Tip dana košarka: Crvena zvezda – Bajern: Crveno-beli traže izlaz iz krize, Bajern tradicionalno nezgodan protivnik!

U okviru 6. kola Evrolige, košarkaši Crvene zvezde će u Štark Areni odmjeriti snage sa košarkašima Bajerna. Ovaj meč za crveno-bijele dolazi posle dva uzastopna poraza u derbiju, pa će biti veoma važno na odgovoriti na pravi način i prekinuti niz loših rezultata. Meč je na programu od 18 časova i 30 minuta.

Crvena zvezda: Meč od kog mnogo toga zavisi!

Crveno-bijeli su posle pobjede nad Asvelom na premijeri u elitnom takmičenju vezali tri poraza, pa je uslijedila promjena na klupi i umjesto Duška Ivanovića stigao je Janis Sferopulos.
Vatreno krštenje imao je na klupi Crvene zvezde, dva večita derbija maltene bez treninga. Oba je izgubio uz dosta problema u igri crveno-bijelih, ali svima je jasno da oni najmanje idu novom treneru na dušu. Pa ipak, iako je dio zvjezdaške javnosti već počeo da traži potpuno rekonstrukciju tima, šef stručnog štaba tvrdi da Zvezda nije na tržištu igrača i da ne traži pojačanja, jer vjeruje u ovaj tim.
Nada se da će mu ovi igrači – posebno kada se vrate Nemanja Nedović i Adam Hanga, jer Branka Lazića izvesno neće biti u timu ni u šestom kolu Evrolige – doneti prvenac na Zvezdinoj klupi, već koliko večeras protiv Bajerna u Beogradu.
Što se tiče igre Crvene zvezde, između sva četiri uzastopna poraza u Evroligi, može da se izvuče paralela – pretrpljeni su u neizvjesnim završnicama. Stekao se utisak da to postaje hroničan problem, nije još plodom urodila ni promjena na klupi, ali još jedna stvar vezuje neuspijehe crveno-bijelih od starta takmičarske godine jeste – loše otvaranje. Čini se da bi pad na kraju mogao da bude i direktna posljedica mlakog starta i činjenice da je tim sa Malog Kalemegdana morao da juri rivala od uvodnih minuta.
Na gostovanju u Kaunasu, prvom meču koji ove sezone Crvena zvezda nije okončala u svoju korist, Žalgiris je otvorio meč sa 17:7. Interesantno, crveno-bijeli su već do kraja prve dionice uspijeli da preokrenu, a onda odbijali nalete domaćina sve do sredine odlučujućeg perioda, kada je četa Kazisa Maksvitisa serijom 13:0 preokrenula meč i na kraju došla do trijumfa.
Uslijedio je duel sa Monakom, koji nije toliko loše otvoren kao susret u Kaunasu, ali su Kneževi poveli 4:0, dok je Zvezda prve poene postigla posle dva i po minuta, a prethodno je Duško Ivanović morao da napravi i jednu izmjenu, pa je umjesto Marka Simonovića koji je napravio dva brza faula, morao da uvede Dejana Davidovca. Zahvaljujući raspoloženom Rokasu Giedraitisu, crveno-bijeli su do kraja kvartala stekli prednost i možemo da konstatujemo da je ta utakmica bila jedina u kojoj je Zvezda glavom od početka bila u meču.
Zatim – Bolonja. Veoma loše je ekipa izgledala u prvoj četvrtini. Bez bilo kakve igre u napadu. Vrlo brzo je Ivanović bio prinuđen da mjenja, da traži pojedince koji bi mogli da pokrenu ekipu, a domaćin nije praštao. Virtus je vodio 26:11 na ulasku u poslednji minut uvodnog kvartala.
I na kraju – večiti derbi. Partizan je na nešto više od tri minuta do prvog odmora vodio 17:2. Zvezda je prve poene ubacila posle četiri minuta igre. Do poluvremena je uspela u potpunosti da se vrati, ali je morala da uloži ogromnu energiju kako bi stigla rivala, što je na kraju potencijalno i koštalo u neizvjesnoj završnici. Miloš Teodosić i Šabaz Nejpir su se ozbiljno potrošili kako bi uz pomoć Jaga dos Santosa vratili kontrolu nad utakmicom, da bi iskusni srpski plejmejker nekarakteristično promašio tri slobodna bacanja i trojku u poslednjim minutima.
Jasno, sve pomenuto je posljedica uigravanja ekipe. Činjenice da još nisu iskristalisane sve uloge u timu. Bilo je problema tokom priprema, a povrede su krenule da se nižu i na startu sezone. Branko Lazić je drugi put odsutan, Nedoviću su se javili problemi sa zadnjom ložom u Bolonji, Dalibor Ilić i Marko Simonović su imali zdravstvenih tegoba, a čak je i Adam Hanga dobio udarac na prethodnom derbiju.
Dakle, pobjeda protiv Bajerna je prioritet, a da bi se do nje stiglo Zvezda će morati neke stvari u igri značajno da popravi.

