TIP DANA: Norveška – Španija: Furija overava odlazak na EURO!

U nedelju nas očekuje pregršt veoma zanimljivih mečeva u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Oslu gde će selekcija Norveške ugostiti Španiju.
Početak duela između trenutno trećeplasirane i drugoplasirane selekcije na tabeli je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Norveška: Poslednja nada za Vikinge!

Norvežani su se poslednji put plasirali na Evropsko prvenstvo još davne 2000. godine, kada je ova selekcija na kraju završila na devetom mestu, uz konstataciju da su na tom turniru učestovale šesnaest reprezentacije.
Što se tiče Mundijala, poslednje učešće na najvećoj svetskog fudbalskoj smotri Vikinzi su zabeležili 1998. godine u Francuskoj, kada je ova reprezentacija uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu.
Kada se sve sabere i oduzme, Norvežani više od dve decenije nisu uspele da se plasiraju na neko veliko takmičenje, što je zaista katastrofalan podatak.
U prošlom izdanju Lige nacija su Haland i drugari igrali zaista dobro, međutim, u poslednjem kolu je ova selekcija na svom terenu poražena od Srbije rezultatom 0:2, pa su tako Orlovi došli do prvog mesta u grupi i izborili plasman u A diviziju.
Nakon toga se ova selekcija polako ali sigurno okrenula ka kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, uz napomenu da je primarni cilj odlazak na EURO.
Odmah na startu je bilo jasno da to neće biti nimalo lak zadatak, pošto je žreb hteo da se ova skandinavska reprezentacija nađe u grupi sa Španijom, Škotskom i sve boljom Gruzijom, uz Kipar, koji je veliki autsajder u ovoj grupi.
Vikinzi su u kvalifikacije krenuli jako loše, i nažalost, Haland i drugari na prva tri meča nisu uspeli da zabeleže trijumf, a sve se promenilo od trijumfa na domaćem terenu protiv Kipra u četvrtom kolu.
Nakon toga su izabranici selektora Solbakena slavili i na svom terenu protiv neugodne Gruzije, uz podatak da je u prošlom kolu Norveška bez većih problema savladala Kipar na gostovanju, kada je bilo čak 0:4, uz dva gola neverovatnog Halanda.
Sve to je u ovom trenutku dovoljno za treće mesto na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na drugoplasiranu Španiju, koja ruku na srce ima i meč manje.
Na domaćem terenu su Norvežani za sada odigrali tri meča i ostvarili dva već pomenuta trijumfa protiv Kipra i Gruzije, ali i poraz od u ovom trenutku prvoplasirane Škotske, kada je bilo 1:2.

Španija: Pobeda gotovo sigurno donosi plasman na EURO!

Pamtimo svi onu dominaciju Španaca na velikim takmičenjima pošto je ova reprezentacija na tri uzastopna velika takmičenja bila najbolja, a bio je to slučaj na Evropskom prvenstvu 2008. godine, na Mundijalu 2010. godine, ali i na EURU odigranom dve godine kasnije.
Bila je to generacija koju su predvodili Ćavi, Inijesta i Pujol, a godinama unazad je Furija slovila za najbolji tim na svetu i u tom periodu je ovu reprezentaciju praktično bilo nemoguće pobediti.
Kako je vreme prolazilo tako su i sva ova velika imena polako ali sigurno završavala svoje karijere, što se dobrano osetilo na rezultate Španaca koji se na nekoliko prethodnih velikih takmičenja nisu proslavili, a to je možda najbolje uočljivo bilo i na poslednjem Mundijalu, gde je ova selekcija eliminisana još u osmini finala od Maroka, što je svakako bilo veliko iznenađenje.
Bilo kako bilo, nakon toga je Luis Enrike smenjen, a na njegovo mesto je doveden de la Fuente, što je za mnoge ljubitelje fudbala u Španiji bilo veliko iznenađenje.
Ipak, kako vreme prolazi, čini se da je to bila prava odluka, pošto se trenutno Furija nalazi na drugom mestu na tabeli svoje kvalifikacione grupe uz tri boda manjka u odnosu na Škotsku.
Na startu kvalifikacija je bez većih problema savladana Norveška sa 3:0, ali je nakon toga Španija odigrala jako loš meč na gostovanju kod Škotske i potpuno zasluženo doživeli poraz 2:0.
Deluje da je to bila dovoljna opomena za reprezentativce Španije koji su nakon toga u kvalifikacijama na tri odigrana meča upisali isto toliko trijumfa.
Prvo je demolirana Gruzija na gostovanju u meču koji je završen sa neverovatnih 1:7, da bi posle toga Furija iskalila bes i na selekciji Kipra koja je demolirana sa 6:0.
Najzad, u prošlom kolu su izabranici Luisa de la Fuentea ostvarili za sada najvažniji trijumf u ovim kvalifikacijama, pošto je na domaćem terenu savladana prvoplasirana Škotska sa 2:0.
Ukoliko slavi i na ovom gostovanju kod Norveške, nekadašnji svetski i evropski šampion će se izjednačiti upravo sa Škotima na prvom mestu na tabeli, pošto ova reprezentacija svoj meč igra tek u novembru.
Bilo kako bilo, dve najbolje prvoplasirane selekcije iz svake grupe će na kraju obezbediti direktan plasman na Mundijal, i svakako da bi bilo ogromno iznenađenje da među te dve reprezentacije ne bude Španije.

Naš predlog

Pre svega, mišljenja smo da nas očekuje jedan veoma interesantan, ali i efikasan duel zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.05.

Trijumf Furiji skoro pa izvesno garantuje odlazak na Evropsko prvenstvo a mišljenja smo da će to i biti slučaj zbog čega vam savetujemo da odigrate čistu dvojku koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.00.

Za kraj, vrlo lako se može desiti da gosti postignu makar dva pogotka na ovom duelu u Oslu, pa je topla preporuka igra G2+ uz kvotu 2.14 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.