DERBI DANA: Milan – Juventus: Ko će do trijumfa u sudaru dva najtrofejnija italijanska tima?

U nedelju je na programu pregršt veoma interesantnih mečeva širom Evrope, a bez ikakve sumnje, derbi dana se igra na San Siru gde će snage odmeriti Milan i Juventus.
Početak susreta između dva najtrofejnija italijanska tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Milan: Rosoneri čuvaju prvo mesto na tabeli!

Teško je bilo očekivati da Milan ponovi sezonu u kojoj su Rosoneri mimo svih očekivanja stigli do Skudeta, ali ni prošla sasvim sigurno nije bila za zaborav, pošto su izabranici Stefana Piolija na kraju završili na četvrtom mestu na tabeli, što znači da je ova ekipa obezbedila novi plasman u Ligu šampiona, a to je bez ikakve sumnje i bio primarni cilj.
Prošle sezone je nekadašnji šampion Evrope ostvario zapaženu ulogu u elitnom takmičenju, pošto je ova ekipa stigla do velikog plasmana u polufinale, gde je tim sa San Sira nažalost eliminisan od svog gradskog rivala Intera, koji je na kraju u finalu Lige šampiona poražen od Mančester sitija, koji je konačno stigao do “ušatog” trofeja.
I ovog puta se u Milanu dosta očekuje od najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, a u ovom trenutku se Piolijevi puleni nalaze na trećem mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Njukasl.
Do sada je italijanski predstavnik odigrao dva meča u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona i oba puta remizirao. Prvo je Milan odigrao meč bez golova upravo protiv Njukasla, da bi nakon toga Rosoneri još jednom remizirali i to ponovo bez pogodaka na veoma teškom gostovanju kod Borusije iz Dortmunda.
Već u sredu, tim sa San Sira očekuje još jedno izuzetno teško gostovanje, ovog puta na Parku Prinčeva kod PSŽ-a, koji je po svemu sudeći i prvi favorit ove grupe, iako se Parižani do sada nisu preterano istakli.
Ako se osvrnemo na ovogodišnje izdanje italijanske Serije A, svakako da svi navijači Milana imaju baš dosta razloga za zadovoljstvo.
Pre ovog kola se njihova omiljena ekipa nalazila na prvom mestu na tabeli, a u ovom trenutku su ipak drugi, pošto je Inter sinoć slavio na gostovanju kod Torina (0:2), i proveo noć na liderskoj poziciji.
U prošlom kolu je jedan od najtrofejnijih evropskih klubova slavio na gostovanju kod Đenove, kada je bilo 0:1, a zanimljivo je da je Žiru taj meč završio na golu, nakon što je isključen golman gostiju Manjan.
Inače, Rosoneri blistaju na domaćem terenu u dosadašnjem toku prvenstva, pošto je Milan na tri odigrana susreta ostvario isto toliko trijumfa, uz samo jedan primljen pogodak.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Stefano Pioli za najveći derbi italijanskog fudbala neće moći da računa na Manjana, Benasera, Loftus-Čika, Ernandeza, Čukuezea i Kaldaru, dok su pod znakom pitanja Krunić i Sportijelo.

Juventus: Loše partije na strani u poslednje vreme!

Sigurno je da će svi navijači Juventusa prošlu sezonu pokušati što pre da zaborave, pošto ona ništa dobro i nije donela.
Naime, italijansko prvenstvo je gigant iz Torina završio na sedmoj poziciji na tabeli, uz konstataciju da ta pozicija donosi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije, međutim, zbog problema sa poslovanjem, UEFA je kaznila Juventus izbacivanjem iz evropskih takmičenja na jednu godinu, pa je njegovo mesto zauzela Fiorentina.
Ovog puta nije bilo previše dolazaka u klub, oni najbitniji fudbaleri su sačuvani, međutim, odmah na startu sezone se desio problem sa Pogbom, koji je suspendovan zbog korišćenja nedozvoljenih supstanci.
Na sve to je i Fađoli suspendovan na sedam meseci zbog učestvovanja u kockanju, a kada na sve to dodamo i to što Alegri u ovom trenutku ne može da računa na Aleksa Sandra, De Šilja i Danila, dolazimo do zaključka da Stara dama ni ovog puta nije imala miran početak sezone.
Ako se stvari sagledaju samo na ovaj način, onda svakako deluje i zaista sjajno to što se u ovom trenutku klub iz Torina nalazi na trećem mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Inter, koji ima meč viška, pošto su Neroazuri sinoć bili bolji na gostovanju kod Torina.
Dušan Vlahović i drugari su na poslednjih pet mečeva u prvenstvu ostvarili tri trijumfa, jedan remi, ali i jedan poraz, i to mimo svih očekivanja na gostovanju kod Sasuola, kada je bilo čak 4:2.
Generalno, Juve ima dosta problema na strani u poslednje vreme, pošto je nakon tog poraza u Ređo Emiliji tim koji sa klupe predvodi Masimilijano Alegri remizirao i na gostovanju kod Atalante, kada nije bilo pogodaka, uz konstataciju da je Boginja bila daleko bliža trijumfa na tom meču.
Inače, u prošlom kolu je nekadašnji šampion Italije ostvario trijumf u velikom derbiju Torina protiv istoimene ekipe, a taj meč je završen rezultatom 2:0, što je sasvim sigurno ugasilo požar u klubu nakon pomenutih nemilih događaja u vezi sa Pogbom i Fađolijem.
Sigurno je da je veliko olakšanje za Juve što ove sezone ne mora da igra u evropskim takmičenjima, pa treba očekivati da italijanskog velikana na kraju sezone vidimo na pozicijama koje donose plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, što će naravno biti primarni cilj i ove sezone.
Za kraj, u poslednjem međusobnom susretu između Juventusa i Milana koji je odigran na San Siru, Rosoneri su slavili sa 2:0.

Naš predlog

Uvek je teško u Italiji prognozirati derbi mečeve, pogotovu ako se radi o dva najtrofejnija kluba sa Apenina. Ipak, Milan ove sezone igra odlično na domaćem terenu o čemu najbolje idu u prilog i tri trijumfa na isto toliko susreta na San Siru, a na sve to Stara dama u poslednje vreme ne izgleda baš najbolje na strani, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.35.

Iako je ulog ogroman, deluje da nam ovaj meč može doneti dosta pogodaka, pa je topla preporuka igra 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.15.

Za kraj, kako smo u velikoj meri ubeđeni da Rosoneri neće doživeti poraz na ovom duelu protiv svog ljutog rivala, a na sve to nas po svemu sudeći očekuje jedan meč sa velikim brojem pogodaka, preporučujemo kombinaciju igara 1X&3+ uz sjajnu kvotu 3.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.