Bajern: Znaju da namuče Zvezdu!

Dolaskom Pabla Lasa otvorio je minhenski Bajern novo poglavlje. Jasna je namjera kluba da napravi iskorak u Evroligi, ali i da uspostavi dominaciju u Nemačkoj, što mu prethodnih godina nije polazilo za rukom. Nisu Bavarci žurili sa pojačanjima, ali je utisak da su oformili paklenu ekipu. Najviše se očekuje od Karsena Edvardsa. Svojevremeno se vjerovalo da će pronaći mjesto pod NBA suncem, ali nije uspio. Ipak, ni po dolasku u Evropu nije oduševio. Stigao je u Minhen iz Fenerbahčea, a utisak je da je izuzetno motivisan da se vrati na pravi put. Kao i da je u idealnoj situaciji da to uradi.
Dobio je jedan od najtrofejnijih trenera u istoriji Real Madrida i veterana Serža Ibaku, kojem će biti potrebno određeno vrijeme da se adaptira, ali s razlogom vjeruju u Minhenu da može mnogo. Leandro Bolmaro bi konačno pod Lasovim vođstvom da ostvari neosporni potencijal, dok je Silvan Fransisko posle odlične sezone u Peristeriju i poziva francuske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo, više nego motivisan da nastavi da korača uzlaznom putanjom.
Ipak, iako je Bajern doveo nekoliko izuzetnih igrača, čini se da će najbolja pojačanja dobiti iz svojih redova. Kapiten Vladimir Lučić se vratio iz povrede ali se ipak ponovo povrijedio pa ni večeras neće biti na raspolaganju Lasu za ovaj meč. Isak Bonga i Andreas Obst su iz Manile donijeli svjetsko zlato. Puni samopouzdanja počinju sezonu. Obst se još jednom dokazao kao vrstan šuter, dok bi Bonga mogao da izraste u elitnog defanzivca na evropskom nivou.
Iako početkom ljeta možda nije djelovalo najbolje, sastavio je Bajern sjajan tim, koji definitivno može do plej-ofa, a sa Lasom na klupi možda i više.
Do sada su u okviru Evrolige ostvarili 3 poraza i dvije pobjede, jedno na domaćem a drugu na gostujućem terenu. Odmah u prvom kolu su savladali najvećeg rivala u Njemačkoj, ekipu Albe sa 80:68 i tako najavili veliku bitku za povratak na tron i uspostavu dominacije u domaćem prvenstvu. Na sledeću pobjedu nisu čekali mnogo pošto su već u trećem kolu stigli do druge pobjede u sezoni i to na gostujućem terenu kod ekipe Baskonije (68:76). Nakon tog trijumfa, savladani su u Barseloni sa nevjerovatnih 39 poena razlike, dok su u prethodnom kolu na domaćem terenu poraženi od Fenerbahčea.
Za vikend su savladali ekipu Vurzburga pa su trenutno na skoru 4:1 u domaćem šampionatu. U septembru su odigrali prijateljski meč upravo sa Zvezdom i savladali ih sa 84:82, pa će tako sigurno biti motivisani i da im večeras pomrse račune.

Naš prijedlog

Ekipa Crvene zvezde u ovaj meč ulazi kao favorit a kvota na njihovu pobjedu je 1.40 u MozzartBet kladionici, dok je kvota na pobjedu gostiju iz Minhena 3.15.

Jasno je da Zvezda ima kvalitetne pojedince ali je u prethodnim utakmicama izostala timska igra. Mišljenja smo da će večeras pred domaćim navijačima suzbiti redove i savladali ekipu Bajerna, a mi vam predlažemo igru H1 (5,5) po kvoti 1.95 u MozzartBet kladionici.

Takođe predlažemo vam i igru 1iUP- (granica 158,5) a kvota na ovu igru je 2.55 u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.