Najava i analiza: Serija A, 10. kolo: Duel dva poslednja šampiona Italije, Neroazuri dočekuju Romu, Lacio gosti Fiorentinu!

Od petka su na programu mečevi desetog kola italijanske Serije A, koje nam sa sobom donosi nekoliko veoma interesantnih mečeva, a u centru pažnje je naravno meč između Napolija i Milana, što će ujedno biti i susret između dva poslednja šampiona Italije.
Pored toga, Inter će na svom stadionu ugostiti Romu, dok ništa manje interesantno ne bi trebalo da bude ni u prestonici Italije, gde će Lacio dočekati Fiorentinu.
Od ostalih mečeva izdvajamo duele između Juventusa i Verone, kao i Empolija i Atalante. Što se tiče trenutne tabele, u ovom trenutku se Inter nalazi na prvom mestu uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Milan, i dva boda više od trećeplasiranog Juventusa.
Na četvrtoj poziciji se nalazi aktuelni šampion Napoli, dok se na pozicijama koje na kraju prvenstva vode u Ligu Evrope nalaze ekipe Fiorentine i Atalante.
Kada je u pitanju borba za opstanak, trenutno su najugroženiji timovi Kaljarija, Salernitane i Udinezea.

Đenova – Salernitana – 1 @ 1.85 u Mozzartbet

Premijerni duel ovog kola se igra na Marasiju gde će Đenova na svom terenu ugostiti Salernitanu. Đenova je kao što je to dobro poznato prošle sezone igrala u Seriji B, ali je ovaj tim nakon sjajnih partija ipak uspeo da se vrati u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala, pa je logično da će primarni cilj biti opstanak.
U ovom trenutku se popularni Grifoni nalaze na petnaestom mestu na tabeli uz osam osvojenih bodova, što je za dva poena više u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Salernitana sa druge strane ima baš dosta problema ove sezone, o čemu najbolje svedoči i pretposlednje mesto na tabeli sa samo četiri osvojena boda.
U prošlom kolu je ova ekipa odigrala nerešeno 2:2 na svom terenu protiv Kaljarija, što sigurno nije dobar rezultat pošto je Kaljari na poslednjem mestu na tabeli.
U ovom trenutku je Đenova bolji rival, i mišljenja smo da će ova ekipa to i potvrditi na ovom duelu pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.85 u Mozzartu.

Sasuolo – Bolonja – 3+ @ 1.73 u Meridianbet

Prvi meč subotnjeg programa kada je italijanska Serija A u pitanju igra se u Ređo Emiliji, gde će snage odmeriti Sasuolo i Bolonja.
Domaćin igra zaista nepredvidivo u ovom prvenstvu, pošto je primera radi ova ekipa nedavno uspela da savlada Inter na strani, ali i Juventus na svom terenu, a onda da izgubi od Monce i Lacija na svom stadionu. Trenutno se Domeniko Berardi i drugari nalaze na trinaestom mestu na tabeli, i ono što je svakako najvažnije je da opstanak ne bi smeo da se dovede u pitanje.
Bolonja sa druge strane igra sjajno u dosadašnjem toku prvenstva, a najbolji pokazatelj za to je sjajno osmo mesto na tabeli. U prošlom kolu je na domaćem terenu savladan Frosinone sa 2:1, što je bio četvrti vezani meč na domaćem terenu u kom ova ekipa nije izgubila.
Utisak je da nas očekuje efikasan duel u Ređo Emiliji, pa savetujemo igru 3+ uz kvotu 1.73 u Meridianu.

Leće – Torino – GG @ 2.15 u Maxbet

Leće je na jedan zaista fantastičan način započeo ovogodišnje izdanje italijanske Serije A, međutim, kako vreme odmiče tako i ova simpatična ekipa igra sve slabije.
Nikola Krstović i drugari na poslednja četiri duela u prvenstvu ne znaju za trijumf, a u prošlom kolu je ova ekipa remizirala na nimalo prijatnom gostovanju kod Lećea, kada je bilo 1:1.
U goste im ovog puta stiže Torino koji se trenutno nalazi na četrnaestom mestu na tabeli i stiče se utisak da smo dosta više očekivali od popularnih Bikova, koji već dosta dugo ne znaju za trijumf u italijanskom šampionatu.
U prošlom kolu su izabranici Ivana Jurića poraženi na svom stadionu od Intera, a taj duel je završen pobedom Neroazura od 0:3.
Sva je prilika da će i jedni i drugi postići makar po jedan pogodak na ovom meču, pa savetujemo igru G uz sjajnu kvotu 2.15 u Maxbetu.

