Tip dana košarka: Milano – Makabi Tel Aviv: Duel dva ranjena lava, Milano traži izlazak iz krize!

Danas će svoju odloženu utakmicu iz 2. kola Evrolige odigrati Olimpija i Makabi iz Tel Aviva. Meč je odložen uslijed ratnog stanja u Izraelu prije nešto više od desetak dana. Utakmica je zakazana za 20 časova i 30 minuta.

Milano: Pobjeda imperativ

Tim iz Milana je zaista loše otvorio novu sezonu, pošto su već na startu poraženi od najvećeg rivala i konkurenta u Italiji, ekipe Virutsa, koja je bila bolja od njih već na otvaranju domaćeg šampionata i to na domaćem terenu. Klub iz Bolonje je slavio sa 73:78, a već u narednom kolu je Milano došao da prve pobjede u novoj sezoni, pošto su porazili Trevizo rezultatom 86:80. Prvo kolo Evrolige donijelo je duel sa Fenerbahčeom u Istanbulu, bio je to veoma težak meč u kom je Nikola Mirotić dominirao i postigao čak 27 minuta. To je međutim bilo nedovoljno pošto su nakon produžetka poraženi rezultatom 85:82.
Nakon što je upisao moćan dabl-dabl sa 27 poena i 11 skokova u porazu od Fenerbahčea na premijeri u Evroligi, Mirotić je protiv Napolija u Palakanestru brojao do 26, uz četiri uhvaćene lopte. Ipak, prvak Italije je ponovo izgubio, pošto je sastav Igora Miličića slavio rezultatom 77:68 u drugom kolu italijanskog šampionata.
Prvu pobjedu u Evroligi ostvarili su u drugom kolu, kada su na domaćem terenu savladali Olimpijakos sa 65:53, a razočarenja i porazi su nastavili da se nižu u narednim utakmicama. Naprije su u trećem kolu poraženi od Reala u Madridu sa 88:71, dok su u prethodnom kolu potpuno neshvatljivo pali i ispustili dvocifrenu prednosti i samim tim dozvolili Albi kao jednoj od najlošijih ekipa u Evroligi, da upiše svoj prvi trijumf u novoj sezoni. Rezultat je na kraju bio 85:82, a odmah namon tog meča Milano je prije 2 dana poražen od Pesara poražen u domaćem prvenstvu i to na domaćem terenu sa 82:90.
Evidentno je da je tim u krizi i da je što prije potrebna reakcija.
Klub iz Milana je tokom ljeta doveo najtraženijeg igrača u Evropi – Nikolu Mirotića. Svima je već poznata saga Mirotića i Partizana. Na kraju je nekadašnji reprezentativac Španije završio u Italiji i bez ikakve dileme sva igra je zasnovana na njemu, što za sada i ne donosi neke dobre rezultate. Tu je i dalje Bili Beron, kao i Ševon Šilds koji će biti lideri na spoljnim pozicijama. Rotaciju na bekovskim pozicijama pojačao je Maodo Lo, a kao centar je stigao Aleks Pojtres.
Na papriu tim koji bi vrlo lako mogao sa svima da se rve. Ekipa je jako iskusna kada na pomenuta imena dodamo Melija, Pangosa, Berona, Tonuta, Ričija, Fojtmana. Ako je zdravlje posluži mogla bi da napravi dobar rezultat ali ovakav početak sezone ne obećava. Očigledno je da nešto ne štima, da li je to hemija u ekipi ili je samo potrebno vrijeme kako bi ova ekipa “kliknula” ostaje da vidimo.

Makabi Tel Aviv: Neće biti lako

Podigao se Makabi prošle sezone, došao na prag Fajnal fora Evrolige, vratio se na tron u domaćem prvenstvu, a onda je tokom ljeta zadržao kostur ekipe i angažovao nekoliko pojačanja. Nije sezona počela za Makabi prema očekivanjima. Stao mu je na put Aleksandar Džikić u pohodnu na prvi trofej, pošto je sa Hapoelom iz Jerusalima slavio u finalu Liga kupa.
U prvom kolu Evrolige veoma dobrom igrom savladali su Partizan i najavili da bi i ove sezone mogli biti jedan od ozbiljnih kandidata na visoke pozicije u Evropi.
Nakon svega toga uslijedilo je ratno stanje u Izraelu i u tom trenutku nikome više nije bilo do košarke, pa je meč drugog kola između Makabija i Milana odložen. Bilo je upitno i da li će Makabi uopšte nastaviti takmičenje, pošto je bilo jasno da svoje domaće utakmice neće moći igrati u Tel Avivu.
Dosta dugo se pisalo, vijećalo i na kraju je prelomljeno da će Makabi biti domaćin u Beogradu, tj. da će sve svoje domaćinske utakmice odigrati u glavnom gradu Srbije. Bili su u opticaju još i Berlin i Ljubljana ali manji finansijski izdašci su Beograd stavili u prvi plan.
Makabi je nakon toga uspio da savlada Panatinaikos na gostujućem terenu i to nakon produžetaka. U regularnom dijelu je bilo 72:72 ali je Makabi u produžetku bio bolji i na kraju slavio sa 81:86. Trenutno su na skoru 2-2 ali je ipak tim iz Izraela u velikom problemu u ovoj sezoni, jasno je svima da će promjena domaćinstva dosta uticati na ekipu i da to neće više biti ona ekipa sa paklenim domaćim terenom u kom su padali svi redom. Pitanje je kakve će partije pružati igrači pred praznim tribinama, a posebno loše su izgledali u prethodnom meču kada su nadigrani od Monaka sa 28 poena razlike.
Veoma je zanimljiv i podatak koji govori da je Makabi u prošloj sezoni oba puta slavio protiv Milana, te da su poslednji put poraženi od njih u okviru Evrolige još prije tačno dvije godine.
U ovaj meč ulaze kao autsajderi i biće interesantno vidjeti da li će iskorisitit loš momenat domaćina, koji jednostavno ne smije izgubiti danas.

Naš prijedlog

Favorit u ovom meču je ekipa Milana za čiju pobjedu se plaća kvotom 1.45, dok se pobjeda gostiju plaća kvotom 2.75 u MaxBet kladionici.

Mi vam predlažemo igru 1iUP+ (granica 156,5) po kvoti 2.75 u MaxBet kladionici. Mišljenja smo da će ekipa Milana svakako slaviti u ovom meču, te da će ove dvije ekipe još jednom odigrati jedan veoma efikasan meč.

Takođe kao bonus tip predlažemo i igru 1-1 po kvoti 1.95 u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.