Najava i analiza: La Liga, 11. kolo: “El klasiko” u centru pažnje, ali i na ostalim terenima će biti interesantno!

Od petka su na programu mečevi jedanaestog kola španske La Lige, a u centru pažnje će svakako biti “El klasiko” pošto će snage odmeriti Barselona i Real Madrid.
Kolo otvara Đirona koja će na svom terenu dočekati Seltu i ukoliko slavi na tom duelu tim iz Katalonije će provesti noć na prvom mestu na tabeli, a ako u derbiju između Barse i Reala ne bude bilo pobednika, to bi mogao da ostane slučaj sve do narednog kola.
Od ostalih mečeva izdvajamo Atletik Bilbaa i Valensije, kao i duel između Atletiko Madrida i Alavesa.
Što se trenutne tabele tiče, Real Madrid i Đirona dele prvo mesto, bod manjka ima Barselona, a na četvrtoj poziciji je trenutno stacioniran Atletiko Madrid.
Na pozicijama koje na kraju prvenstva donose plasman u Ligu Evrope se trenutno nalaze Sosijedad i Bilbao, a pomno ih prati sedmoplasirani Rajo Valjekano.
Borba za opstanak je takođe veoma interesantna, a trenutno su najugroženije ekipe Almerije, Granade i Selte.

Đirona – Selta – 1 @ 1.81 u CircusBet

Premijerni duel jedanaestog kola španske La Lige igra se u Kataloniji gde će snage odmeriti Đirona i Selta.
Malo ko je zaista očekivao da će Đirona igrati ovako dobro u ovogodišnjem izdanju španskog prvenstva, a trenutno je situacija takva da se izabranici trenera Mičela nalaze na deobi prvog mesta na tabeli.
U prošlom kolu je Đirona u jednom fenomenalnom meču slavila na svom terenu protiv Almerije, a na tom duelu smo videli čak sedam pogodaka, pošto je na kraju bilo 5:2.
Selta ima baš dosta problema ove sezone, a ovom klubu pred početak sezone ništa novo nije donelo ni dovođenje Rafe Beniteza, pa se trenutno tim sa Balaidosa nalazi na osamnaestoj poziciji na tabeli, koja na kraju prvenstva znači i selidbu u niži rang.
Ako uzmemo u obzir partije i jednog i drugog tima na startu sezone, mišljenja smo da bi sve osim trijumfa Đirone bilo veliko iznenađenje, pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica CircusBet pripremila koeficijent 1.81.

Almerija – Las Palmas – 3+ @ 1.95 u Meridianbet

Prvi duel subotnjeg programa nam donosi meč između Almerije i Las Palmasa, što bi u najavi mogao da bude jedan veoma zanimljiv susret.
Almerija nije na najbolji mogući način započela ovu sezonu, pa se u ovom trenutku ova ekipa nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo tri osvojena boda, i kako sada stvari stoje, ovaj tim je najozbiljniji kandidat da se na kraju sezone preseli u Segundu.
U goste im stiže novajlija Las Palmas, koji takođe za primarni cilj ima opstanak u društvu najboljih, a trenutno se ekipa sa Kanarskih ostrva nalazi na odličnom dvanaestom mestu na tabeli i ima čak pet bodova viška u odnosu na ekipe koje se nalaze u zoni ispadanja.
Almerija će od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu gostiju, ali deluje da im ni Las Palmas neće ostati dužan, pa nas ovde sasvim sigurno očekuje dosta pogodaka. Kladionica Meridianbet igru 3+ plaća sa kvotom 1.95.