Juventus – Verona – 1 @ 1.35 u Meridianbet

Juventus je konačno u prošlom kolu pokazao da se na ovu ekipu i te kako može računati kada je u pitanju borba za Skudeto.
Naime, izabranici Masimilijana Alegrija su u najvećem derbiju italijanskog fudbala savladali Milan na gostovanju, a taj meč na San Siru je završen rezultatom 0:1, nakon čega se Juve nalazi na trećem mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Inter.
Verona je sa druge strane u prošlom kolu doživela novi poraz i to na svom terenu od aktuelnog šampiona Napolija, kada je bilo 1:3, ali je veliko pitanje šta bi bilo na tom susretu da je domaćin iskoristio dve fenomenalne šanse na počektu susreta.
Ovako, timu iz grada ljubavi ostaje da se vadi na jednom od najtežih gostovanja u ligi, gde Juve retko greši, pa otuda i savetujemo jedinicu uz kvotu 1.35 u Meridianu.

Kaljari – Frosinone – 1 @ 2.36 u CircusBet

Kada se sve sabere i oduzme, Kaljari je ekipa koja je do sada ubedljivo najmanje prikazala od svih timova u italijanskom prvenstvu, o čemu svedoči i trenutno poslednje mesto na tabeli sa samo tri osvojena boda.
Tim sa Sardinije na devet odigranih mečeva još uvek nije upisao niti jedan trijumf, a u prošlom kolu su popularni Sardi odigrali dosta dobar meč na gostovanju kod Salernitane, koji je na kraju završen rezultatom 2:2.
Frosinone za sada igra iznad svih očekivanja, a trenutno se ova simpatična ekipa nalazi na dvanaestom mestu na tabeli uz čak šest bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
U prošlom kolu je ruku na srce ovaj tim poražen na gostovanju kod Bolonje kada je bilo 2:1, ali daleko od toga da se gosti nisu istakli na tom duelu.
Ipak, smatramo da je vreme za prvi trijumf Kaljarija u prvenstvu, pa savetujemo jedinicu uz kvotu 2.36 u CircusBetu.

Monca – Udineze – 3+ @ 1.86 u Meridianbet

Iako je Monca u prošlom kolu poražena na gostovanju kod Rome, i to nakon primljenog pogotka u finišu susreta, niko ovom timu nema šta da ospori za dosadašnje partije u Seriji A, pošto je pre toga četa Rafaela Paladina vezala četiri meča bez poraza.
Trenutno se Monca nalazi na jedanaesto mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na sedmoplasiranu Romu, pa neće biti iznenađenje ako se tim koji je u vlasništvu Adrijana Galijanija uključi u borbu za plasman u Ligu konferencije.
Udineze se smatra možda i najvećim razočarenjem dosadašnjeg toka šampionata, pošto se popularne Zebre nalaze na osamnaestom mestu na tabeli koje vodi u Seriju B na kraju sezone.
U prošlom kolu je tim iz Udina na svom terenu samo remizirao protiv Lećea, što je treći uzastopni nerešeni rezultat za crno-bele.
Monca je svakako favorit, a ovaj duel bi vrlo lako mogao da donese i dosta pogodaka, pa savetujemo igru 3+ uz kvotu 1.86 u Meridianu.

Inter – Roma – GG @ 2.00 u Maxbet

Jedan od dva derbija kola se igra u Milanu, gde će Inter ugostiti Romu u meču koji nam po tradiciji donosi veliki broj pogodaka.
Inter se za sada odlično snalazi u Seriji A, a najbolji pokazatelj za to je i prvo mesto na tabeli uz bod viška u odnosu na Milan. U prošlom kolu su izabranici Simonea Inzagija koji radi dosta dobar posao na klupi ovog tima slavili na teškom gostovanju kod Torina, a taj meč je završen rezultatom 0:3, i da nije bilo neplaniranih kikseva na domaćem terenu od Sasuola i Bolonje, sada bi milanski gigant imao veliku prednost u odnosu na svoje najbliže rivale.
Roma polako ali sigurno podiže svoju formu, a nakon tri vezana trijumfa u prvenstvu ovaj tim se nalazi na sedmom mestu na tabeli. U prošlom kolu je Vučica golom u finišu susreta nekako uspela da slomi otpor “žilave” Monce, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Kao što smo već napomenuli, dueli između ova dva tima po pravilo donose dosta golova, a verujemo da će ih biti na obe strane pa savetujemo igru GG uz kvotu 2.00 u Maxbetu.

