TIP DANA: Nica – Ren: Tim sa Azurne obale blista na startu sezone, Ren jako loš na strani!

U nedelju je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u subotu, što je naravno i logično, a za vas smo ovog puta pripremili poslednji meč 11. kola francuske Lige 1 u kom će snage odmeriti Nica i Ren.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Nica: Pobeda donosi prvo mesto na tabeli!

Prošle sezone se Nica morala zadovoljiti sa devetim mestom na tabeli, što nije zadovoljilo čelnike ovog kluba, pošto je primarni cilj bio plasman u neko od evropskih takmičenja.
Inače, ne treba zaboraviti da je klub sa Azurne obale prošle sezone predstavljao Francusku u Ligi konferencije, gde je ovaj tim stigao do četvrtfinala, a tu je Nica eliminisana od Bazela nakon produžetaka, što je svakako bilo veliko iznenađenje.
Tokom leta je na klupu ovog francuskog tima seo Frančesko Farioli i kako sada stvari stoje čini se da je to bio pravi potez.
Naime, trenutno se tim sa Azurne obale nalazi na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani PSŽ koji ruku na srce ima i meč više, pošto su Parižani u petak uveče bez većih problema slavili na Parku Prinčeva protiv Monpeljea, a taj meč je završen rezultatom 3:0.
Podsećamo vas da je upravo Nica nanela do sada jedini poraz aktuelnom šampionu Francuske, i to u jednom sjajnom meču u prestonici na kom smo videli čak pet pogodaka, a na kraju su gosti ipak slavili sa 2:3, što je bio povod za veliko slavlje.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Lige 1, izabranici trenera Fariola su do sada odigrali deset mečeva u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala i ostvarili šest trijumfa uz četiri remija, što znači da Nica još uvek ne zna za poraz.
U prošlom kolu je ova ekipa odigrala još jedan dosta dobar meč na nimalo prijatnom gostovanju kod Klermona, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Pre toga je najprijatnije iznenađenje Lige 1 slavilo i na svom terenu protiv Marseja sa identičnim rezultatom, a podatak koji prosto moramo da pomenemo je da je Nica na deset odigranih mečeva primila samo četiri gola, što znači da tim sa Azurne obale ima ubedljivo najbolju odbranu u Ligi 1.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, na pet odigranih mečeva izabranici Frančeska Fariola su ostvarili dva trijumfa, uz tri remija, ali i uz samo jedan primljen gol.
Za kraj, što se tiče izostanaka, italijanski stručnjak za ovaj veoma važan meč neće moći da računa na Lotombu, Atala i Diopa.

Ren: Da li je vreme za prvi trijumf na strani?

Za razliku od Nice koja je prošlu sezonu završila na devetom mestu na tabeli i time ostala bez plasmana u neko od evropskih takmičenja, Ren je na kraju bio četvrti, a sve to je ovom klubu donelo plasman u Ligu Evrope, čime je naravno i sezona proglašena uspešnom.
Kada smo već kod drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, treba reći da se u ovom trenutku francuski predstavnik nalazi na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na grčki Panatinaikos, ali i tri boda više od trećeplasiranog Viljareala.
U prvom kolu je Ren bez većih problema slavio na svom terenu protiv Makabija iz Haife, a taj duel je završen rezultatom 3:0. Ipak, već u drugom kolu je francuski predstavnik poražen na gostovanju kod Viljareala i to sa minimalnim rezultatom.
Najzad, u prošlom kolu je Ren slavio na veoma teškom gostovanju kod Panatinaikosa, a taj duel u Grčkoj je završen rezultatom 1:2.
Kako sada stvari stoje izabranici Bruna Ženezija su na pravom putu da dođu do plasmana u nokaut fazu Liga Evrope, što sasvim sigurno i jeste primarni cilj za ovaj deo sezone.
Kada je u pitanju najkvalitetniji rang francuskog fudbala, nakon deset odigranih mečeva ekipa Rena se nalazi na osmom mestu na tabeli i sigurno je da smo od ovog kluba daleko više očekivali.
Posebno loše izabranici trenera Ženezija igraju u poslednje vreme, pošto je Ren na tri odigrana meča bez trijumfa, a u tom periodu ova ekipa je doživela dva poraza i jedan remi.
U prošlom kolu je osmoplasirani tim na tabeli odigrao još jedan jako loš meč na svom terenu protiv Strazbura, koji je na kraju završen rezultatom 1:1.
Pre toga je ova ekipa vezala dva poraza i to prvo na svom terenu od PSŽ-a kada je bilo 1:3, a potom i na gostovanju kod Lorijena, pošto je taj duel završen pobedom domaćina od 2:1.
Inače, na strani je Ren do sada odigrao četiri meča i još uvek ne zna za trijumf, a u tom periodu je ovogodišnji učesnik Liga Evrope tri puta remizirao uz jedan poraz.
Za kraj, trener Ženezio za jedno od najtežih gostovanja u francuskoj Ligi 1 neće moći da računa na Žakea i Jauba.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Ren igra jako loše na strani i mišljenja smo da bi to Nica koja je do sada najviše pokazala od svih timova u Ligi 1 mogla i morala da iskoristi, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.10.

Nica ne postiže previše pogodaka na domaćem terenu, a do sada je ekipa sa Azurne obale na pet odigranih mečeva na svom stadionu primila samo jedan pogodak.
Ipak, mišljenja smo da nas ovog puta očekuje nešto drugačiji meč, u kom će pre svega i Ren morati da napadne, pa vam iz tog razloga savetujemo da se opredelite za igru 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.10.

Za kraj, možda je i najrealnija igra da će domaćin postići dva ili više pogotka, uz fenomenalnu kvotu u Meridianu koja iznosi 2.25.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.