TIP DANA: Aston Vila – Vest Hem: Sedmostruki šampion Engleske blista na Vila Parku!

U nedelju je na programu pregršt zanimljivih mečeva širom Evrope, a za vas smo ovog puta pripremili duel koji će biti odigran na Vila Parku gde će snage odmeriti Aston Vila i Vest Hem.
Početak susreta između ove dve odlične ekipe je zakazan za 17 časova i 30 minuta
.

Aston Vila: Fenomenalne partije na domaćem terenu!

Nakon nekoliko prosečnih sezona u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala, Aston Vila je prošle sezone zauzela sedmo mesto na tabeli, a svakako da je najzaslužniji čovek za to trener Unai Emeri, koji je negde na sredini šampionata preuzeo ekipu iz Birmingema i uspeo da je dovede do plasmana u Ligu konferencije, što je bez ikakve sumnje bio veliki uspeh.
Slični ciljevi su i ove sezone, uz konstataciju da su apetiti navijača ovog kluba dobrano porasli, što i nije ništa neobično s obzirom da Vila i na početku ove sezone igra na veoma visokom nivou.
Naime, u ovom trenutku se tim sa Vila Parka nalazi na šestom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i petoplasirani Njukasl, uz konstataciju da Svrake imaju meč viška, pošto su crno-beli juče bez većih problema savladali Kristal Palas na svom stadionu rezultatom 4:0.
Sve ovo dalje znači, da će Aston Vila ukoliko slavi na svom terenu protiv Vest Hema doći do pozicije broj pet koja na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu Evrope.
Do sada su izabranici Unai Emerija koji kao što smo već napomenuli radi sjajan posao na klupi ovog tima ostvarili pet trijumfa, jedan remi i dva poraza.
Na poslednjih pet mečeva trenutno šestoplasirani tim na tabeli je ostvario tri trijumfa, jedan remi, ali i jedan poraz, i to na gostovanju kod Liverpula kada je bilo 3:0.
U prošlom kolu je klub iz Birmingema remizirao na strani kod Vulverhemptona, a taj meč je završen rezultatom 1:1, uz konstataciju da su gosti bili bliži trijumfu.
Brutalno dobre partije Aston Vila pruža na svom terenu, gde je do sada četa Unai Emerija odigrala tri susreta i ostvarila isto toliko trijumfa, uz trinaest datih i samo dva primljena pogotka.
U poslednjem meču na svom terenu, sedmostruki šampion Engleske je bez većih problema savladao nimalo naivnu ekipu Brajtona sa više nego ubedljivih 6:1.
Za kraj, Emeri za ovaj veoma važan duel protiv Vest Hema neće moći da računa na Ramsija, Morena, Buendiju, Hausa i Mingsa.

Vest Hem: Mogu li Čekićari da nanesu prvi poraz Vila na njenom terenu?

Pre svega, ako govorimo o prošloj sezoni Vest Hema, onda ne možemo a da ne pomenemo da je ova ekipa uspela da dođe do evropskog trofeja, i to pošto je engleski predstavnik osvojio Ligu konferencije, nakon velikog trijumfa u finalu nad italijanskom Fiorentinom, kada je bilo 1:2.
Što se tiče Premijer lige, izabranici Dejvida Mojesa su sezonu završili tek na četrnaestom mestu na tabeli, ali je sigurno sve to zaboravljeno nakon osvajanja trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, pošto je sve to Čekićarima donelo plasman u grupnu fazu Liga Evrope.
Kada smo već kod ovog takmičenja, treba istaći da se engleski predstavnik u ovom trenutku nalazi na prvom mestu na tabeli grupe A, uz maksimalnih šest osvojenih bodova.
U prvom kolu je ova ekipa na svom stadionu bila bolja od TSC-a, kada je bilo 3:1, da bi nakon toga aktuelni osvajač Lige konferencija ostvario veliki trijumf na gostovanju kod nimalo naivne ekipe Frajburga, a taj susret je završen rezultatom 1:2
Kada je u pitanju ovogodišnje izdanje najkvalitetnijeg ranga engleskog fudbala, trenutno se ekipa Vest Hema nalazi na devetom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na petoplasirani Njukasl, što dalje znači da bi u slučaju pobede na jednom od najtežih gostovanja u ligi, tim iz Londona došao na petu poziciju.
Do sada su izabranici Dejvida Mojesa odigrali osam mečeva u prvenstvu i ostvarili četiri trijumfa, dva remija i isto toliko poraza.
U prošlom kolu su Čekićari u jednom sjajnom meču na svom terenu remizirali protiv Njukasla, kada je bilo 2:2, uz konstataciju da je domaćin do izjednačujućeg pogotka stigao u 89. minutu susreta.
Inače, na gostovanjima je do sada ova ekipa odigrala četiri susreta i ostvarila dva trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz, i to kod Liverpula, što je bilo i za očekivati.
Za kraj, Dejvid Mojes nema previše problema sa izostancima, jedino su pod znakom pitanja Kresvel i Džonson.

Naš predlog

Kao što smo već konstatovali, Aston Vila igra fenomenalno na domaćem terenu, zbog čega vam najviše i savetujemo da se ovde opredelite za jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.95.

Pored toga, za očekivati je da izabranici sjajnog Unai Emerija postignu makar dva pogotka na ovom duelu, pa vam predlažemo igru D2+ uz kvotu 1.73 u Meridianu.

Za kraj, deluje da će domaćin od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu gostiju iz Londona, pa hrabro preporučujemo prelaz 1-1 uz fantastičnu kvotu 3.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.