Tip dana košarka: Real Madrid – Milano: Real još uvek ne zna za poraz, Mirotić protiv ljutog rivala!

Evropski šampion i branilac titule će u okviru 4. kola Evrolige ugostiti tim Olimpije iz Milana. Real još uvijek ne zna za poraz u novoj sezoni, pošto su u dosadašnje tri utakmice ostvarili sve pobjede, dok je tim Etora Mesine do prve pobjede došao u prethodnom kolu nakon pobjede nad ekipom Olimpijakosa. Meč je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Real Madrid: Tim jači nego prethodne sezone

Nije Real imao najjači roster u elitnom takmičenju prošle sezone, a malo ko je vjerovao da je trener Ćus Mateo sposoban za velika dijela. Davali su bukmejkeri veće šanse i Barseloni i Olimpijakosu na Fajnal foru u Kaunasu, ali je predvođen Valterom Tavaresom i Serhijem Ljuljom Kralj ponovo krunisan.
Čini se da je aktuelni evropski šampion pretrpio najmanje promjena između dvije sezone od svih evroligaških ekipa. Od glavnih igrača tima koji je prethodnog maja u Litvaniji pokorio kontinent, otišao je samo Najdžel Vilijams Gos. Američki plejmejker se nakon četiri godine vratio u Olimpijakos, a zamjenjen je dobro poznatim licem Fakundom Kampacom. Sjajni Argentinac proveo je najblistavije dane karijere upravo u Madridu, a nakon sezone u Crvenoj zvezdi ponovo je na mjestu gde je igrao najbolju košarku u životu.
Pristalice Blankosa posebno ohrabruju partije s početka sezone. Real je zabilježio svih deset pobjeda u dosadašnjem toku takmičarske godine! Od toga je dva puta savladao Barselonu. Sredinom septembra osvojio je Superkup Španije i na najbolji mogući način najavio još jednu sezonu u kojoj je među glavnim pretendentima na trofej Evrolige.
U prvom kolu su trijumfovali na teškom gostovanju kod ekipe Baskonije, rezultat je na kraju bio 77:79 u korist Mateove ekipe. Savladao je nakon toga Real i Dalas Maverikse na domaćem terenu u prijateljskoj utakmici i iako su prošla samo dva dana od egzibicije sa Dalasom u kojem je Kralj očigledno dodatno napumpao mišiće i samopouzdanje preokretom u finišu sa 127 ubačenih poena, ekipa Ćusa Matea izgledala je svežije, razigranije i sveukupno kvalitetnije od Efesa u prvom kolu Evrolige, koji sveukupno nije ni deset minuta bio konkurentan ekipi iz Madrida.
U poslednjoj utakmici u Evroligi, koju su izabranici Ćus Matea odigrali prije samo 2 dana, bili su bolji od ekipe Žalgirisa rezultatom 93:79. Dobro se držao Žalgiris protiv branioca trona u Evroligi 30 minuta, ali Real je u odlučujućem kvartalu dominirao i sačuvao savršen učinak od starta sezone (2-0 Superkup, 5-0 ACB, 3-0 Evroliga).
Najefikasniji je u trijumfu ekipe Ćusa Matea bio Gabrijel Dek sa 19 poena, ali je Fakundo Kampaco imao svoj mali šou. Bivši igrač Crvene zvezde je bio na pragu novog dabl-dabla sa 18 poena i devet asistencija. Isti poenterski učinak imao je i Vensan Poarje, koji je uhvatio i sedam lopti pod obručima.

Milano: Mogu li “manekeni” nanijeti prvi poraz Realu?

Olimpija Milano je prošle sezone bila ekipa za koju su mnogi bili sigurni da će biti među osam najboljih, a neki su smatrali da imaju kvalitet i za najbolje četiri ekipe.
Međutim, ništa od toga se nije ostvarilo. Veći dio sezone je Olimpija Milano bila najlošija ekipa u ligi. Treba biti realan i reći da su povrede odigrale veliku ulogu. Etore Mesina je mučio muku da sastavi tim, ali sve se preokrenulo dolaskom Šabaza Nejpira. Amerikanac je toliko razdrmao tim da su došli nadomak plasmana u plej-of, ali su na kraju ostali kratki. Sada je Šabaz otišao u Crvenu zvezdu, ali to ne znači da je Olimpija sjedila skrštenih ruku.
Klub iz Milana je tokom ljeta doveo najtraženijeg igrača u Evropi – Nikolu Mirotića. Svima je već poznata saga Mirotića i Partizana. Na kraju je nekadašnji reprezentativac Španije završio u Italiji i bez ikakve dileme će igra biti zasnovana na njemu. Tu je i dalje Bili Beron, kao i Ševon Šilds koji će biti lideri na spoljnim pozicijama. Rotaciju na bekovskim pozicijama pojačao je Maodo Lo, a kao centar je stigao Aleks Pojtres.
Na papriu tim koji bi vrlo lako mogao sa svima da se rve. Ekipa je jako iskusna kada na pomenuta imena dodamo Melija, Pangosa, Berona, Tonuta, Ričija, Fojtmana. Ako je zdravlje posluži mogla bi da napravi dobar rezultat.
Tim iz Milana je zaista loše otvorio novu sezonu, pošto su već na startu poraženi od najvećeg rivala i konkurenta u Italiji, ekipe Virutsa, koja je bila bolja od njih već na otvaranju domaćeg šampionata i to na domaćem terenu. Klub iz Bolonje je slavio sa 73:78, a već u narednom kolu je Milano došao da prve pobjede u novoj sezoni, pošto su porazili Trevizo rezultatom 86:80. Prvo kolo Evrolige donijelo je duel sa Fenerbahčeom u Istanbulu, bio je to veoma težak meč u kom je Nikola Mirotić dominirao i postigao čak 27 minuta. To je međutim bilo nedovoljno pošto su nakon produžetka poraženi rezultatom 85:82.
Nakon što je upisao moćan dabl-dabl sa 27 poena i 11 skokova u porazu od Fenerbahčea na premijeri u Evroligi, Mirotić je protiv Napolija u Palakanestru brojao do 26, uz četiri uhvaćene lopte. Ipak, prvak Italije je ponovo izgubio, pošto je sastav Igora Miličića slavio rezultatom 77:68 u drugom kolu italijanskog šampionata.
Velika borba vodila se u Prestonici mode prije samo dva dana u trećem kolu Evrolige, a na kraju je pobjedu odneo domaćin. Savladao je vicešampiona Evrope kod kuće sa 65:53. Još jedan sjajan meč je u pobjedničkoj ekipi odigrao Nikola Mirotić, ubacio timu iz Pireja 20 poena, uz četiri skoka. Kevin Pangos je dodao 16, dok se na 12 zaustavio Ševon Šilds.
Ova pobjeda će sigurno biti podstrek igračima Milana da pokušaju uzeti skalp i šampionu Evrope, koji još uvijek ne zna za poraz.

Naš prijedlog

Favorit u ovom meču je očekivano ekipa Real Madrida za čiju pobjedu se plaća kvotom 1.25 u MozzartBet kladionici, dok se pobjeda gostiju iz Milana plaća kvotom 4.20.

Naš prijedlog je da se fokusirate na ukupan broj poena na ovom meču, pa vam prema tome predlažemo igru ukupno poena + (granica 157,5) po kvoti 1.80 u MozzartBet kladionici.

Za vas koji jurite nešto veću kvotu, predlažemo da pokušate sa iznenađenje i dvojkom na goste po kvoti 4.20 u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.