TIP DANA: Lacio – Fiorentina: Domaćin ušao u pobednički ritam, Viola blista na strani!

U ponedeljak je naravno nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali poslednji meč desetog kola italijanske Serije A, u kom će Lacio na svom Olimpiku ugostiti Fiorentinu.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Lacio: Sve pada u vodu ukoliko se ne pobedi Fiorentina!

Lacio je blistao prošle sezone, a na kraju je italijanski velikan završio na drugom mestu na tabeli što je bilo dovoljno za direktan plasman u Ligu šampiona, što zapravo i jeste bio davnašnji cilj Rimljana.
Nažalost, u letnjem prelaznom roku je ovaj klub napustio Sergej Milinković-Savić, koji je ponovo bio odličan prošle sezone i sigurno je da je srpski reprezentativac bio jedan od najzaslužnijih za plasman ovog tima u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Bilo je i nekoliko veoma zanimljivih dolazaka, a tu pre svih mislimo na Kasteljanosa, Genduzija, Kamadu i Rovelu, ali se nekako stiče utisak da je sve to poprilično tanko za Ligu šampiona.
Kada smo već kod ovog takmičenja, treba napomenuti da je italijanski predstavnik u prošlom kolu doživeo poraz na gostovanju kod Fejnorda, a taj duel na De Kujpu je završen pobedom domaćeg tima od 3:1, uz konstataciju da je holandski tim potpuno zasluženo stigao do trijumfa i vrlo lako se moglo desiti da ta pobeda bude i ubedljivija.
Pre toga su Lacijali slavili na gostovanju kod Seltika, ali i remizirali na svom terenu protiv Atletiko Madrida, i to golom golmana Provedela u 94. minutu susreta, pa se u ovom trenutku izabranici Maurisija Sarija nalaze na trećem mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Fejnord, ali i bod manjka od drugoplasiranog Atletiko Madrida, pa je zaista još uvek sve otvoreno kada je u pitanju plasman u nokaut fazu elitnog takmičenja, što svakako i jeste primarni cilj za ovaj deo sezone.
U Seriji A Rimljani igraju po sistemu toplo-hladno. Nakon odlaska Milinković-Savića u Saudijsku Arabiju dirigentsku palicu je preuzeo Luis Alberto, ali je španski internacionalac tek u poslednjih nekoliko mečeva počeo da prikazuje ono što se od njega i očekuje.
U ovom trenutku se izabranici Maurisija Sarija nalaze na devetom mestu na tabeli, i utisak je zaista da ova ekipa može i mora dosta bolje.
U poslednje vreme tim sa Olimpika konačno počinje da podseća na onu ekipu iz prošle sezone, pošto su Lacijali prvo slavili na svom terenu protiv Atalante, u jednom sjajnom susretu koji je završen rezultatom 3:2, da bi nakon toga Rimljani ostvarili trijumf i na jednom od najtežih gostovanja u Seriji A, kod Sasuola, kada je bilo 0:2.
Na domaćem terenu je Lacio odigrao četiri susreta i ostvario dva trijumfa, jedan remi i jedan poraz i to od Đenove, što je malo ko mogao da pretpostavi.
Za kraj, Mauricio Sari za ovaj meč protiv Fiorentine nema nikakvih kadrovskih problema, pošto su svi raspoloživi fudbaleri spremni za ovaj susret.

Fiorentina: Da li je vreme za novi podvig Viole na strani?

Ako smo za Lacio rekli da je sezona bila uspešna, onda to svakako moramo konstatovati i za ekipu Fiorentine, koja se nije preterano istakla u Seriji A, ali je zato ovaj tim u preostala dva takmičenja u kojima je nastupao izborio plasman u finale.
U italijanskom Kupu je Viola dobro gurala sve do tog finalnog susreta protiv Intera, kada su Neroazuri pokazali klasu i bez većih problema slavili na tom meču i stigli do novog trofeja.
Podsećamo vas da je italijanski predstavnik igrao odlično i u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, u kom su Ljubičasti na kraju u velikom finalu poraženi od Vest Hema, iako je četa Vinčenca Italijana prva došla do prednosti na tom susretu.
Najzad, u Seriji A je Fiorentina završila na osmom mestu na tabeli, ali je Juventus izbačen iz evropskih takmičenja, pa je njegovo mesto u Ligi konferencije zauzela upravo Fiorentina, koja će tako drugi put zaredom predstavljati Italiju u takmičenju u kom su kao što smo već napomenuli prošle sezone stigli do velikog finala, i sigurno da ni ovog puta ambicije nisu ništa manje.
Tokom leta nije bilo previše promena u igračkom kadru, a od pojačanja vredi istaći Lukasa Beltrana koji je imao sjajnu sezonu u River Plejtu, ali i Džeri Minu koji je stigao iz Evertona.
Primarni cilj Fiorentine će ovog puta biti plasman u Ligu Evrope, što naravno neće biti nimalo lak zadatak, ali ako se osvrnemo na partije tima iz Firence u dosadašnjem toku sezone, to zapravo i neće biti toliko nerealno.
Pre ovog kola su se Ljubičasti nalazili na petom mestu na tabeli, koje na kraju i donosi direktan plasman u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
Ipak, nakon nekoliko odličnih mečeva, a tu pre svega mislimo na trijumf Viole na gostovanju kod Napolija, Fiorentina je u prošlom kolu mimo svih očekivanja poražena na svom terenu od Empolija, u velikom derbiju Toskane, a taj susret je završen rezultatom 0:2.
Do sada su se izabranici Vinčenca Italijana posebno dobro pokazali na strani, gde je tim sa Artemio Frankija na pet odigranih mečeva ostvario tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz.
Kao što smo već napomenuli, Viola se ove sezone takmiči i u Ligi konferencije, a nakon tri odigrana kola italijanski predstavnik se nalazi na prvom mestu na tabeli uz pet osvojenih bodova, koliko imaju i Ferencvaroš i Genk.
U prošlom kolu je Fiorentina na svom terenu demolirala Čukarički, a taj meč je završen sa više nego ubedljivih 6:0.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci za ovaj meč protiv Lacija, Vinčenco Italijano ovog puta neće moći da računa na Doda i Kajodea, dok su pod velikim znakom pitanja Kastrovili i Mina.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na tradiciju, videćemo da su Lacijali na četiri poslednja međusobna susreta ostarili čak tri trijumfa, dok je jednom bilo nerešeno, a veoma zanimljivo je da je tim iz prestonice na ta četiri meča postigao ukupno devet golova, a primio samo jedan, što nam možda i najbolje govori da je domaćin veliki favorit na ovom duelu pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.30.

Za očekivati je da domaćin postigne dva ili više pogotka, pa toplo preporučujemo igru D2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.28.

Za kraj, kao što smo već pomenuli u analizi, Fiorentina igra dosta dobro na strani, i vrlo lako se može dogoditi da Viola postigne makar jedan pogodak na ovom susretu, a kako smo već poprilično sigurni u to da će Lacijali slaviti na ovom susretu, predlažemo vam kombinaciju igara 1&GG uz fantastičnu kvotu 4.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.