Najava i analiza: Premijer liga, 10. kolo: Mančesterski derbi za kraj kola, težak ispit za lidera i lak posao Tobdžija i Vile

premijer liga

Dobili smo vrlo uzbudljivo prvenstvo u Engleskoj. Za sada se pet timova izdvojilo na vrhu ali bi lako mogla da im se pridruže bar još dva, tri. U 10. kolu najviše pažnje privlači duel mančesterskih rivala na Old Trafordu, ma koliko Junajted bio u lošem momentumu. Vodeći Totenhem igra još jedan londonski derbi, ovog puta sa Palasom, dok bi najlakši posao trebalo da imaju Arsenal i Aston Vila. Sve predložene kvote iz najave bile su važeće u vreme pisanja analize.

Kristal Palas – Totenhem – Px @ 2.26 u CircusBet

Sve što je Totenhem uradio do sada bilo je sjajno. Imaju 6 pobeda i samo dva remija i uz Arsenal su jedini još neporaženi tim. Imali su i dosta sreće unekim utakmicama, posebno u pobedama nad Šefildom i Liverpulom do kojih su stizali u poslednjim sekundama nadoknade, ali zaslužuju sve pohvale na čelu sa trenerom Postekogluom. U dva prethodna kola igrali su londonske derbije, pobedili su Luton i Fulam i to bez primljenog gola, a sada ih čeka i treći okršaj sa timom iz prestonice. Idu na Selhurst park gde će igrati sa Kristal Palasom, ekipom koja ume da bude vrlo nezgodna. Orlovi su pobedili samo jednom u poslednjih pet kola ali su to uradili na Old Trafordu. Posle tog trijumfa nad Junajtedom uzeli su samo jedan bod na dva naredna meča, a nisu postigli nijedan gol. Za Hodžsonom tim je postitanje gola najveći problem, pa očekujemo i ovde jedan tvrd meč sa malo pogodaka. Naš predlog je x na poluvremenu, a šta će biti kasnije, ostaje da vidimo. Za Px kvota je 2.26 u kladionici CircusBet.

Čelsi – Brentford – 1 @ 1.65 u SuperBet

Još jedan prestonički okršaj igra se na Stamford Bridžu. Sezona protiče u velikim problemima za Čelsi, previše kikseva su Plavci napravili do sada da bi mogli da računaju i na plasman u Ligu šampiona, a kamoli da se bore za titulu. Možda im je najbolja partija bila ona od prole sedmice, ali samo u prvih 80 minuta do kada su protiv Arsenala imali dva gola prednosti. Međutim, ni to im nije bilo dovoljno da zabeleže pobedu. Sada su tek na 10. mestu i malo je rivala protiv kojih važe za favorite. Brentford obožava da igra na Stamford Bridžu, u dve prethodne sezone, od kada su u eliti, ovde su osvajali ceo plen, a tada je Čelsi bio u mnogo boljoj formi nego što je sada. Pčelice su u prošlom kolu prekinule niz od pet utakmica bez pobede u prvenstvu sa samo jednim osvojenom bodom. Ceh je platio Barnli koga su ispratili sa tri lopte u mreži. I dalje se Brentford muči sa problemima zbog povrede igrača i biće veliki uspeh ako osvoje makar bod protiv Čelsija. Plavci moraju da se izdignu i ako ponovo partiju kao protiv Arsenala sigurno će pobediti. Za jedinicu se u kladionici SuperBet dobija koeficijent 1.65.

Arsenal – Šefild junajted – 1,3-5 @ 1.84 u Meridianbet

Bile su Tobdžije blizu prvog poraza u prošlom kolu na gostovanju kod Čelsija ali im je bilo dovoljno desetak minuta prave igra da ga izbegnu. Ipak, bila je to dobra opomena po Artetu ako planira da se do kraja bori za titulu i da je, zašto da ne, vrati u severni London. Između dva redovna kola Arsenal je ”skoknuo” do Sevilje i pobedio na Sančez Pishuanu Sevilju i znatno popravio svoje šanse da se nađe u nokaut fazi elitnog takmičenja. Mnogi su duel sa Šefild junajtedom već progasili za sigurnu pobedu Arsenala ali ne treba zaboraviti da je ovo Premijer liga i da unapred upisanih bodova nema. Šefild je potcenio i Totenhem pa je pobedio tek sa dva data gola u sudijskoj nadoknadi. U prošlom kolu Oštrice su poražene pred svojim navijačima od Mančester Junajteda ali su prikazali mnogo bolju igri od one blamaže protiv Njukasla nešto ranije. Gosti su u teškoj situaciji, poslednji su na tebli i imaju samo jedan osvojen bod do sada. Na Emirejtsu nemaju šta da izgube i pokušaće da napadnu i iznenade favorizovani Arsenal. Naš predlog je jedinica uz golove u intervalu 3-5. Za 1,3-5 kvota je 1.84 u kladionici Meridianbet.

