TIP DANA: Lester – Lids: I jednima i drugima nije mesto u Čempionšipu!

U petak je veoma interesantna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali derbi meč 15. kola engleskog Čempionšipa u kom će snage odmeriti prvoplasirani Lester i trećeplasirani Lids.
Početak susreta između dva dojučerašnja prvoligaša je zakazan za 21h.

Lester: Lisice blistaju na startu sezone!

Nažalost, kao što je to dobro poznato, Lester je prošle sezone ispao iz Premijer lige, i to pošto je na kraju ova ekipa sezonu završila na osamnaestom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na sedamnaestoplasirani Everton, koji je na kraju ipak uspeo da izbori opstanak, što nije bio slučaj sa popularnim Lisicama.
Naravno, nema mnogo polemike oko toga šta je primarni cilj, a on je naravno povratak u najkvalitetniji rang engleskog fudbala.
Novi trener kluba je u međuvremenu postao Enco Mareska, a tim su u letnjem prelaznom roku napustili Medison, Barns, Tilemans, Kastanj, Evans, Sojunču, Amarti i Bertran.
Ipak, veran popularnim Lisicama čak i u drugoj ligi ostao je legendarni Džejmi Vardi, koji je do sada postigao četiri pogotka, a kada se sve sabere i oduzme utisak je da svi navijači Lestera imaju pregršt razloga za zadovoljstvo kada su u pitanju partije njihove omiljene ekipe u ovogodišnjem izdanju Čempionšipa, koji godinama unazad slovi za najbolju drugu ligu na svetu.
Naime, u ovom trenutku se Lisice nalaze na prvom mestu na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Ipsvič a impozantno zvuči podatak da su izabranici Enca Mareke do sada odigrali četrnaest mečeva u sezoni i ostvarili trinaest trijumfa uz samo jedan poraz i to na svom terenu od sedmoplasiranog Hala, kada je bilo 0:1.
Na pet poslednjih mečeva u Čempionšipu, Džejmi Vardi i drugari su ostvarili isto toliko trijumfa, a poslednji u nizu desio se u prošlom kolu kada je lider na tabeli bio bolji na gostovanju kod Kvins Park Rendžersa, a taj meč je završen rezultatom 1:2. Pobedonosni pogodak delo je Vinksa desetak minuta pred istek regularnog toka, a zanimljivo je da je to bila sedma pobeda na strani na isto toliko odigranih mečeva van svog terena.
Poslednji međusobni susret između Lestera i Lidsa odigran je u prošlom izdanju Premijer lige, kada su ova dva tima na Eland Roudu odigrala meč bez pobednika (1:1).

Lids: Može li Lids do ekspresnog povratka u Premijer ligu?

Poput Lestera i Lids je nažalost prošle sezone igrao jako loše, pa je selidba u niži rang bila neminovnost, a na kraju je ova ekipa sezonu završila na devetnaestom mestu na tabeli uz čak pet bodova manjka u odnosu na timove koji su bili u bezbednoj zoni.
Kada je to najmanje bilo potrebno, Lids je odigrao katastrofalno završetak šampionata, pošto je ekipa sa Eland Rouda na pet poslednjih mečeva u prvenstvu doživela čak četiri poraza uz remi protiv Njukasla na svom stadionu (2:2), pa se ruku na srce više od selidbe u niži rang nije moglo ni očekivati.
Ne treba ni pominjati da će i ova ekipa za primarni cilj imati ekspresan povratak u najkvalitetniji rang engleskog fudbala, uz konstataciju da to neće biti nimalo lak zadatak.
U ovom trenutku se dojučerašnji prvoligaš nalazi na trećem mestu na tabeli, koje na kraju sezone donosi plasman u plej-of, ali ono što nikako nije dobro je što trenutno Lids ima čak devet bodova manjka u odnosu na drugoplasirani Ipsvic, a podsećanja radi, samo dve prvoplasirane ekipe na tabeli će na kraju Čempionšipa izboriti direktan plasman u Premijer ligu.
Na poslednjih pet mečeva izabranici Danijela Farkea su ostvarili četiri trijumfa, uz jedan poraz i to na gostovanju kod Stouka kada je bilo 1:0, uz napomenu da je gostujuća ekipa pri rezultatu 0:0 propustila da realizuje jedanaesterac, a sve to je domaćin umeo da kazni i dođe do veoma važnog trijumfa.
U prošlom kolu je Lids odigrao možda i svoj najbolji meč u ovogodišnjem izdanju engleskog Čempiošipa, pošto je ova ekipa na svom terenu bez većih problea savladala Hadersfild, a taj duel je završen rezultatom 4:1, uz konstataciju da je pitanje pobednika rešeno već posle prvih 45 minuta, kada je domaći tim imao čak četiri gola prednosti.
Na gostovanjima su izabranici trenera Farkea do sada odigrali sedam mečeva i igraju po sistemu toplo-hladno, pošto je u tom periodu Lids ostvario tri trijumfa, jedan remi, ali i tri poraza.
Pre tog poraza kod Stouka, tim sa Eland Rouda je odigrao fenomenalan susret na strani kod Norviča, koji je na kraju završen rezultatom 2:3, uz konstataciju da je domaćin sve do 63. minuta meča vodio sa 2:0.
Za kraj, treba napomenuti da Lids na četiri poslednja meča ne zna za trijumf protiv Lestera, a poslednju pobedu protiv Lisica ova ekipa je ostvarila pre skoro tri godine na King Paueru kada je bilo 1:3.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan veoma zanimljiv duel, u kom bi prosto moralo da bude golova na obe strane, pa vam preporučujemo da se fokusirate na igru GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65.

Kada se sve sabere i oduzme, stiče se utisak da je domaćin ipak veliki favorit na ovom duelu, ako ni zbog čega drugog, onda zbog blistavih partija u dosadašnjem toku šampionata i prvog mesta na tabeli, pa vam bez mnogo razmišljanja savetujemo da odigrate jedinicu za koju je Meridianbet odredio koeficijent 2.05.

Za kraj, Lester ne postiže previše pogodaka na domaćem terenu, ali smo mišljenja da nas ovog puta očekuje nešto drugačiji pristup Lidsa, koji nema šta da izgubi na King Paueru, i koji će sasvim sigurno napasti lidera na tabeli, a sve to bi moglo da ostvari dosta prostora za izabranike Enca Mareske, koji bi tako vrlo lako mogli do dva postignuta gola, uz sjajnu kvotu 1.92 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.