MEČ DANA: Sevilja – Arsenal: Tvrđava Arsenala načeta u Lansu, u Andaluziji bez prava na grešku!

U utorak je na programu osam mečeva trećeg kola ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, a najzvučniji meč po našem mišljenju se igra u Andaluziji gde će snage odmeriti Sevilja i Arsenal.
Utisak je da su oba tima mogla više u dosadašnjem toku najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, pa bi ovaj meč vrlo lako mogao jednoj ekipi da širom otvori vrata osmine finala, a drugu da dovede u izuzetno tešku situaciju.
Početak susreta između španskog i engleskog predstavnika je zakazan za 21h.

Sevilja: Može li novi trener da probudi uspavane Andalužane?

Sevilja je prošle sezone još jednom pokazala da je tim kome je specijalitet Liga Evrope, pošto su Andalužani stigli do novog trofeja u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, i to nakon trijumfa u velikom finalu nad ekipom Rome.
Ipak, ponovo je nastup u La Ligi bio loš, pošto je Sevilja šampionat završila na sredini tabele, mada je i to bio uspeh, pošto je u prvom delu šampionata ovaj tim igrao jako loše, ali je sezonu uspeo da izvadi trener Mendilibar, koji je ekipu preuzeo u drugom delu prvenstva.
Međutim, drugu godinu zaredom Andalužani prvenstvo Španije započinju na jedan jako loš način, a cenu loših rezultata je nedavno platio upravo trener Mendilibar, pa je na njegovo mesto postavljen urugvajski stručnjak Dijego Alonso.
Odmah po preuzimanju, Alonso je imao izuzetno težak zadatak, pošto je u Andaluziju gostovao Real Madrid, međutim, bio je to jedan od najboljih mečeva Sevilje u dosadašnjem toku prvenstva.
Taj duel je završen rezultatom 1:1, a nećemo preterati ako kažemo da je domaća ekipa bila daleko bliže trijumfu, uz nestvarno dobru partiju Serhija Ramosa, koji je ruku na srce imao i veliki motiv protiv svog bivšeg kluba, sa kojim se nije rastao na najbolji mogući način.
Nakon tog remija sa najtrofejnijom evropskom ekipom, aktuelni osvajač Liga Evrope se nalazi na trinaestom mestu na tabeli uz samo tri boda viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja, pa je sigurno da Alonsove pulene očekuje veoma važan meč za vikend protiv Kadiza, koji Sevilja prosto mora da dobije.
Što se tiče Lige šampiona, Berberini su u prvom kolu samo remizirali na svom terenu protiv Lansa kada je bilo 1:1, da bi nakon toga ova ekipa odigrala nerešeno i protiv PSV u gostima.
Taj meč je završen rezultatom 2:2, uz konstataciju da je gostujuća ekipa primila pogodak u petom minutu sudijske nadoknade, i tako ostala bez tri već uknjižena boda.
Za kraj, Dijego Alonso za ovaj susret protiv Arsenala neće moći da računa samo na Vakasa, dok su svi ostali fudbaleri u potpunosti spremni.

Arsenal: Tim je pokazao karakter na derbiju protiv Čelsija!

Uvek kada se prisetimo prošle sezone, ostaje žal, pošto je ekipa Arsenala vrlo lako mogla da dođe do naslova prvaka Engleske.
Odlično su popularne Tobdžije igrale u prvom delu sezone, u jednom trenutku imale čak i dvocifrenu bodovnu prednost u odnosu na Mančester siti, međuitm, u drugom delu šampionata je četa Mikela Artete odigrala nekoliko izuzetno loših mečeva u nizu, što su Građani koji su u međuvremenu ubacili u petu brzinu znali da iskoriste i na kraju dođu do svoje treće uzastopne titule.
I pored toga, sezona Arsenala je bila za svaku pohvalu, a konačno je ova ekipa uspela da dođe do plasmana u Ligu šampiona, što je bio davnašnji primarni cilj.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja treba istaći da se izabranici Mikela Artete trenutno nalaze na drugom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na Lans, koji se nakon dva odigrana kola mimo svih očekivanja nalazi na prvoj poziciji.
U prvom kolu je engleski predstavnik odigrao jedan fantastičan meč na svom terenu i demolirao ekipu PSV-a, kada je bilo 4:0, ali je nakon toga Arsenal neočekivano doživeo poraz na gostovanju kod Lansa, koji generalno igra dosta dobro na domaćem terenu, a taj meč je završen rezultatom 2:1.
I ovog puta je Arsenal jedan od glavnih favorita za naslov prvaka u Engleskoj, a trenutno je situacija takva da se ova ekipa nalazi na trećem mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i drugoplasirani Mančester siti.
U prošlom kolu smo bili svedoci velikog derbija Engleske između Čelsija i Arsenala, a taj duel ponovo nije razočarao pošto smo na kraju videli četiri gola, a krajnji rezultat je bio 2:2.
Vodili su Plavci sve do 77. minuta susreta sa dva gola razlike, ali je onda prvo Deklan Rajs, a potom i Trosard u 84. minutu meča doneo poravnanje, čime će daleko više biti zadovoljni u taboru Tobdžija.
Naravno, treba podsetiti da se pre tog duela Arsenal osvetio Mančester sitiju za nekoliko bolnih poraza u poslednjih nekoliko godina, pošto je taj susret na Emirejtsu domaćin rešio u svoju korist i to nakon gola Martinelija u samom finišu susreta.
Svakako da će četa Mikela Artete na ovom duelu ići na sva tri boda, a španski stručnjak nema previše problema oko sastava tima za ovo gostovanje, jedino neće moći da računa na povređenog Timbera, koji se povredio još u prvom kolu Premijer lige.

Naš predlog

Na prvi pogled se stiče utisak da je ovo jedan veoma težak meč za prognoziranje, pogotovu što Sevilja zaista retko gubi na svom stadionu u evropskim takmičenjima, ipak, ako stvari posmatramo malo šire, Arsenal je u ovom trenutku daleko bolja ekipa od Andalužana koji ponovo imaju dosta problema na startu sezone i mišljenja smo da će engleski predstavnik to i potvrditi na ovom gostovanju pa vam savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.85.

Vrlo je moguće da nam ovaj meč na stadionu Sančez Pichuan ne donese previše golova, pa je hrabra preporuka igra 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.00.

Za kraj, verovatno i idealna kombinacija za ovaj susret u Sevilji je kombinacija X2&0-3 uz kvotu 1.81 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.