Tiket dana: Poeni NBA igrača

Najjača košarkaška liga na svetu je tek počela, pa ćemo kasnije više pažnje posvećivati ovom takmičenju. Da pokušamo sa poenima košarkaša u NBA ligi za noć između petka i subote. Kvote i granice su važile u trenutku pisanja teksta.

Aron Gordon (Denver) – Poeni + (granica 13,5) @ 1.85 u MaxBet

Krilni centar Nagetsa dao je svoj doprinos u pobedi na premijernom meču sezone protiv L.A. Lejkersa. Na kraju je Gordon meč završio sa 15 poena, 7 skokova i 5 asistencija. On i Jokić u tandemu biće najveća pretnja rivalima i ove sezone, a posebno je bitno da njih dvojica i van parketa sjajno funkcionišu. Letos je Gordon bio gost Nikole Jokića u Somboru, a ta sinergija vidi se u njihovoj igri. U prošloj, šampionskoj, sezoniGordon je ubacivao 15,6 poena za nešto više od 30 minuta igre. Sada je igrao nešto više u prvom meču, a s obzirom da Denver ima nešto tanju klupu i da posle odlska Džefa Grina nema neke alternative za vioke igrače, očekujemo da i na gostovanju u Memfisu dosta vremena provede u igri. Ako tako bude prebaciće granicu od 13,5 poena koliko mu je predloženo u kladionici MaxBet sa kvotom 1.85 za (+) poene na Arona Gordona.

Dežonte Marej (Atlanta) – Poeni + (granica 18,5) @ 1.90 u MaxBet

Hoksi su podbacili u prvoj utakmici u sezoni, poraženi su na gostovanju u Šarlotu kod Hornetsa a važili su za favorite. Niko od aduta tima iz Džordžije nije bio na svom nivou, pa ni Tre Jang i Dežonte Marej. Podbacili su i Bogdan Bogdanović i Deandre Hanter, a jedino je Klint Kapela bio na nekom svom uobičajenom noivou. Marej je prva opcija, sa Jangom, u napadu Hoksa, a prvi meč je završio sa samo 11 poena uz 6 asistencija. Igrao je dosta, preko 32 minuta i čudi nas da nije bio efikasniji. Mođda još nije ”namestio” ruku, ali on uglavno poene postiže posle prodora i oslanja se na brzinu, više nego na šut. Teško je verovati da može vezati dva loša meča, pa očekujemo da protiv Njujorka, na prvoj utakmici Atlante pred svojim navijačim, bude mnogo uspešniji. Granica je na 18,5 poena i verujemo da Marej može da je preskoči s obzirom da je prošlu sezonu završio sa 20,6 poena u proseku. Za (+) poene na Dežonte Mareja kvota je 1.90 u kladionici MaxBet.

Kristaps Porzingis (Boston) – Poeni + (granica 20,5) @ 1.85 u MaxBet

Letonac je od ove sezone novi igrač Seltiksa i videćemo da li je on bio karika koja nedostaje da bi Boston najzad stigao do šampionske titule. Već u prvom meču su on i Tejtum izmaltretirali odbranu Niksa i zajedno im ubacili 64 poena, 60% ukupnog broja koševa koje su Seltiksi dali. Porzingis je brojao do 30, čime je oborio rekord Dominika Vilkinsa u debiju za Seltikse. Legendarni košarkaš je u svom prvom meču za Boston dao 25 koševa. Čini se da je bila dobra odluka da ne igra na Mundobasketu za svoju reprezentaciju i pored toga što bi oni verovatno izborili i plasman na Olimpijske igre sa njim u sastavu. U prošloj sezoni je Porzingis odigrao 65 utakmica za Vizardse, pa je sigurno bio i umoran s obzirom da je godinu pre, zbog povreda, odigrao samo 17. Prošle je ubacivao prosečno 23 poena, ali je Vašington slabiji tim od Bostona. Protiv Majamija će biti pravi derbi Istoka, a verujemo u još jednu dobru partiju Letonca. Granica za njega je na 20,5 koševa, a za (+) kvota je 1.85 u kladionici MaxBet.

Džimi Batler (Majami) – Poeni + (granica 23,5) @ 1.97 u MaxBet

Ekipa Majamija, šampion Istoka i finalista iz prošle sezone, imao je silne muke na startu protiv Detroita. na kraju su slavili poenom razlike, ali je ipak Majami kontrolisao rezultat tokom većeg dela meča i u finišu imao i 8 koševa razlike. Ponovo su najbolji bili oni od kojih se to i očekuje, Bem Adebajo i Džimi Batler, a solidan učinak imali su Hiro, Robinson i Lav. Džimi Batler je eksplodirao prošle sezone, posebno u plej-ofu kada je Hit iz plejina doveo do velikog finala. Tek je Denver našao lek za njega, a to su zajedničkim snagama činili Gordon, Porter ali povremeno i Kaldvel-Poup. Batler je opasan u šutu ali i u prodoru i ne čudi da je na premijeri ubacio 19 poena i uhvatio 13 lopti. Njegov prošlogodišnji prosek bio je još veći, tačn o 24 poena, ali je imao mnogo manje skokova, svega 6 po utakmici. Granica na poene za Batlera u meču sa Bostonom je na 23,5 a nekako smatramo da će ovo biti njegov meč i da će dobiti revolveraški okrčaj sa Tejtumom. Za (+) poene na Batlera kvota je 1.97 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za noć između petka i subote u kladionici MaxBet iznosi 12.81.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.