Napoli – Milan – 1 @ 2.30 u Mozzartbet

Ovo kolo nam donosi još jedan veliki derbi italijanskog fudbala, ali i meč između dva poslednja šampiona Italije, pošto će snage na stadionu “Diego Armando Maradona” odmeriti Napoli i Milan.
Napoli nije na najbolji način startovo u prvenstvu, međutim, evidentno je da Napolitanci igraju dosta bolje nego na početku šampionata, pa je tako ova ekipa slavila u prošlom kolu bez većih problema na nimalo prijatnom gostovanju kod Verone na Bentegodiju, kada je bilo 1:3.
Naravno, pomenimo i da je italijanski predstavnik ostvario veoma važan trijumf na gostovanju kod Union Berlina, čime je napoli praktično zacementirao svoje mesto u nokaut fazi Lige šampiona.
Kada smo već kod ovog takmičenja, Milan se do sada nije pokazao, pošto Rosoneri na tri odigrana meča nisu uspeli da postignu niti jedan pogodak, i visi im plasman u osminu finala.
U prošlom kolu je četa Stefana Piolija poražena na gostovanju kod PSŽ-a, a svemu tome je prethodio i poraz u prvenstvu od Juventusa, pa nekadašnji šampion Evrope u ne baš lepom raspoloženju putuje na ovo gostovanje.
Mišljenja smo da će Napoli sačuvati domaći teren i iskoristiti krizu Rosonera, pa savetujemo jedinicu uz fenomenalnu kvotu 2.30 u Mozzartu.

Empoli – Atalanta – 3+ @ 1.83 u Meridianbet

Empoli je na neverovatno loš način startovao u prvenstvu, ali je pobeda u prošlom kolu na gostovanju kod Fiorentine u derbiju Toskane, kada je bilo 0:2, pokazala da je ta kriza prošlost, i da se Plavi polako ali sigurno penju ka bezbednoj zoni.
U ovom trenutku se Empoli nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli, ruku na srce uz samo bod viška u odnosu na timove koji su u zoni ispadanja, ali ne tako davno je ova ekipa bila na poslednjoj poziciji na tabeli i to bez osvojenih bodova.
Atalanta igra dosta dobro na svom terenu ove sezone, uz velike problema na strani, a trenutno se Boginja nalazi na šestom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na petoplasiranu Fiorentinu.
U prošlom kolu je bez problema na domaćem terenu savladana Đenova sa 2:0, što je bio treći trijumf na domaćem terenu i za sada je tim iz Bergama najbolji domaćin u Seriji A.
Očekuje nas sasvim sigurno meč sa velikim brojem golova, pa je idealno da probate sa igrom 3+ uz kvotu 1.83 u Meridianu.

Lacio – Fiorentina – 1 @ 2.31 u CircusBet

Poslednji duel desetog kola najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala se igra na Olimpiku, gde će snage odmeriti Lacio i Fiorentina.
Lacijali su u prošlom kolu odigrali sjajan meč na gostovanju kod Sasuola i dosta lakše nego što se očekivalo slavili sa 0:2, ali je ovaj tim odigrao jako loš susret u trećem kolu Lige šampiona, gde je ova ekipa poražena na gostovanju kod Fejnorda, a taj meč je završen rezultatom 3:1, čime je italijanski predstavnik doveo u pitanje svoj plasman u nokaut fazu, što i jeste primarni cilj za ovaj deo sezone.
Fiorentina je sa druge strane bila izuzetno uspešna u Ligi konferencije, gde je demoliran Čukarički, dok je u prvenstvu Viola potpuno neočekivano izgubila na svom stadionu od Empolija, kada je bilo 0:2.
Domaćin u poslednje vreme igra dobro u italijanskom prvenstvu i dajemo mu prednost na ovom susretu, a jedinica u CircusBetu iznosi 2.31, što je svakako sjajna kvota.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.