Bornmut – Barnli – 1x,0-3 @ 1.93 u MaxBet

Evo jednog duela u kome bodovi, kako se to obično kaže, vrede dvostruko. Obe ekipe već su viđene kao glavni kandidati, uz još neke, da se presele u Čempionšip i sudeći po dosadašnjem toku prvenstva teško je očekivati da gledamo njihove međusobne okršaje i naredne sezone u Premijer lgi, a pitanje je da li će makar jedan od ova dva tima ostati prvoligaš. Barnli je nšto bolji, utoliko što ima bod više na kontu, ali su oba tima u zoni ispadanja a Bornmut je, uz Šefild junajted, jedini tim koji nema pobedu. Klaretsi su sva četiri boda osvili na strani, pa im tako rastu i šanse da neki osvoje i na Vitalitiju. Bornmut je samo tri puta uspeo da osvoji po bod, poslednji put još sredinom septembra protiv Čelsija na svom terenu, a od tada su vezali četiri uzastopna neuspeha. Prethodne tri sezone Barnli i Bornmut nisu igrali u istoj ligi, ali su se dva puta u tom intervalu sastajali u FA kupu. Biće ovo tvrd meč i ne očekujemo mnogo golova a Bornmut ne bi smeo da izgubi. Uz 1x dodajemo i 0-3 gola. Za 1x,0-3 kvota je 1.93 u kladionici MaxBet.

Vulverhempton – Njukasl – T22+ @ 1.84 u Meridianbet

Čini nams e da Svrake ipak nisu još u potpunosti spremne da u istom ritmu igraju Ligu šampiona i Premijer ligu i da pobeđuju u oba takmičenja. Možda je takav utisak došao i zbog veoma teške grupe u kojoj su se našli u elitnom evropskom takmičenju, pa su nakon pobede nad PSŽ-om pre nekoliko dana izgubili na svom terenu od Borusije iz Dortmunda. U prvenstvu Engleske su malo zaostali za vodećim ekipama, od Totenhema imaju 7 bodova manje i svaki naredni kiks mogao bi da ih košta ispadanja iz trke. U prošlom kolu su bili sjajni protiv Palasa na svom Sent Džejms parku ali ih sada očekuje teži posao na Molinjuu u Vulverhemptonu. Vukovi igraju bolje nego na startu sezone, pribrali su se nakon odlaska trenera Đulena Lopetegija koji je zamerio upravi na loše odrađenom prelaznom roku, ali se ispostavilo da Vukovi imaju sasvim solidan sastav i upseli su da pobede i jedan Mančester Siti. Njukasl je favorit i verujemo da mođe da postigne dva gola na Molinjuu. Za T22+ kvota je 1.84 u kladionici Meridianbet.

Vest Hem – Everton – 1 @ 2.15 u SuperBet

Čekićari se vraćaju praznih šaka iz Pireja s obzirom da su u Atini poraženi od Olimpijakosa. Mogli su u tom meču da overe prolaz u nokaut fazu Lige Evrope, ali i dalje imaju odlične šanse da budu među dve prve ekipe u grupi. Njima je sada u fokusu Premijer liga pošto su u prethodnom kolu dođiveli ubedljiv poraz u Birmingemu od Aston Vile i izgubili korak sa vodećim timovima. Vest Hem je pred ovo kolo tek 9. i neće im biti lako da ponovo izbore izlazak u Evropu. Prošle sezone su to uspeli osvajanjem Lige konferencija, ali je Liga Evrope znatno jače takmičenje. Everton je izgubio Mersisajd derbi od Liverpula, a možda bi bilo i drugačije da veći deo meča nisu odigrali sa igračem manje zbog iskuljučenja Janga. Opet su Karamele u opasnoj zoni i tim Šona Dajša će se, po svemu sudeći, ponovo boriti samo za opstanak. Kvalitet imaju ali je krajnje vreme i da ga demonstriraju. Teško će to ići u Londonu, predviđamo pobedu tima Dejvida Mojesa i za jedinicu se dobija kvota 2.15 u kladionici SuperBet.

Aston Vila – Luton – 1,3+ @ 1.63 u Mozzartbet

U samo sedam dana Vila je odigrala dve fantastične utakmice i identičnim rezultatom 4:1 pobedila Vest Hem na svom Vila parku u prvenstvu i AZ u Alkamru u okviru Lige konferencija. Posel dve jako slabe partije u Evropi, poraza u Varšavi i tesne pobede nad Zrinjskim u Birmingemu, najzad su pokazali da su glavni favorit u ovoj grupi i deklasirali su drugoplasirani tim holandske Eredivizije. Po nama, Vila je legitiman kandidata da izbori Ligu šampiona i verujemo da je to jasno i svim rivalima. Rkipa Unaji Emerija ima potrebni kvalitet a posebno umeju da budu raspoloženi pred svojim navijačima, pred kojima su ostavrili sve četiri pobede uz neverovatnu gol razliku 17:3. Prosek datih golova na Vila parku im je veći od četiri i male su nade za Luton da prođe bolje od ostalih koji su ovde gostovali. Šeširdžije će se do poslednjeg kola grčevito boriti da izbegnu ekspresni povratak u Čempionšip i to će biti jako težak zadatak. U prošlom kolu su ”ukrali” bod Forestu u Notingemu, gubili su sa 2:0 ali su sa dva gola u samom finišu stigli do boda, svog tek petom u eliti. Uz jedinicu iočekujemo i barem tri gola na meču,a biće ih verovatno i više. Za 1,3+ kvota u kladionici Mozzartbet iznosi 1.63.

