.

Red Star: Ova ekipa je do sada ubedljivo najviše pokazala!

Red Star je osnovan 1897. godine, a sigurno da mali broj ljudi zna da je ovaj klub čak pet puta osvajao francuski Kup, uz konstataciju da se to poslednji put desilo davne 1942. godine.
Jednom je Red Star igrao i u finalu drugog po važnosti takmičenja u Francuskoj, i to 1946. godine, ali je na tom duelu Lil bio bolji i slavio sa 4:2.
Pored čak pet trofeja u Kupu, Red Star je dva puta bio šampion Lige 2, iako se to poslednji put desilo još 1939. godine.
Najzad, dolazimo i do treće francuske lige, koju je ova ekipa osvajala dva puta, i to 2015. godine, ali i 2018. kada je ovaj tim završio na prvom mestu na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Grenobl.
Prošle sezone je tim iz Pariza na kraju završio na trećem mestu na tabeli, uz samo dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani duo, pa je tako ovaj tim za samo dva boda ostao bez plasmana u Ligu 2, što će naravno biti primarni cilj i ovog puta.
Kada se sve sabere i oduzme slobodno možemo konstatovati da je Red Star tim koji je do sada ubedljivo najviše pokazao od svih timova u trećem po kvalitetu takmičenju u francuskom fudbalu, pošto se u ovom trenutku izabranici Habiba Bejea nalaze na prvom mestu na tabeli uz čak sedam bodova manjka u odnosu na drugoplasirani Nior.
Na devet odigranih mečeva Red Star je ostvario čak osam trijumfa, uz samo jedan poraz i to na gostovanju kod Gola, kada je bilo 3:1.
U prošlom kolu je inače lider na tabeli odigrao još jedan veoma dobar meč i slavio na svom terenu protiv Vilfranša, a taj meč je završen rezultatom 2:0.
Na gostovanjima je četa trenera Bejea odigrala pet mečeva i ostvarila četiri trijumfa uz već pomenuti poraz na gostovanju kod Gola.
Pre trijumfa u prošlom kolu nad Vilfranšom, lider na tabeli je slavio i na veoma teškom gostovanju kod Šaterua, kada je bilo 1:2.

Naš predlog

Iako je Nansi u prošlom meču protiv Red Stara na kom je bio domaćin doživeo ubedljiv poraz (4:1), pre toga ova ekipa na sedam vezanih susreta na svom stadionu nije izgubila od ove ekipe, a mišljenja smo da to neće biti slučaj ni ovog puta, bez obzira što je Red Star do sada najviše pokazao od svih timova u trećoj francuskoj ligi.
Savetujemo vam da odigrate duplu šansu 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.55.


Takođe, mišljenja smo da nas očekuje jedan izuzetno efikasan meč, pošto domaćin prosto mora da ide na sva tri boda na ovom duelu, a već je poznato da lider na tabeli želi da nastavi sa serijom pobeda, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ uz kvotu 2.33.

Za kraj, hrabro vam preporučujemo da probate sa čistom jedinicom na Nansi, a sve to kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.