Tip dana košarka: Partizan – Fenerbahče: Crno-beli dočekuju znatno oslabljeni Fener u grotlu Arene!

Košarkaši Partizana dočekuju Fenerbahče u 7. kolu Evrolige. Crno-bijeli imaju učinak 2-4, dok je sastav Dimitrisa Itudisa u odličnoj formi i na diobi je drugog mjesta sa samo jednim porazom (5-1). Biće zanimljivo vidjeti kako će Grobari dočekati Madara, sa kojim su se rastali na ne tako lijep način. Meč je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Partizan: Pobjeda bi mnogo značila!

Usponi, padovi, uspon padovi. Tako bi ukratko mogao da se opiše dosadašnji tok Partizanove sezone. Četa Željka Obradovića je nakon ljetošnjih dolazaka ali i odlazaka jasno promijenila svoj izgled, pa se donekle moglo očekivati da će na startu sezone na površinu isplivati neuigranost.
Upravo to se dešava Partizanu na startu nove sezone, pošto nikako da uhvate ritam i krenu u kontinuitetu da bilježe pobjede u Evroligi i ABA ligi. Nakon poraza od Barselone i Olimpijakosa u neizvjesnim završnicama, te šokantnog poraza od Mege u ABA ligi, uspijeli su crno-bijeli da se uzdignu i dva puta savladaju Crvenu zvezdu u samo 4 dana. Jasno je da su ti mečevi ubrizgali dodatnu dozu samopouzdanja timu, a za seriju dobrih rezultata će im izgleda trebamo i malo sreće, pošto je postala tradicija da mečeve gube u neizvjesnim završnicama i uz obično nevjerovatne pogođene šuteve protivnika.
U poslednjem meču protiv ekipe Baskonije su poraženi na nevjerovatan način a čini se da ne može Partizan bez drame u Vitoriji. Prošle sezone je Markus Hauard pogodio čudesnu trojku koja je poslala meč u produžetak sa zvukom sirene, sada je heroj bio Čime Moneke koji je sekund prije kraja skokom oteo pobjedu crno-bijelima jer je posle faula Jaramaza pogodio hladnokrvno dva slobodna bacanja za konačnih 84:83 u 6. kolu Evrolige.
Imao je Partizan igru u drugom poluvremenu, imao je i prednost u četvrtom kvartalu, ali kada se lomilo nije bilo konkretnih odgovora u napadu, ali i riješenja u odbrani jer se razmahao več pomenuti Hauard koji je pogodio dvije vrlo bitne trojke, imao je na drugoj strani klub iz Humske Nanelija koji je uspio da izmisli prednost 13 sekundi pre kraja na individualni kvalitet, ali onda u potpunoj zbrci niko nije zagradio Monekea koji je heroj meča u Vitoriji. Skočio je posle promašaja saigrača, izvukao faul, ali i mirnu glavu koja je bila potrebna da se obezbijedi trijumf.
Slavio je Partizan nakon toga u Splitu protiv istoimene ekipe vrlo ubljedljivo (53:76) i tako se vratio na pobjednički niz.
Mnogi noviteti su se mogli vidjeti na treningu Partizana u srijedu, dan pred okršaj sa Fenerbahčeom. Naime, prvi put sa saigračima je radio novi član ekipe – Bruno Kabloko, tu je bio i Mateuš Ponitka posle dužeg odsustva zbog povrede ramena, Alen Smailagić je dobro prošao posle udarca koji je dobio u Splitu i normalno trenira, ali problem je i dalje sa kapitenom Kevinom Panterom koga i dalje nema na parketu, a zasad se ne zna kada će se priključiti timu. Naime, kapiten crno-bijelih je povrijedio koljeno na derbiju protiv Crvene zvezde. Tada su u crno-bijelom taboru istakli da slijedi pauza od dvije nedelje, ali je već sada jasno da će se taj period prolongirati.

Fenerbahče: Znaju sa Partizanom!

Dobro je započeo Fenerbahče novu sezonu u Evroligi, a jasno je da je tim Dimitrisa Itudisa ove godine nameračio sam tron Evrope. Nakon poraza od Valensije u drugom kolu, nanizali su četiri uzastopne pobjede a redom su padali Panatinaikos, Asvel, Bajern i Olimpijakos u poslednjem kolu. Međutim čini se da su i ove sezone glavne muke Itudisa povrede koje su i prošle sezone osakatile tim i spriječile ih da ostvare bolji krajnji rezultat.
Naime, došlo je do serije povreda i Fenerbahče će desetkovan dočekati duel sa šampionom ABA lige. Kako je zvanično saopšteno, protiv Partizana neće nastupiti Nik Kalates, Marko Gudurić, Sertač Šanli, Metedžan Birsen i Dajšon Pjer.
Kanađanin je povrijedio list protiv Olimpijakosa prošle sedmice, Šanli članak u pobjedi nad Tofašom u turskom prvenstvu za vikend, dok Kalatesa i Gudurića muče koljena, a njihovo stanje biće ponovo procijenjeno naredne nedelje. Birsen je već neko vrijeme van stroja, radi individualno i izvjesno je da neće moći da pomogne ekipi u četvrtak. S ozbirom da ima 16 registrovanih igrača za Evroligu, Itudis neće imati dovoljno za kompletan protokol.
Posebno će nedostajati srebrni reprezentativac Srbije iz Manile, s ozbirom da je od starta sezone jedan od najboljih u ekipi sa prosjekom od 10,8 poena, 2,3 skoka i 2,3 asistencije (indeks 10,3), ali osjetiće se i Pjerov izostanak, jer radi odličan posao na oba kraja terena i daje neophodnu čvrstinu ekipi, sposoban je da preuzima u odbrani. Nije mali hendikep ni povreda Kalatesa, najboljeg organizatora igre u ekipi, pa će zato dodatni pritisak biti na povratniku u Beograd, bivšem plejmejkeru Partizana Jamu Madaru. Nije se rastao u najboljim odnosima sa crno-bijelima, a u novoj sredini se dobro uklopio i dosad bilježio 7,4 poena, 1,8 asistencija i 1,2 ukradene lopte u Evroligi.
Ipak, iako mu nedostaje nekoliko bitnih igrača, Fenerbahče i dalje ima ozbiljan tim koji će sigurno napasti pobjedu u Beogradu. Skoti Vilbekin je za sad lider sa 13,7 poena i prosječnim indeksom 13, Jorgos Papajanis se pokazao kao odlično pojačanje (10,5 poena), a sve bolje igra i Najdžel Hejs Dejvis, mada je već pod velikim opterećenjem, s ozbirom da je odigrao svih 40 minuta u trijumfu nad Panatinaikosom.

Naš prijedlog

Partizan u ovaj meč ulazi kao blagi favorit pa je kvota na njihovu pobjedu 1.70 u MaxBet kladionici. Pobjeda Fenerbahčea se s obzirom na sve njihove izostanke plaća se kvotom 2.40.

Mišljenja smo da ćemo gledati jedan veoma neizvjestan meč u kom će nijanse odlučivati pobjednika, pa vam prema tome predlažemo igru UP – (granica 168.5) po kvoti 1.85 u MaxBet kladionici. Za vas koji jurite nešto veću kvotu predlažemo igru 1iUP- (granica 168.5) po kvoti 3.60 u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.