DERBI DANA: Barselona – Real Madrid: Barsin vrtić napada Kralja na Monžuiku!

Kao što smo već napomenuli, subota nam donosi nekoliko vrhunskih mečeva širom Evrope, ali derbi dana se bez ikakve sumnje igra u Kataloniji, gde će snage odmeriti Barselona i Real Madrid.
Biće ovo duel koji će nam u mnogome odrediti dalju borbu za šampiona Španije, iako prosto moramo da spomenemo Đironu koja u dosadašnjem toku šampionata igra na vrhunskom nivou, o čemu najbolje svedoči i trenutno prvo mesto na tabeli.
Inače, ovaj “El klasiko” će biti odigran na stadionu “Monžuik” pošto je poznato da su u toku veliki radovi na Nou Kampu, koji očekuje rekonstrukcija.
Početak susreta između dva ljuta rivala je zakazan za 16 časova i 15 minuta.

Barselona: Katalonci žele osvetu za bolan poraz u Kupu!

Posle četiri poprilično sušne godine, Barselona je prošle sezone stigla do naslova prvaka u Španiji i to na jedan veoma ubedljiv način.
Od prvog do poslednjeg kola Katalonci su igrali na veoma visokom nivou i na kraju potpuno zasluženo stigli do šampionske titule.
Podsećamo vas da je Barsa u velikim finansijskim problemima, pa je svakako da je taj naslov prvaka i te kako dobro došao, a najzaslužniji čovek za to je Ćavi, koji je za relativno kratko vreme uspeo da probudi španskog velikana.
Nažalost, dve godine zaredom Katalonci ispadaju u grupnoj fazi Lige šampiona, pa će jedan od primarnih ciljeva ove sezone biti plasman u osminu finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, a za sada stvari teku po planu.
Naime, Barselona se trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli uz maksimalnih devet osvojenih bodova, i sva je prilika da ćemo španskog predstavnika konačno gledati u završnici Lige šampiona.
Što se tiče španske La Lige, iako je bilo nekoliko neplaniranih kikseva, slobodno možemo reći da svi navijači Barse mogu da budu zadovoljni pošto se njihova omiljena ekipa trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Đironu, koja ima i meč više, pošto je sinoć najprijatnije iznenađenje španskog prvenstva slavila na svom terenu protiv Selte sa 1:0.
Do sada je Ćavijeva četa odigrala deset mečeva u prvenstvu i još uvek ne zna za poraz, a u tom periodu je ova ekipa ostvarila sedam trijumfa uz tri remija.
U prošlom kolu španskog prvenstva Barsa je nekako uspela da slavi na svom terenu protiv Atletik Bilbaa, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Ipak, pre toga je jedan od najtrofejnijih španskih klubova samo remizirao na gostovanju kod Granade, kada je bilo 2:2, a i to nije toliko loš rezultat s obzirom da je domaća ekipa u jednom trenutku imala i dva gola prednosti.
Na domaćem terenu je aktuelni šampion Španije do sada odigrao pet mečev i ostvario isto toliko trijumfa uz deset postignutih i samo dva primljena pogotka.
Inače, kako sada stvari stoje Barselona će na ovom meču najverovatnije biti bez pomoći Roberta Levandovskog, a pored njega Ćavi neće moći da računa ni na Kundea, Pedrija i Roberta, dok je De Jong poput Levandovskog takođe pod znakom pitanja.

Real Madrid: Mogu li Madriđani do novog trijumfa protiv ljutog rivala?

Odmah na startu treba reći da je teško bilo očekivati da prošla sezona za Madriđane bude slična kao ona pre toga kada je ovaj tim uspeo da osvoji Ligu šampiona, špansko prvenstvo, Superkup Evrope, ali i Svetsko klupsko prvenstvo.
Ovog puta su u prestonici Španije morali da se zadovolje sa trofejom u španskom Kupu Kralja, a sve to nakon trijumfa u velikom finalu nad Osasunom.
Prvenstvo je kraljevski klub završio na drugom mestu na tabeli, a u Ligi šampiona je ovog puta tim koji sa klupe predvodi legendarni Karlo Ančeloti eliminisan od Mančester sitija, koji je na kraju i stigao do “ušatog” trofeja, a sve to nakon pobede u finalu nad Interom.
Bilo kako bilo, i ovog puta Madriđani imaju najviše moguće ciljeve, bez obzira što je klub u letnjem prelaznom roku napustio Karim Benzema, koji je odlučio da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji.
Pre ovog kola se najtrofejniji klub u Evropi nalazio na deobi prvog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Đirona, ali i uz bod viška u odnosu na Barselonu, koja bi i ovog puta trebala da bude najveći rival u borbi za naslov prvaka Španije.
Do sada su izabranici popularnog Don Karla odigrali deset mečeva u prvenstvu i ostvarili osam trijumfa, jedan remi, ali i jedan poraz.
Najviše problema je kraljevski klub do sada imao u velikim mečevima, pošto je ova ekipa prvo poražena od Atletiko Madrida, a onda u prošlom kolu i remizirala protiv Sevilje na gostovanju u jednom sjajnom meču koji je završen rezultatom 1:1, iako je moglo da bude dosta više pogodaka.
Što se tiče partija na gostovanjima, do sada je Real Madrid odigrao šest susreta na strani i upisao četiri trijumfa, jedan remi i jedan poraz, dok su Madriđani poput Barselone maksimalni na svom terenu.
Kada je u pitanju Liga šampiona, kraljevski klub je na pravom putu da obezbedi plasman u nokaut fazu, pošto se trenutno ova ekipa nalazi na prvom mestu na tabeli uz maksimalnih devet osvojenih bodova.
U prošlom kolu je španski predstavnik slavio na veoma teškom gostovanju kod Brage, a taj susret na Kamenolomu je završen rezultatom 1:2, pa je tako Real već prebrinuo dva najteža gostovanja u ovoj grupi, pošto je pre toga savladan i Napoli rezultatom 2:3.
Utisak je da Madriđani imaju daleko manje kadrovskih problema od svog najljućeg rivala, pošto Karlo Ančeloti za ovaj meč protiv Barselone neće moći da računa na duže odsutne Kurtou i Militaa, dok su Sebaljos i Guler pod znakom pitanja, ali oni sve i da su spremni sigurno ne bi bili u prvoj postavi za ovaj “El klasiko”.

Naš predlog

Retko kada prođe “El klasiko” a da i jedna i druga ekipa postigne makar po jedan pogodak, pa nam nešto govori da će to vrlo verovatno biti slučaj i ovog puta, pa vam savetujemo da se fokusirate na igru GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.51.
Oni najhrabriji mogu da probaju i sa igrom IGG uz fenomenalnu kvotu 3.80 u Meridianu.


Kako sada stvari stoje, Robert Levandovski će po svemu sudeći propustiti ovaj meč protiv Reala, a mišljenja smo da samim tim i Madriđanima dosta rastu šanse na ovom duelu, pa je topla preporuka dupla šansa X2 uz kvotu 1.53 u Meridianu.
Inače, za pobedu gostiju na ovom “El klasiku”, Meridian je pripremio koeficijent 2.65.

U poslednje vreme i jedni i drugi primaju dosta više golova nego što je to očekivano, što nam samo govori da je odbrana slabiji deo tima i kod Barselone, ali i kod Reala, pa nam sve to obećava jedan izuzetno efikasan derbi, zbog čega vam hrabro preporučujemo da se fokusirate na igru 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.44.
Za one koji ne veruju da može pasti četiri pogotka, pristojna varijanta je i igra 3+ uz kvotu 1.60 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.