Barselona – Real Madrid – GG @ 1.53 u Maxbet

Derbi kola, ali i derbi čitavog prvenstva se igra na “Monžuiku” gde će snage odmeriti Barselona i Real Madrid.
Poznato je da zbog renoviranja Nou Kampa tim iz Katalonije svoje mečeve igra na stadionu koji je napravljen za potrebe Olimpijskih igara u Barseloni 1992. godine, što će možda biti i otežavajuća okolnost pred ovaj “El klasiko”.
Trenutno se Katalonci nalaze na trećem mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na Real Madrid i Đironu, a u prošlom kolu su Ćavijevi puleni uz dosta muke savladali Bilbao na svom terenu rezultatom 1:0.
Real Madrid je sa druge strane remizirao na gostovanju kod Sevilje, ali je i to bilo dovoljno za ostanak na prvom mestu na tabeli, uz napomenu da se Đirona izjednačila sa kraljevskim klubom.
I jedna i druga ekipa je slavila na svojim mečevima u Ligi šampiona, a oba trenera su pokušali da odmore neke od nosioca za predstojeći “El klasiko”.
Naravno, uvek je teško prognozirati konačan ishod, ali golova bi moralo da bude na obe strane, pa preporučujemo igru GG uz kvotu 1.53 u Maxbetu.

Majorka – Hetafe – 1 @ 2.35 u Mozzartbet

Utisak je da će Majorka ove sezone imati daleko više problema da sačuva prvoligaški status, nego što je to bio slučaj u prošlom šampionatu.
Naime, u ovom trenutku se ova simpatična ekipa nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli uz samo dva boda viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
U prošlom kolu je ova ekipa doživela novi poraz u prvenstvu i to na gostovanju kod zahuktalog Real Sosijedada, kada je bilo 1:0.
U goste im dolazi Hetafe, koji se trenutno nalazi na jedanaestom mestu na tabeli uz isto toliko osvojenihi bodova, a po nepisanom pravilu ovaj tim igra sjajno na svom terenu, ali ne baš najbolje na strani.
Upravo to je i jedan od glavnih razloga zašto na ovom duelu veću prednost dajemo domaćoj ekipi i savetujemo da se oprobate sa jedinicom uz kvotu 2.35 u Mozzartu.

Kadiz – Sevilja – G2+ @ 2.39 u Meridianbet

Kadiz je solidno startovao sezonu, međutim, deluje da kako vreme prolazi tako i ovaj tim pruža sve slabije partije.
Na tri poslednja meča u prvenstvu ovaj tim je doživeo isto toliko poraza, pa se u ovom trenutku Kadiz nalazi na šesnaestoj poziciji na tabeli uz samo devet osvojenih bodova.
U prošlom kolu je ova ekipa poražena na gostovanju kod Valensije, a taj duel na Mestalji je završen pobedom domaće ekipe od 2:0.
Sevilja je u međuvremenu remizirala protiv Reala u prvenstvu, ali i doživela poraz u trećem kolu Lige šampiona na svom stadionu od Arsenala, pa deluje da nije puno pomogla ni smena trenera.
Ovog puta, Andalužani će od prvog minuta krenuti na sve ili ništa i vrlo lako se može dogoditi da izabranici Dijega Alonsa postignu makar dva gola na ovom susretu, a sve to kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.39.

Betis – Osasuna – GG @ 1.93 u Maxbet

Betis retko gubi na startu ove sezone, ali dosta remizira, pa su tako Zeleni do sada čak pet puta odigrali nerešeno, a u ovom trenutku se Andalužani nalaze na devetom mestu na tabeli uz četrnaest osvojenih bodova.
U prošlom kolu je nekadašnji osvajač španskog Kupa remizirao nan teškom gostovanju kod Hetafea, a taj meč je završen rezultatom 1:1.
Što se tiče Osasune, poznato je da je klub iz Pamplone prošle sezone došao do finala Kupa Kralja u kom je ova ekipa poražena od Reala sa 2:1.
Trenutno se Osasuna nalazi na desetom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je bez većih problema na svom stadionu savladana Granada sa 2:0.
Vrlo lako bi nam ovaj duel na Benito Viljamarinu mogao doneti golove na obe strane, a sve to kladionica Maxbet plaća sa kvotom 1.93.

