Tiket dana tenis (utorak, 31.10.2023)

U toku je poslednji masters u sezoni koji se igra u pariskom Bersiju. Svi najbolji su tu, a ovo je poslednja priprema za Završ ni masters u Torinu. Kvote i granice su važile u trenutku sastavljanja tiketa.

Talon Grikspor – Alehandro Davidovič-Fokina – 2 @ 1.93 u MaxBet

Holanđanin je sezonu započeo kao 95. igral na ATP listi a lako je moguće da je završi u prvih 20. To dovolno govori o njegovom učinku u 2023. godine, godini njegove pune afirmacije. Osvojio je dve titule, svoje prve na ATP turnirima u karijeri. Prvo je još u januaru bio najbolji u indijskom Puneu, da bi trijufomvao i na domaćem terenu, u Hertogenbošu na travi. Brze podloge su mu omiljene, a pre dolaska u Paruz igrao je u četvrtfinalu Bazela, kada je poražen od Huberta Hurkača, kasnijeg finaliste. Ovde je u prvom kolu u tri seta dobio Amerikanca Jubenksa. Davidovič-Fokina je napravio iznenađenje na startu u Bersiju i eliminisao sjajnog Bena Šeltona, jednog iz plejade nadolazećih Amerikanaca. Ipak, Španac nije vezao dve pobede na nekom turniru još od US opena. Iskustvo je na strani Fokine, a motiv za obojicu je najverovatniji okršaj sa Novakom Đokovićem u 3. kolu. Naš predlog je pobeda Davidoviča-Fokine a kvota za dvoju je 1.93 u kladionici MaxBet.

Karen Hačanov – Laslo Đere – UG+ (granica 22,5) @ 2.00 u MaxBet

Rus je svakako favorti u duelu sa odličnim Đereom koji je, kako je sezona odmicala, igrao sve sigurnije. Momak iz Sente više ne pravi samo dobre rezultate na šljaci, sve češće to čini na betonu a igra vrlo dobro i na travi. To je preduslov ostanka u svetskom vrhu, a on je pred ovaj turnir bio na 34. mestu. Uz neki dobar rezultat moguće je da napadne i 27. poziciju, svoj najbolji plasman u karijeri. U prvom kolu Đere je pobedio domaćeg tenisera Van Aša, dosta teško u tri seta, ali je na prethodnom turniru u Skokholmu stigao do polufinala u kome je izgubio od Gaela Monfisa. Hačanov je bio siguran protiv Australijanca Pursela u prvom kolu, a Rus je ove sezone osvojio i jednu titulu, prvu posle punih pet godina. Bio je najbolji u kineskom Čuhaiju, a najveća titula u karijeri mu je baš sa ovog turnira u Parizu kada je u finalu 2018. godine pobedio Novaka Đokovića. Očekujemo veliku borbu i predlažemo igru na više gemova od ponuđene granice. Ona je na 22,5 gemova ukupno, a za (+) kvota je 2.00 u kladionici MaxBet.

Aleksander Bublik – Nikolas Žari – 1 @ 1.78 u MaxBet

Još jedan potpuno neizvestan duel igra se u 2. kolu Pariza. Kazahstanski teniser Bublik je takav igrač da sa njim nikad niste načisto. Ume da eliminiše mnogo bolje igrače od sebe, ali isto tako da nenadano podbaci i ispadne od nekog nepoznatog tenisera. Po prvi put u karijeri sezonu završava sa dve titule, slavio je u haleu na travi, pto mu je najveći trofej u karijeri, a nedavno je podigao pobednički pehar u Antverpenu pobedivši Filsa u finalu. Čileanac je dugo, kao i većina Južnoamerikanaca, važio za solidnog igrača na zemlji i ništa drugo. Njegova transformacija je krenula ove sezone koju je započeo kao 152. igrač na svetu, a sada je u Pariz stigao kao dvadeseti. To je bio njegov najbolji ranking u karijeri, a već ga je popravio za jedno mesto pobedom u prvom kolu nad Popirinom iz Australije. Žari ima dva pehara ove sezone, na domaćem terenu u Santijagu i kasnije u Ženevi. Bublik je pobedio Tijafoa u prvom kolu i čini nam se da je blagi favorit u meču sa Žarijem. Za jedinicu se dobija kvota 1.78 u kladionici MaxBet.

Roman Safiulin – Karlos Alkaraz – UG+ (granica 20,5) @ 1.90 u MaxBet

Safiulin nije mlad igrač ali se tek ove sezone ustalio u Top 100 na ATP listi. Sada je već na 45. mestu i mogao bi dodatno da napreduje u slučaju još boljeg rezultata u Parizu. Nesreća je u tome da mu je rival u 2. kolu Karlos Alkaraz, drugi teniser sveta i momak koji se sa Novakom Đokovićem bori za prvu poziciju na kraju sezone. To će umnogome zavosito i od rezultata Alkaraza na ovom mastersu na kome nije igrao prethodne godine. Španac nije u najboljoj formi, na kineskoj turneji je izgubio od Sinera u pekingu i Dimitrova u Šangaju, pa je preskočio turnir u Bazelu, na kome je trebalo da igra. Safiulin je morao da igra kvalifikacije za ovaj masters, a u prvom kolu je dobio domaćeg tenisera Milera. Za sve to vreme, dok je Rus morao da izbaci trojicu rivala do drugog kola, Alkaraz je bio slobodan i čekao da sazna ime svog prvog protivnika. Biče ovo prvi međusobni duel ove dvojice tenisera, a naš predlog je veći broj gemova od ponuđene granice. Ona je na 20,5 ukupno, a za (+) gemove kvota je 1.90 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici MaxBet iznosi 13.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.