Brajton – Fulam – 1,2+ @ 1.78 u MaxBet

Galebovi su veoma lako izašli na kraj sa Ajaksom u Ligi Evrope ali to i nije čudo znajući u kakvom su stanju slavni Kopljanici. Amsterdamski tim ne liči na sebe, u Holandiji su u zoni ispadanja i Brajton je samo uzeo ono što mu pripada, bodove. Ipak, timu sa juga Engleske ne ide najbolje u domaćem prvenstvu u poslednje vreme. U prethodna tri koal su osvojili samo jedan bod i spustili se na 7. mesto na tabeli. Malo opravdanje je to što su igrali sa teškim rivalima, Aston Vilom, Liverpulom i Mančester Sitijem. Zato duel sa Fulamom moraju da iskoriste i da se vrate na pobedničku stazu, i ponovo da liče na tim sa starta sezone kada su pobeđivali u kontinuitetu uz veliki broj datih golova. De Zerbi zna kako to treba uraditi i očekujemo da se Kolibari vrate praznih šaka sa Ameksa, kao što ims e to dogodilo i u ponedeljak kada su gostovali na Vajt Hart Lejnu i izgubili od Totenhema. Fulam ima solidnih 11 bodova i ne bi smeo da strahuje za opstanak, ali će teško ponoviti prošlosezonski rezultat. Uz jedinicu dodajemo i dva gola Brajtona, a za 1,2+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.78.

Liverpul – Notingem Forest – GG4+ @ 2.75 u Meridianbet

Redsi pobeđuju ali nam nekako ne ulivaju poverenje kao što je to bilo u onoj šampionskoj sezoni. tada je Liverpul jako retko primao golove a sada im mrežu tresu skoro svi rivali. To nije uspeo Everton u prošlom kolu, ali bi verovatno i oni dali neki gol da nisu igrali skoro sat vremena sa igračem manje, pa je Salah sa dva gola doneo novu pobedu Klopovom timu. Nakon toga Liverpul je imao i evropski ispit ali takmičenje u Ligi Evrope nije toliko inspirativno za Redse. I pored tog nedostatka motiva pobedili su vrlo ubedljivo francuski Tuluz. Ipak, i Tuluz je dao gol na Enfildu, pa nam se čini da bi to mogao i Notingem Forest u ovom kolu. Šumari su ostali bez dva boda u meču sa Lutonom i pored vođstva od 2:0 i moraće negde da ih nadoknade. Na strani su već pobedili Čelsi i dali dva gola Junajtedu, pa i na Enfildu očekujemo goleadu sa obe strane. Za GG4+ koeficijent koji se dobija u kladionici Meridianbet iznosi 2.75.

Mančester Junajted – Mančester Siti – 2,2+ @ 1.95 u Mozzartbet

Ne verujemo da se u crvenom delu Mančestera raduju duelu sa gradskim rivalom u ovom momentu. Jeste Junajted dobio tri uzastopna meča, protiv Brentforda i Šefild nunajteda u Premijer ligi i FC Kopenhagena u Ligi šampiona, ali je u sva tri duela do trijumfa stizao uz velike muke i uz dosta sreće. Protiv Pčelica su dva gola postigli u nadknadi i slavili sa 2:1, a protiv Danaca je golman Onana odbranio penal na isteku meča i sačuvao pobedu od 1:0, ali i šanse Crvenih đavola da i na proleće igraju u Evropi. Za Ten Haga je to bila samo infizija pred odlučujuće okršaje a prvi, verovatno i najvažniji, igra se protiv aktuelnog šampiona. Siti je pobedio u Švajcarskoj u Ligi šampiona i već sada je jednom nogom u nokaut fazi tog takmičenja u kome brani trofej. Što se domaće prvenstva tiče u prvih 9 kola imaju već dva poraza i to je previše za tim sa najvišim ambicijama. Kada tome dodam i ispadanje iz EFL kupa i poraz u Komjuniti Šildu, početak sezone nije mogao u potpunosti da zadovolji Gvardiolu i navijače Sitija. Poslednji prvenestveni okršaj dobio je Junajted sredinom januara ove godine ali se Siti revanširao u finalu FA kupa u junu. Gosti su i sada ogromni favoriti i očekujemo njihvu pobedu uz bar dve lopte u mreži Junajteda. Za 2,2+ u kladionici Mozzartbet kvota je 1.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.