Rajo Valjekano – Real Sosijedad – 0-2 @ 1.58 u Meridianbet

Rajo Valjekano igra poprilično dobro u dosadašnjem toku prvenstva, pošto je klub iz Valjehasa do sada doživeo samo dva poraza, uz po četiri trijumfa i remija i trenutno se ovaj tim nalazi na sedmom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na šestoplasirani Atletik Bilbao.
U prošlom kolu je ova ekipa ostvarila veoma važan trijumf na gostovanju kod Las Palmasa, kada je bilo 0;1, i to nakon gola u poslednjim trenucima meča.
Sosijedad je ostvario novi trijumf u Ligi šampiona, ovog puta na teškom gostovanju kod Benfike, kada je bilo 0:1, a istim rezultatom je ovaj tim slavio i na svom stadionu protiv Majorke, nakon čega se klub sa Anoete nalazi na petom mestu na tabeli.
Ne treba ovde očekivati previše pogodaka, što i jeste karakteristično za mečeve Sosijedada na strani, pa je topla preporuka igra 0-2 gola uz kvotu 1.58 u Meridianu.

Atletik Bilbao – Valensija – 1 @ 1.74 u CircusBet

Iako je na poslednja dva gostovanja Atletik Bilbao doživeo isto toliko poraza, i to od Sosijedada i Barselone u prošlom kolu, niko ovom timu ne može da ospori baš ništa za partije u dosadašnjem toku prvenstva.
Trenutno se ponos Baskije nalazi na šestoj poziciji na tabeli, a upravo to mesto i jeste primarni cilj za crveno-bele, pošto na kraju ta pozicija donosi direktan plasman u Ligu Evrope.
Valensija na momente izgleda kao da može da pobedi svaku ekipu u prvenstvu, ali su i dalje “slepi miševi” poprilično nepredvidivi. U ovom trenutku se četa Rubena Barahe nalazi na osmoj poziciji na tabeli i treba očekivati da se ovaj tim uključi u borbu za plasman u makar Ligu konferencije.
Bilbao ove sezone blista na svom terenu, što je jedan od glavnih razloga zbog čega vam ovde savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica CircusBet plaća sa kvotom 1.74.

Atletiko Madrid – Alaves – 3+ @ 1.83 u Meridianbet

Atletiko Madrid u poslednje vreme igra na veoma visokom nivou, a u prilog tome ide i činjenica da su Madriđani vezali pet trijumfa u prvenstvu i u ovom trenutku se popularne Jorgandžije nalaze na četvrtom mestu na tabeli.
U prošlom kolu je četa Čola Simeonea gostovala kod neugodne Selte gde je ova ekipa bez većih problema slavila sa 0:3.
Alaves sa druge strane igra po sistemu toplo hladno, a svakako da će i ovog puta primarni cilj biti opstanak u društvu najboljih.
U prošlom kolu je tim iz Baskije uspeo da odoli na gostovanju kod Viljareala kome su bodovi bili preko potrebni, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Mečevi Atletika na domaćem terenu nam ove sezone donose dosta pogodaka, a deluje da će to slučaj biti i večeras pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ uz kvotu 1.83 u Meridianu.

Granada – Viljareal – I2+ @ 2.55 u Mozzartbet

Poslednji duel jedanaestog kola najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala nam donosi duel između Granade i Viljareala.
Granada se nakon deset odigranih kola nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo šest osvojenih bodova, a u prošlom kolu je ova simpatična ekipa izgubila na gostovanju kod Osasune, pošto je taj meč u Pamploni završen rezultatom 2:0.
Što se tiče Viljareala, sigurno je da smo i od popularne “žute podmornice” očekivali daleko više u ovogodišnjem izdanju španske La Lige, pošto se trenutno ova ekipa nalazi na četrnaestom mestu na tabeli uz samo devet osvojenih bodova. U prošlom kolu je Viljareal samo remizirao na svom terenu protiv Alavesa, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Sigurno je da nas očekuje jedan veoma efikasan duel, a sva je prilika da bi vrlo lako mogli da vidimo makar dva gola u prvom poluvremenu, za šta je Mozzart pripremio kvotu 2.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.