TIP DANA: Palmeiras – Atletiko Mineiro: Aktuelni šampion Brazila traži prekid crnog niza!

U noći između četvrtka i petka se nastavljaju mečevi vanrednog kola brazilske Serije A, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Palmeirasa i Atletiko Mineira.
Početak susreta između dva nekadašnja šampiona Brazila je zakazan za ponoć.

Palmeiras: Tri poraza u nizu!

Nakon dve vezane titule u Kopa Libertadoresu, Zeleni su prošle godine na jedan izuzetno ubedljiv način stigli do naslova prvaka Brazila, uz konstataciju da se pitanje šampiona ni u jednom trenutku nije ni dovodilo u pitanje.
Na početku sezone su primarni ciljevi bili potpuno isti kao i u prethodnom šampionatu, uz konstataciju da je akcenat ponovo bačen na Kopa Libertadores gde ovaj brazilski predstavnik dominira prethodnih godina.
Nažalost, Zeleni su igrali na veoma visokom nivou sve do polufinala kada je ova ekipa eliminisana od Boke Juniors, i to nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca, a zanimljivo je da je to bio treći vezani meč koji je argentinski predstavnik dobio nakon penala, i tako zakazao sebi finalni susret protiv Fluminensea.
Što se tiče brazilske Serije A, Palmeiras se trenutno nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz čak četrnaest bodova manjka u odnosu na vodeći Botafogo, koji je jako blizu senzacionalnom naslovu prvaka, pošto je to pre početka prvenstva zaista malo ko mogao da očekuje.
U najgore moguće vreme Palmeiras je vezao čak tri poraza, a u prošlom kolu je ova ekipa izgubila na svom terenu protiv Santosa kada je bilo 1:2.
Ni pre toga se nekadašnji šampion Južne Amerike nije proslavio, pošto je ovaj tim na gostovanju kod drugoplasiranog Bragantina poražen sa 2:1.
Ako se malo osvrnemo na tradiciju međusobnih mečeva između Palmeirasa i Atletiko Mineira doći ćemo do zaključka da je na poslednjih deset mečeva u svim takmičenjima između dva nekadašnja šampiona Brazila, čak osam puta bilo nerešeno, uz dva trijumfa Zelenih.
Poslednju pobedu Atletiko Mineiro je ostvario pre dve godine na svom terenu kada je bilo 2:0, a naravno, to je bila godina u kojoj su Hulk i drugari stigli do naslova prvaka.
Za kraj, na domaćem terenu je aktuelni šampion Brazila do sada odigrao dvanaest mečeva i ostvario osam trijumfa, dva remija i isto toliko poraza.

Atletiko Mineiro: Primarni cilj je plasman u Kopa Libertadores!

Atletiko Mineiro je osnovan 1908. godine, a do sada je ova ekipa tri puta bila šampion Brazila, uz napomenu da se to poslednji put dogodilo pre dve godine, kada je ovaj klub na jedan izuzetno ubedljiv način stigao do naslova prvaka.
Pored toga treba izdvojiti i trofej u Kopa Libertadoresu i to pre tačno deset godina, kada je u velikom finalu savladana ekipa paragvajske Olimpije.
U prvenstvu “Mineiro” Atletiko je apsolutni rekorder pošto je do sada ova ekipa čak 43 puta osvajala naslov državnog prvaka, a poslednji put je to bio slučaj ove godine kada je u dvomeču ovaj klub bio bolji od Amerike Mineiro.
Naravno, treba podsetiti da je Atletiko Mineiro ove sezone predstavljao Brazil u najkvalitetnijem klupskom takmičenju u Južnoj Americi, ali je nažalost ovaj tim u osmini finala eliminisan upravo od Palmeirasa, sa kojim će odmeriti snage večeras u vanrednom kolu Serije A.
U ovom trenutku se izabranici legendarnog Luisa Felipea Skolarija nalaze na devetom mestu na tabeli uz primera radi samo četiri boda manjka u odnosu na trećeplasirani Gremio, što svakako znači da situacija još uvek nije alarmantna.
Na poslednjih pet mečeva Hulk i drugari su ostvarili tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz, i to baš u prošlom kolu kada je ova ekipa izgubila na svom terenu od Koritibe, rezultatom 1:2.
Pre toga je nekadašnji šampion Brazila vezao čak tri trijumfa bez primljenog gola, a treba napomenuti da je u tom periodu savladan i prvoplasirani Botafogo, koji u ovom trenutku ima ogromnu prednost u odnosu na sve svoje najbliže rivale.
Na gostovanjima je do sada Atletiko Mineiro odigrao trinaest mečeva i ostvario pet trijumfa, četiri remija i isto toliko poraza, što zanimljivo ovaj klub čini jednom od najuspešnijih gostujućih ekipa u Seriji A.
Dosta puta je u eliminacionim mečevima Palmeiras u poslednje vreme bio koban po Skolarijeve izabranike, a osim te eliminacije u ovogodišnjem izdanju Kopa Libertadores, Zeleni su bili bolji u dvomečima protiv istog rivala i u dva prethodna izdanja najkvalitetnijeg klupskog takmičenja u Južnoj Americi.

Naš predlog

Nakon tri vezana poraza, mišljenja smo da će Palmeiras konačno zabeležiti trijumf, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.99.

Nije isključeno da nam ovaj duel donese i dosta pogodaka, a kladionica Meridianbet igru 3+ plaća sa fantastičnom kvotom 2.35.

Za kraj, utisak je da će još uvek aktuelni šampion Brazila od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu gostiju, pa vam predlažemo da se fokusirate na prelaz 1-1 uz fenomenalnu kvotu 3.20 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.