TIP DANA: Ajaks – Volendam: Može li smena trenera da pomogne posrnulom gigantu iz Amsterdama?

U četvrtak je poprilično siromašna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali zaostali meč holandskog šampionata u kom će Ajaks na svom terenu ugostiti Volendam.
Početak meča između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova.

Ajaks: Ko se ovome nadao?

Prošla sezona je bila jedna od najslabijih u poslednjoj deceniji za tim iz Amsterdama, koji je na kraju završio na trećem mestu na tabeli.
Sve to je ovom timu donelo plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, a u plej-ofu za ulazak u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje je bez većih problema eliminisan bugarski Ludogorec.
Primarni cilj je naravno i ovog puta naslov prvaka Holandije i što bolje izdanje u evropskim takmičenjima, konkretno u Ligi Evrope, ali se stiče utisak da ni oni najveći pesimisti nisu mogli da pretpostave da će holandski velikan igrati ovako loše ove sezone.
Možda i najbolji pokazatelj je trenutno poslednje mesto na tabeli holandskog šampionata uz samo pet osvojenih bodova, što je zaista premalo.
Cenu loših rezultata je nedavno platio trener Moris Stejn, a na njegovo mesto je pre samo nekoliko dana postavljen Džon van't Ship, pred kojim je kako sada stvari stoje pakleno težak zadatak.
Možda smo vam ostali dužni za jedan podatak, a to je da Kopljanici pored pet osvojenih bodova trenutno imaju dva meča manjka u odnosu na gotovo sve ekipe iz holandskog prvenstva, pa bi sa ta dva trijumfa u zaostalim mečevima Ajaks malo prodisao i sasvim sigurno se pomakao iz zone ispadanja.
Do sada je tim iz Amsterdama odigrao osam mečeva u prvenstvu i ostvario samo jedan trijumf, dva remija, uz čak pet poraza, i to pet vezanih poraza, što je prosto nedopustivo.
Posebno loše su se navijači holandskog velikana osećali na dva poslednja meča, na kojima je klub za koji navijaju primio ukupno devet pogodaka, i sigurno je da ni oni najstariji zaljubljenici u fudbal ne pamte kada se ovo dogodilo.
Prvo je Ajaks izgubio na gostovanju kod Utrehta kada je bilo 4:3, da bi nakon toga ova ekipa izgubila i na gostovanju kod PSV-a, u velikom derbiju holandskog fudbala, a taj duel je završen rezultatom 5:2, iako su gosti iz Amsterdama na odmor otišli sa prednošću od 1:2.
Inače, na domaćem terenu su Kopljanici za sada odigrali tri meča u prvenstvu i ostvarili jedan trijumf i to protiv Heraklesa, ali i dva poraza, a svakako da je posebno bolan bio onaj od Fejnorda u “De Klasikeru” kada je tim iz Roterdama demolirao ljutog rivala sa 0:4.

Volendam: Primarni cilj je opstanak!

Volendam je osnovan 1977. godine, a najveći uspeh ovog kluba je finale holandskog Kupa iz 1995. godine, kada je ova ekipa izgubila od Fejnorda sa 2:1, a ne treba zaboraviti da je ovaj klub igrao finale istog takmičenja i 1958. godine i takođe izgubio.
Pored toga, popularne “Oranje” su čak šest puta osvajale holandsku drugu ligu, uz konstataciju da je to poslednji put bio slučaj 2008. godine kada su Volendam i RKC imali isti broj bodova.
Ako se vratimo na prošlu sezonu treba reći da je ova simpatična ekipa na kraju završila na četrnaestoj poziciji na tabeli uz čak osam bodova viška u odnosu na timove koji su na kraju morali da se presele u drugu ligu, pa dolazimo do zaključka da je Volendam bez dosta muke došao do svog primarnog cilja, a naravno da će opstanak i ovog puta biti nešto čime će težiti svi u klubu.
Nažalost, u ovom trenutku se “Oranje” nalaze na šesnaestom mestu na tabeli koje na kraju prvenstva znači i baraž meč sa trećeplasiranim timom iz druge holandske lige.
Kako je prvenstvo loše počelo po Volendam, kako vreme prolazi slobodno možemo konstatovati da ova ekipa pruža sve bolje partije, a to je posebno vidno na domaćem terenu gde je ova ekipa na poslednja dva meča upisala isto toliko trijumfa.
Naime, izabranici Matijasa Kolera su prvo slavili protiv nimalo naivnog Utrehta na svom terenu kada je bilo 1:0, a nakon toga je usledio i trijumf nad Ekselsiorom pred svojim navijačima, i to u prošlom kolu, kada je bilo 3:1, što je po svemu sudeći i najbolja partija Volendama u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg ranga holandskog fudbala.
Između ta dva duela šesnaestoplasirani tim na tabeli je poražen na strani kod RKC-a, a taj meč je završen rezultatom 1:2. Bio je to četvrti poraz na strani za izabranike trenera Kolera i trenutno su “Oranje” ubedljivo najslabija gostujuća ekipa u ligi.
Inače, poslednji međusobni duel protiv Ajaksa ekipa Volendama je odigrala početkom ove godine u Amsterdamu kada je bilo 1:1, pa se sigurno svi u ovoj ekipi nadaju da bi mogli da ponove podvig od pre desetak meseci, uz napomenu da će to biti veoma težak zadatak.

Naš predlog

Nakon jedne katastrofalne serije rezultata, mišljenja smo da je konačno došlo vreme za jedan trijumf Ajaksa i mišljenja smo da će popularni Kopljanici od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Volendama, pa vam preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.69.

Za očekivati je da posrnuli gigant iz Amsterdama iskali bes na ekipi Volendama, pa je utisak da bi domaćin ovde vrlo lako mogao i do tri postignuat gola, a igru D3+ Meridianbet ceni sa kvotom 1.69.

Za kraj, odbrana Kopljanika ne briljira u poslednje vreme, pošto je nekadašnji šampion Holandije na dva poslednja duela u prvenstvu primio čak devet golova i sva je prilika da će domaćin i na ovom duelu primiti makar jedan pogodak, pa predlažemo igru GG uz kvotu 1.61.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.