TIP DANA: Fiorentina – Čukarički: Mogu li Brđani do čuda u Firenci?

U četvrtak su na programu mečevi trećeg kola Liga Evrope i Lige konferencija, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Čukaričkog i Fiorentine.
Početak susreta između italijanskog i srpskog predstavnika je zakazan za 21h.

Fiorentina: Ljubičasti sanjaju novo finale Lige konferencija!

Nažalost, Fiorentina prošle sezone nije uspela da dođe do trofeja u Ligi konferencije, pošto je italijanski predstavnik poražen u velikom finalu od Vest Hema, iako su ljubičasti prvi došli do gola na tom meču.
Ipak, u nastavku je tim iz Londona potpuno zasluženo došao do trijumfa, ali i pored tog poraza deluje da navijači Viole generalno mogu da budu zadovoljni sa sezonom.
Zanimljivo je da je tim iz Firence na kraju završio na osmom mestu na tabeli, ali se ovaj tim ponovo našao u kvalifikacijama za treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, pošto je Juventus izbačen iz Evrope, pa slobodno možemo reći da je Viola imala dosta sreće.
Pomenimo još i da je tim sa stadiona Artemio Franki stigao čak i do finala italijanskog Kupa, gde je ova ekipa poražena od Intera.
Bilo kako bilo, u novu sezonu su Ljubičasti krenuli sa još većim ambicijama, i primarni cilj će ovog puta biti plasman u Ligu Evrope, što samo po sebi neće biti nimalo lak zadatak.
Sve do prošlog kola je Fiorentina ličila na tim koji čak može da se bori i za Ligu šampiona, ali je onda usledio neočekivani poraz na domaćem terenu od Empolija u derbiju Toskane, a taj duel je završen rezultatom 0:2:
Nakon tog poraza se izabranici Vinčenca Italijana, koji generalno radi dobar posao na klupi ovog tima nalaze na petom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirani Napoli.
Zanimljivo je da je pre tog šokantnog poraza od Empolija u prošlom kolu, Viola upravo slavila protiv aktuelnog šampiona Napolija, i to na gostovanju, kada je bilo 1:3.
U dosadašnjem toku Lige konferencija, Ljubičasti su odigrali dva meča i sigurno je da smo više očekivali od prošlosezonskog finaliste, koji je prvo remizirao na gostovanju kod Genka kada je bilo 2:2, a potom i na svom terenu istim rezultatom protiv Ferencvaroša, uz napomenu da je italijanski predstavnik došao do boda nakon pogotka u trećem minutu sudijske nadoknade.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci za ovaj duel protiv Čukaričkog koji Fiorentina prosto mora da dobije, trener domaćina neće moći da računa na Doda, dok su pod znakom pitanja Kastrovili i Mina.

Čukarički: Čuka nema šta da izgubi u Firenci, a mogla bi mnogo da dobije!

Čukarički je prošle sezone imao izuzetno zapaženu ulogu u srpskom šampionatu a na kraju je ova ekipa završila na trećem mestu na tabeli, što automatski donosi i plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.
Pored toga, ne treba zaboraviti ni da je popularna Čuka stigla do finala srpskog Kupa u kom je ovaj tim poražen od Crvene zvezde, i to rezultatom 1:2, i pored toga što je tim sa Čukarice prvi stigao do vođstva, nakon spektakularnog gola Docića iz kornera.
Bilo kako bilo, prošla sezona je dobila i više od prelazne ocene, a u kvalifikacijama za Ligu Evrope Čuka nije imala nimalo sreće pošto je za protivnika dobila grčki Olimpijakos, i više od dva poraza u oba meča se nije ni moglo očekivati.
Sve to je značilo da ćemo srpskog predstavnika ove sezone gledati u Ligi konferencije, što je bez mnogo polemike veliki uspeh.
Kada smo već kod trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, treba istaći da su izabranici Igora Matića, inače bivšeg kapitena Čukaričkog, do sada odigrali dva meča i doživeli isto toliko poraza, pa se u ovom trenutku Čuka nalazi na poslednjem mestu na tabeli bez osvojenih bodova.
U prvom kolu je Ferencvaroš slavio sa 3:1, a veoma zanimljivo je da je četa Igora Matića prva postigla gol na tom susretu, što je očigledno samo razljutilo mađarskog prvaka koji je posle toga lagano postigao tri pogotka.
U drugom kolu je Čukarički na svom terenu dočekao ekipu belgijskog Genka, a taj duel je završen rezultatom 0:2, uz konstataciju da je taj rezultat stajao na semaforu već posle prvih dvadeset minuta igre.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja srpskog prvenstva, u ovom trenutku se tim sa Banovog Brda nalazi na šestom mestu na tabeli, a do sada je ova ekipa na deset odigranih mečeva ostvarila četiri trijumfa, isto toliko remija, ali i dva poraza, od kojih se poslednji desio u prošlom kolu kada je Čuka izgubila kod Novog Pazara, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Najbolju partiju u prvenstvu je tim koji sa klupe predvodi Igor Matić pružio na svom stadionu protiv aktuelnog šampiona Crvene zvezde, kada je bilo 2:1 za domaćina, ali ostaje žal što tim sa Čukarice ove sezone nije konstantan, pa kako sada stvari stoje, ovoj ekipi predstoji velika borba za mesto koje na kraju šampionata donosi plasman na mesto koje vodi u kvalifikacije za neko od evropskih takmičenja.

Naš predlog

Treba biti realan pa priznati da je Fiorentina baš veliki favorit na ovom susretu u Firenci, pa kako se pobeda ljubičastih ne bi smela dovesti u pitanje, fokusiraćemo se ovde na golove, kojih će po našem mišljenju i te kako biti.
Savetujemo vam pre svega da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.91
.

Iz potpuno istog razloga vam predlažemo da se fokusirate i na igru I2+ uz kvotu 1.98 u kladionici Meridianbet.

Za kraj, rekli smo već da Čukarički nema šta da izgubi na ovom gostovanju kod prošlosenskog finaliste Lige konferencija, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom GG uz fantastičnu kvotu 2.23.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.