TIP DANA: Lajpcig – Keln: Bikovi i Jarčevi neće štedeti rogove! Ko će do trijumfa?

U subotu je fenomenalna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali jedan od najzanimljivijih mečeva aktuelnog kola Bundeslige u kom će Lajpcig na svojoj Red Bul Areni ugostiti ekipu Kelna.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Lajpcig: Pobeda ne bi smela da se dovede u pitanje!

Lajpcig godinama unazad beleži sjajne rezultate u nemačkom fudbalu, a to je naravno bio slučaj i prošle sezone kada je ova ekipa drugi put zaredom stigla do trofeja u Kupu.
Pored toga, popularni Bikovi su šampionat završili na trećem mestu na tabeli što je naravno bilo dovoljno za novi plasman u Ligu šampiona, a upravo to i jeste bio primarni cilj za prošlu sezonu, a biće i za ovu.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, treba istaći da je prošle sezone nemački predstavnik demoliran u osmini finala od Mančester sitija, koji je u revanšu slavio sa neverovatnih 7:0, a zanimljivo je da se ove dve ekipe i u ovom izdanju najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja nalaze u istoj grupi i kako sada stvari stoje ova dva tima će i doći do plasmana u nokaut fazu.
Naime, trenutno se Građani nalaze na prvom mestu na tabeli uz devet osvojenih bodova, dok Lajpcig na drugoj poziciji ima šest, pošto je ova ekipa do sada ostvarila dva trijumfa uz jedan poraz.
U prošlom kolu elitnog takmičenja su izabranici Marka Rozea slavili na svom terenu protiv Crvene zvezde, a taj meč je završen rezultatom 3:1.
Što se tiče Bundeslige, odmah na startu su Bikovi poraženi od Leverkuzena, što je za sada bio i jedini poraz u prvenstvu, a nakon toga je Red Bul odigrao sedam mečeva i upisao pet trijumfa i dva remija.
U jednom trenutku je Lajpcig bio na samom vrhu tabele, ali je ova ekipa vezala da remija u prvenstvu i to prvo protiv Bajerna na svom terenu što svakako spada u sjajan rezultat, ali onda i na svom stadionu protiv Bohuma, kada nije bilo pobednika, ali ni golova, što je svakako nešto što je malo ko mogao da pretpostavi.
Nakon ta dva remija, četa Marka Rozea je u prošlom kolu konačno odigrala jedan sjajan meč i bez većih problema slavila na gostovanju kod Darmštada, a taj susret je završen rezultatom 1:3, nakon čega se Lajpcig nalazi na petom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na Dortmund.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je aktuelni osvajač nemačkog Kupa odigrao četiri duela na svom stadionu i upisao dva trijumfa uz dva remija.
Poslednji međusobni meč između Lajpciga i Kelna je odigran početkom februara ove godine, i taj duel je završen bez pobednika, ali i bez pogodaka.
Inače, trener Red Bula za ovaj veoma važan duel protiv Kelna na svom terenu neće moći da računa na Orbana i Bišiabija.

Keln: Svi smo očekivali dosta više od Jarčeva!

Fudbalski klub Keln je osnovan 1948. godine, a najveći uspeh u dosadašnjoj istoriji su dve titule šampiona Nemačke i to 1964. i 1978. godine.
Naravno, pored toga ne smemo zaboraviti ni da je ova ekipa četiri puta osvajala nemački Kup, a najveći uspeh na međunarodnoj sceni desio se 1986. godine kada je ova ekipa stigla do velikog finala u UEFA Kupu (današnja Liga Evrope), ali je tu nemački predstavnik poražen od Real Madrida u dvomeču.
Prvi susret nam je praktično dao odgovor koji od ova dva tima će doći do evropskog trofeja, pošto je kraljevski klub na svom stadionu slavio sa 5:1, iako je Keln prvi stigao do vođstva, a u revanšu su Jarčevi pred svojim navijačima slavili sa 2:0 što naravno nije bilo dovoljno za prvi evropski trofej u istoriji ovog nemačkog kluba.
Godinama unazad ova ekipa igra poprilično dobro, što je bio slučaj i prošle sezone kada je ova ekipa sezonu završila na jedanestom mestu na tabeli uz čak devet bodova viška u odnosu na najugroženije timove na tabeli, što nam samo po sebi govori da se opstanak niti u jednom trenutku nije doveo u pitanje, a upravo to i jeste primarni cilj Kelna.
Na klupi ovog tima se poslednje tri sezone nalazi Štefen Baumgart, i sigurno je da su svi u upravi kluba imali dosta razloga za zadovoljstvo sa radom ovog stručnjaka, međutim, veliko je pitanje da li će to i nakon ovog kola biti slučaj.
Naime, po nemačkim medijima se sve češće pominje da se razmatra Baumgartova smena, a sve zbog činjenice da se u ovom trenutku popularni Jarčevi nalaze na katastrofalnom šesnaestom mestu na tabeli uz samo četiri osvojena boda.
Veoma zanimljivo je da je tri od ukupno četiri boda Keln osvojio u prošlom kolu kada je ova ekipa ostvarila prvi trijumf u šampionatu na svom stadionu protiv Menhengladbaha, a taj meč je završen rezultatom 3:1.
Pre toga je nekadašnji finalista UEFA Kupa vezao čak četiri poraza u prvenstvu, mada se mora priznati da ovoj ekipi ni raspored nije išao u prilog.
Na gostovanjima je Keln do sada odigrao četiri susreta i doživeo tri poraza uz jedan remi, i to kod Ajntrahta kada je bilo 1:1.
Za kraj, Baumgart za ovaj meč protiv favorizovanog Lajpciga neće moći da računa na Kristensena i Pentkea, dok je Tilman pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Mišljenja smo da se pobeda Lajcpiga ne bi smela dovesti u pitanje, pošto Keln ove sezone igra zaista katastrofalno na strani, i savetujemo vam da zbog svega toga probate sa prelazom 1-1 uz kvotu 2.04 u Meridianu.

Pored toga, ovaj duel na Red Bul Areni će nam sasvim sigurno doneti veliki broj pogodaka, pa predlažemo da se fokusirate na igru 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.41.

Za kraj, vrlo lako se može dogoditi da u prvom delu igre vidimo makar dva pogotka, pa vam preporučujemo da probate sa igrom I2+ uz kvotu 2.34.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.