DERBI DANA: Mančester junajted – Mančester siti: Kad se igra derbi Mančestera u tabelu se ne gleda!

Utisak je da odavno nije bila ovako dobra ponuda za klađenje, kao što je to slučaj ove nedelje, a bez ikakve sumnje se derbi dana igra na Old Trafordu gde će snage odmeriti Mančester junajted i Mančester siti.
Pre ovog kola se Siti nalazio na drugom mestu na tabeli, dok je Junajted stacioniran tek na osmoj poziciji, ali kao što i sam naslov govori, kada se igra mančesterski derbi, tabela je u drugom planu.
Početak susreta između dva ljuta rivala je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Mančester junajted: Da li će derbi Mančestera preokrenuti sezonu na bolje?

Crveni đavoli su došli do svog primarnog cilja prošle sezone, a to je naravno godinama unazad plasman u Ligu šampiona.
Na kraju su Junajted završio na trećoj poziciji na tabeli, uz baš ozbiljnu bodovnu prednost u odnosu na petoplasirani Liverpul, pa slobodno možemo konstatovati da je tim sa Old Traforda dosta lakše nego što se to očekivalo stigao do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje
Tokom ovog leta je klub napustio De Hea, a na njegovo mesto stigao je Onana koji je iza sebe imao fenomenalnu sezonu u Interu sa kojim je stigao do finala Lige šampiona, ali je utisak da se ovaj golman za sada nije proslavio, iako je bio junak u poslednjem trijumf u elitnom takmičenju nad Kopehnagenom.
Osim pomenutog odlaska dugogodišnjeg prvog golmana Mančestera, pa i selidbe Freda u Fenerbahče, značajnijih odlazaka iz kluba praktično da nije bilo, uz konstataciju da su Đavoli angažovali Mejsona Maunta iz Čelsija, ali i Rasmusa Hojlanda u transferu vrednom čak 72 miliona evra, pa je odmah na prvu vidljivo da Đavoli imaju jači tim nego prošle sezone, ali su nažalost rezultati izostali.
Naime, u ovom trenutku se nekadašnji šampion Engleske nalazi na katastrofalnom osmom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Totenhem, koji ruku na srce ima i meč viška.
Do sada su izabranici Ten Haga kome se ozbiljno drma klupa odigrali devet mečeva u Premijer ligi i ostvarili pet trijumfa i četiri remija.
U prošlom kolu je Mančester junajted ostvario veoma važan trijumf na gostovanju kod Šefilda, a taj meč je završen rezultatom 1:2.
Na domaćem terenu je nekadašnji šampion Engleske do sada odigrao pet mečeva i ostvario tri trijumfa i dva poraza i to od Kristal Palasa i Brajtona što je svakako zabrinjavajuće.
Što se tiče Lige šampiona, nakon tri odigrana kola u elitnom takmičenju, izabranici Erika Ten Haga se nalaze na trećem mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na drugoplasirani Galatasaraj, ali i uz čak šest bodova manjka u odnosu na Bajern iz Minhena, koji se nalazi na prvoj poziciji na tabeli.
U prošlom kolu je engleski predstavnik uz dosta sreće slavio na svom terenu protiv Kopenhagena, uz konstataciju da je gostujuća ekipa na tom meču propustila da realizuje jedanaesterac u sedmom minutu sudijske nadoknade, kada je Onana sjajno reagovao i spasio svoj tim.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Erik Ten Hag za ovaj duel protiv svog gradskog rivala neće moći da računa na Šoa, Sanča, Martineza, Malasiju i Dijaloa, dok su pod znakom pitanja Kasemiro i Van Bisaka.

Mančester siti: Deluje da Građani odavno nisu bili veći favoriti u derbiju!

Uvek kada se podsetimo prošle sezone, sigurno je da je ona zaista teško mogla da bude uspešnija po Građane, koji su konačno uspeli da dođu do “ušatog” trofeja i to pošto su u velikom finalu bili bolji od italijanskog Intera, a taj susret je završen rezultatom 1:0.
Na sve to, izabranici Pepa Gvardiole su treći put uzastopno stigli do naslova prvaka Engleske, iako se u jednom trenutku to činilo nemogućom misijom pošto je Arsenal u prvom delu sezone imao čak i dvocifrenu bodovnu prednost, ali su Tobdžije jako loše finiširale u prvenstvu, što su Građani koji su ubacili u petu brzinu i te kako znali da iskoriste.
Najzad, Građani su do trofeja stigli i u FA Kupu, gde je u finalu savladan gradski rival Mančester Junajted, a upravo sa ovom ekipom će tim sa Etihada ukrstiti koplja u derbi meču 10. kola najkvalitetnijeg ranga engleskog fudbala, što će sasvim sigurno biti prava poslastica za sve ljubitelje Premijer lige.
Naravno, i ovog puta izabranici Pepa Gvardiole koji u ovom trenutku verovatno slovi za najboljeg trenera današnjice imaju potpuno iste ambicije, a primarni cilj će kao i prošle sezone biti titula šampiona Evrope.
Inače, tim su pred početak sezone napustili Marez i Gindogan, ali su novi fudbaleri aktuelnog šampiona Engleske postali Gvardiol, Doku, Nunješ i Kovačić.
Pre svega, mora se priznati da je Siti ponovo na ne baš sjajan način ušao u ovu sezonu, pošto se Građani trenutno nalaze na trećem mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Totenhem, koji ruku na srce ima i meč viška, pošto je ova ekipa u petak slavila na gostovanju kod Kristal Palasa, kada je bilo 1:2.
U prošlom kolu je aktuelni šampion Engleske uz dosta muke slavio na svom terenu protiv Brajtona kada je bilo 2:1, a zanimljivo je da je pre toga četa Pepa Gvardiole nanizala dva poraza u prvenstvu i to prvo na gostovanju kod Vulvsa kada je bilo 2:1, a potom i u velikom derbiju protiv Arsenala kada su Tobdžije slavile sa 1:0.
Što se tiče Lige šampiona, engleski predstavnik je za sada perfektan, pošto Siti na tri odigrana meča ima isto toliko trijumfa, a kako Jang Bojs i Crvena zvezda imaju samo po jedan bod na svom kontu, slobodno možemo reći da je aktuelni šampion Evrope već obezbedio plasman u nokaut fazu.
U prošlom kolu elitnog takmičenja je Mančester siti bio bolji na nimalo prijatnom gostovanju kod Jang Bojsa, a taj duel je završen rezultatom 1:3, pa slobodno možemo konstatovati da je kriza ove ekipe prošlost.
Za kraj, Pep Gvariola za ovaj derbi Mančestera neće moći da računa na Akanđija i De Brujnea.

Naš predlog

Očekuje nas sasvim sigurno jedan veoma zanimljiv meč, ali ipak, veliku prednost na ovom duelu dajemo gostima, i toplo vam preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.69.

Pored toga, za očekivati je da Siti postigne makar dva ili više pogotka na ovom gostovanju kod svog najljućeg rivala, pa predlažemo da se fokusirate na igru G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.71.

Za kraj, u velikoj meri smo ubeđeni da će četa Pepa Gvardiole od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu svog gradskog rivala, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa prelazom 2-2 uz sjajnu kvotu 2.45 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.