TIP DANA: Đirona – Selta: Katalonci žele da pokažu da deoba prvog mesta na tabeli nije slučajnost!

U petak je logično nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali premijerni susret 11. kola španske La Lige, u kom će drugoplasirana Đirona ugostiti Seltu.
Veoma zanimljivo je da će domaći tim ukoliko slavi na svom terenu protiv tima iz Viga prenoćiti na prvom mestu na tabeli, što je sasvim sigurno nešto što je malo ko mogao da pretpostavi pre početka prvenstva.
Početak susreta između Đirone i Selte je zakazan za 21h.

Đirona: Nestvarno dobre partije na startu šampionata!

Ni oni najveći optimisti pred početak španske La Lige nisu mogli da pretpostave da će fudbaleri Đirone igrati ovako dobro, a najbolji pokazatelj za ovu tvrdnju je i trenutna tabela koja nam govori da se klub iz Katalonije nalazi na deobi prvog mesta sa Realom, uz konstataciju da Madriđani imaju bolji međusobni skor.
Do sada su izabranici trenera Mičela koji radi strašan posao na klupi ovog tima odigrali deset mečeva u prvenstvu i ostvarili osam trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz, i to kao što smo već napomenuli protiv Real Madrida kada je kraljevski klub protutnjao Katalonijom i slavio sa 0:3.
U prošlom kolu je Đirona pokazala karakter i uspela da preokrene na svom terenu protiv Almerije, koja je već do sredine prvog dela igre imala dva gola prednosti. Međutim, onda je najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja La Lige pokazalo da se ne nalazi slučajno na deobi prvog mesta na tabeli i već do kraja poluvremena je domaćin uspeo da postigne čak tri gola, što je bio povod za veliko slavlje na tribinama Montilivija.
U nastavku je Đirona uspela da postigne još dva gola i izjednači se sa Realom na prvom mestu na tabeli koji je dan ranije odigrao nerešeno na gostovanju kod Sevilje 1:1.
Inače, do sada su Katalonci odigrali pet mečeva na svom stadionu i ostvarili četiri trijumfa, uz samo jedan poraz. Na gostovanjima je četa trenera Mičela skoro pa perfektna, jer je ovaj klub na pet susreta ostvario četiri trijumfa uz samo jedan remi, i to u prvom kolu kod Sosijedada, kada je bilo 1:1, što je svakako sjajna stvar, s obzirom da Anoeta slovi za jedan od najtežih gostujućih terena u ligi.
Ako se osvrnemo na poslednji međusobni susret između Đirone i Selte, taj duel je odigran pre nešto više od pet meseci u Vigu, kada nije bilo pobednika, pošto je taj susret završen rezultatom 1:1.
Za kraj, trener domaćih Mičel za ovaj veoma važan duel protiv Selte ima ogromnih kadrovskih problema pošto neće moći da računa na Artera, Bernarda, Garsiju, Džastina, Huan Karlosa, Roku, Vilju i Cigankova, pa je utisak da će Đirona imati dosta muke da dođe do novog trijumfa u prvenstvu, uz konstataciju da brojni izostanci nisu ništa novo, i da se ovaj klub suočava sa tim od prvog kola šampionata.

Selta: Timu iz Viga su bodovi preko potrebni!

Prošlu sezonu je ekipa Selte završila na trinaestom mestu na tabeli, što i nije tako loše ako uzmemo u obzir da je primarni cilj ovog tima bio opstanak u društvu najboljih.
Sećamo se svi da je tim iz Galicije nekad bio u samom vrhu španskog fudbala, kao i da smo ovu ekipu gledali u evropskim takmičenjima, međutim, kako sada stvari stoje to je davna prošlost i vrlo je neizvesno kada ćemo ponovo biti u prilici da klub iz Viga gledamo u Evropi, iako ovaj tim nije krio da ima velike ambicije pred početak sezone, o čemu najbolje ide u prilog i dovođenje Rafe Beniteza.
Bilo je i nekoliko zanimljivih pojačanja pred početak šampionata, međutim, u ovom trenutku je situacija takva da se Jago Aspas i drugari trenutno nalaze na katastrofalnom osamnaestom mestu na tabeli koje nažalost na kraju prvenstva znači i selidbu u niži rang.
Do sada su izabranici Rafe Beniteza odigrali deset mečeva u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala i ostvarili samo jedan trijumf, i to na gostovanju kod Almerije, tri remija i čak šest poraza što je zaista previše za klub koji je mislio da će ove sezone konačno moći da se umeša u borbu za plasman u neko od evropskih takmičenja.
U prošlom kolu je tim sa Balaidosa doživeo novi poraz i to na svom terenu od Atletiko Madrida, a taj duel je završen rezultatom 0:3.
Veliko je pitanje da li bi Madriđani tako lako došli do trijumfa u Vigu, da sredinom prvog dela igre nije isključen golman Viljar. U tom trenutku nije bilo golova, a od tada je Selta lagano primila tri gola i deluje da je ta pobeda Jorgandžija mogla da bude i ubedljivija.
Pre toga su izabranici Rafe Beniteza na svom terenu protiv Hetafea odigrali jedan solidan meč u kom nije bilo pobednika, pošto je na kraju bilo 2:2, a zanimljivo je da smo sva četiri gola videli u drugom delu igre.
Na gostovanjima je Selta do sada odigrala četiri meča i ostvarila jedan trijumf, jedan remi, ali i dva poraza, i sigurno je da će tim iz Viga dati sve od sebe da ostane neporažen i na ovom duelu protiv ove sezone odlične Đirone.
Za kraj, Rafa Benitez za ovaj duel neće moći da računa na Ristića, Viljara, Pereza i Aida.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme, mišljenja smo da će Đirona i na ovom meču nastaviti sa fantastičnim partijama i da će dosta lakše nego što se to očekuje slaviti na svom terenu protiv ove sezone jako loše Selte, pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.82.

Gde je Đirona tu su ove sezone i golovi, a na sve to je sigurno da će i Selta imati veliki motiv na ovom duelu, pošto su im bodovi preko potrebni, pa su golovi neminovnost, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.75.

Za kraj, iz potpuno istog razloga vam savetujemo da se ovde opredelite za igru GG, a sve to uz kvotu 1.72 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.