Tiket dana (utorak, 17.10.2023)

Tiket dana

Još večeras pratimo utakmice kvalifikacija za naredni EURO, a veliko je pitanje šta ćemo u naredna dva dana staviti u tiket. Predložene kvote bile su aktuelne u vreme pisanja teksta.

Finska – Kazahstan – 1,2+ @ 2.10 u SuperBet

Za Finsku je meč u Sloveniji bio biti ili ne biti. Odigran je pre tri dana a slavili su Slovenci u Stožicama sa 3:0. Sada od fudbalera iz ”zemlje 1000 jezera” ništa ne zavisi. Oni moraju da pobeđuju i da se nadaju kiksevima Danske ili Slovenije. Ostala su još tri kola a dobra je vest da imaju relativno lak raspored, dočekuju Kazahstan i Severnu Irsku i gostuju jedino u San Marinu. Problem je što zaostaju po 4 boda za vodećim dvojcem, koji ima i međusobni duel u Danskoj. U septembarskom ”prozoru” Finska je pobedila u Astani i tako, najverovatnije, zapečatila sudbinu Kazahstanaca kada je plasman na EURO u pitanju. Možda bi se Kazahstanci, u slučaju pobede u Helsinkiju, vratili u igru, uz još dva trijumfa do kraja, protiv San Marina i Slovenije, pogotovo ako Slovenci izgube u Danskoj. O tom potom, jasnije će biti posle ovog meča, a mi smatramo da su Finci kvalitetniji i bliži uspehu. Za jedinicu uz dva gola domaćina u kladionici SuperBet dobija se koeficijent 2.10.

Severna Irska – Slovenija – x2,0-2 @ 1.90 u SuperBet

”Janezi” su bili sjajni protiv Finske, ali su još daleko od cilja, a to je plasman na neko veliko takmičenje polse dugo vremena. Poslednji put su igrali na Mundijalu 2014. godine, pa se u vreme početka EURA u Nemačkoj navršava puna decenija od kada ih nema na najvećoj sceni. Trenutno dele prvo mesto u grupi sa Danskom ali do kraja imaju baš težak raspored. Posle gostovanja u Belfastu gostuju u Danskoj, da bi kvalifikacije okončali utakmicom sa Kazahstanom na svom terenu. Ispada da je meč protiv Severnih Iraca ključan za Slovence i da bi im pobeda širom otvorila vrata EURA, jer bi onda bilo dovoljno još da pobede Kazahstan u poslednjem kolu. Za domaćina ovog meča kvalifikacije su odavno završene, neće ih biti u Nemačkoj, a u šest odigranih kola uspeli su da dva puta pobede samo San Marino. Neće Irci pokloniti bodove Slovencima, a obično na svom terenu igraju dosta čvrsto i sa malo golova. Protiv Kazahstana i Finske su gubili sa po 1:0. Naš predlog je dupla šansa na goste uz mali broj golova. Za x2,0-2 koeficijent u kladionici SuperBet iznosi 1.90.

Ekvador – Kolumbija – 1 @ 2.05 u SuperBet

Nastavljaju se kvalifikacije za Mundijal 2026. godine u južnoameričkim kvalifikacijama. Ovo je utakmica 4. kola a Ekvador u Kitu dočekuje Kolumbiju. Gostovanje u gradu na najvišoj nadmorskoj visini od svih glavnih gradova na svetu nikad nije jednostavno. Ekvadorci iz te činjenice crpu svoju veliku snagu, a poslednji put su poraženi kao domaćini pre više od dve godine od Perua. U prve tri utakmice novih kvalifikacija Ekvador ima dve pobede i poraz od svetskih prvaka Argentinaca. Ipak, na kontu imaju samo 3 boda, pošto su u novi ciklus ušli sa kaznom od tri poena odlukom Saveza. I pored toga ne bi trebalo da im izmakne plasman u SAD; Kanadu i Meksiko, pošto će od ovih kvalifikacija čak 6 selekcija direktno na Mundijal, a sedma ima šansu kroz baraž. Kolumbija je osvojila 5 bodova, Kafeterosi su pobedili Venecuelu i remizirali sa Čileom i Urugvajem. Poslednji duel ove dve ekipe u Ekvadoru završen je pobedom domaćina od čak 6:1. Sada neće biti tako ubeldjivo, ali verujemo u novi trijumf iste selekcije. Za jedinicu se u kladionici SuperBet dobija koeficijent 2.05.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici SuperBet iznosi 8.18.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.