MEČ DANA: Brajton – Ajaks: Ima li nade za Kopljanike s one strane La Manša?

U četvrtak nas očekuje pregršt veoma zanimljivih mečeva širom Evrope, pošto su na programu dueli trećeg kola u Ligi Evrope, ali i u Ligi konferencije, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na “Ameksu” gde će snage odmeriti Brajton i Ajaks.
Početak susreta između engleskog i holandskog predstavnika je zakazan za 21h.

Brajton: Da li je vreme za prvi trijumf u Ligi Evrope?

Kako vreme polako ali sigurno prolazi, tako i fudbalski klub Brajton raste iz dana u dana, i sigurno je da svi u Premijer ligi ovaj tim shvataju maksimalno ozbiljno, a sve to nakon sjajnih rezultata u prethodnih nekoliko sezona.
Izabranici Roberta De Zerbija koji radi sjajan posao na klupi popularnih Galebova su blistali i prošle sezone, a najbolji pokazatelj za to je bez ikakve sumnje i plasman na šesto mesto na tabeli, uz pet bodova manjka u odnosu na petoplasirani Liverpul, a sve to je značilo da ćemo Brajton ove sezone gledati u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju – Ligi Evrope, što je svakako ogroman uspeh.
Pre svega, kada smo već kod Liga Evrope, treba istaći da se u ovom trenutku engleski predstavnik nalazi na poslednjem mestu grupe B sa samo jednim osvojenim bodom.
U prvom kolu su Galebovi u jednom neverovatno dobrom meču poraženi na svom terenu od grčkog AEK-a, kada je bilo 2:3, dok je u prošlom kolu engleski predstavnik remizirao na gostovanju kod Marseja, pošto je taj duel na Velodromu završen rezultatom 2:2, pa će nakon ta dva neuspeha ovaj duel protiv Ajaksa biti možda i ključan kada je u pitanju plasman u narednu fazu.
Što se tiče engleske Premijer lige, Brajton igra solidno na startu šampionata, uz konstataciju da je ova ekipa imala izuzetno težak raspored.
U ovom trenutku se tim sa “Ameksa” nalazi na sedmom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na petoplasiranu Aston Vilu, a upravo to peto mesto i biće primarni cilj Galebova, pošto ono donosi direktan plasman u Ligu Evrope.
U prošlom kolu je četa trenera De Zerbija poražena na gostovanju kod aktuelnog šampiona Mančester sitija, ali daleko od toga da se Brajton obrukao na tom susretu koji je domaćin rešio u svoju korist rezultatom 2:1.
Pre toga je trenutno sedmoplasirani tim na tabeli uspeo na svom stadionu da remizira protiv Liverpula, kada je bilo 2:2, čime se Brajton iskupio svojim navijačima za pravu katastrofu na gostovanju kod ove sezone odlične Aston Vile, pošto je taj susret na Vila Parku završen rezultatom 6:1.
Na domaćem terenu je do sada ova simpatična ekipa odigrala šest mečeva u svim takmičenjima i ostvarila tri trijumfa, jedan remi i dva poraza.
Kada su u pitanju izostanci za ovaj duel sa nekadašnjim šampionom Evrope, De Zerbi ovog puta neće moći da računa na Estupinjana, Enkisa, Lamptija, Marša, Velbeka i Modera.

Ajaks: Šta se dešava sa Kopljanicima?

Od tima koji je pre samo nekoliko godina bio nadomak plasmana u veliko finale Lige šampiona, Ajaks je došao do toga da se nakon sedam odigranih mečeva u najkvalitetnijem rangu holandskog fudbala nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli, što je svakako poražavajući podatak.
Pre svega, treba istaći da je prošlu sezonu tim iz Amsterdama završio na trećem mestu na tabeli, što je ovom timu donelo plasman u plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope, gde je holandski predstavnik bez većih problema uspeo da eliminiše bugarski Ludogorec.
Svakako da je plasman u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje bio primarni cilj za prvi deo sezone, međutim, malo deluje da ni oni najveći pesimisti nisu mogli da pretpostave da će tim iz Amsterdama igrati ovako loše ove sezone.
Kao što smo već napomenuli, Kopljanici se trenutno nalaze na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo pet osvojenih bodova, što znači da je nekadašnji šampion Evrope na sedam odigranih mečeva ostvario samo jedan trijumf, dva remija i čak četiri poraza.
U poslednja četiri kola Ajaks je doživeo isto toliko poraza, a poslednji u nizu desio se u prošlom kolu na gostovanju kod Utrehta, kada smo videli čak sedam golova, a na kraju je bilo 4:3.
Cenu loših rezultata je platio trener Moris Stejn, koji je zanimljivo odmah nakon poraza od Utrehta izjavio da i dalje ima punu podršku čelnih ljudi kluba, ali se to očigledno u međuvremenu promenilo.
Njega će barem za kratko zameniti bivši fudbaler ovog tima Hedvig Maduro koji će imati ulogu vršioca dužnosti trenera.
Što se tiče Liga Evrope, kakva je situacija u holandskom šampionatu, u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju je još i podnošljiva, pošto se holandski predstavnik trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli uz dva osvojena boda koliko trenutno ima i drugoplasirani Marsej.
U prvom kolu je tim iz Amsterdama odigrao sjajan meč na svom stadionu protiv Marseja, kada smo videli čak šest golova, a na kraju je bilo 3:3.
U drugom kolu je usledilo gostovanje kod AEK-a, koji se trenutno mimo svih očekivanja nalazi na prvom mestu u ovoj grupi, a taj duel je završen rezultatom 1:1, što je svakako dobar rezultat ako uzmemo u obzir da je grčki predstavnik u prvom kolu slavio na gostovanju kod Brajtona.
Što se izostanaka tiče, Hedvig Maduro nema toliko problema kao kolega sa klupe Brajtona, a pod znakom pitanja za ovaj duel su Rulji, Mansverk i Kaplan.

Naš predlog

Prva pomisao na ovaj meč je da nas očekuje baš dosta pogodaka, i sva je prilika da će to i biti slučaj, zbog čega vam hrabro preporučujemo da se fokusirate na igru 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.88.

Iako je Brajton u dosadašnjem toku sezone pokazao dosta više od Ajaksa, koji se nalazi u ogromnim problemima, mora se priznati da holandski predstavnik ima daleko više iskustva kada su evropski mečevi u pitanju, i mišljenja smo da popularni Kopljanici neće doživeti poraz na ovom duelu, pa vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 uz fantastičnu kvotu 3.35 u Meridianu.

Za kraj, odbrana Brajtona nam je u poslednje vreme pokazala dosta slabosti, a sigurno je da je samo pitanje trenutka kada će tim iz Amsterdama proigrati, i vrlo lako bi to mogao da bude slučaj baš na ovom meču na “Ameksu”.
Neće biti iznenađenje ukoliko nekadašnji šampion Evrope na ovom gostovanju kod Brajtona postigne dva ili više pogotka, a sve to uz fenomenalnu kvotu 3.55 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.