MEČ DANA: Real Madrid – Valensija: Nekada su ova dva tima odlučivala o šampionu Evrope!

U subotu nas širom Evrope očekuje baš dosta veoma interesantnih mečeva, a jedan od najzanimljivijih se igra u prestonici Španije, gde će snage odmeriti Real Madrid i Valensija, što će ujedno biti i repriza finala Lige šampiona iz 2000. godine.
Početak susreta između ova dva kluba je zakazan za 21h.

Real Madrid: Madriđani bi da se iskupe za kiks protiv Valjekana!

Real je za razliku od one tamo sezone, prethodne osvojio samo jedan trofej i to u španskom Kupu Kralja, nakon trijumfa nad Osasunom u finalu.
Naravno, u svaku novu sezonu kraljevski klub ulazi sa najvišim mogućim ciljevima, a deluje da je ovog puta poseban fokus bačen na Ligu šampiona, ali i na La Ligu.
Trenutno se najtrofejniji evropski klub nalazi na drugom mestu na tabeli španskog šampionata uz dva boda manjka u odnosu na Đironu, koja se mimo svih očekivanja nalazi na prvoj poziciji na tabeli.
Nakon nekoliko dosta dobrih rezultata, a tu naravno računamo i trijumf u El klasiku nad Barselonom, i to na njenom terenu (1:2), u prošlom kolu su izabranici Karla Ančelotija dobrano razočarali svoje navijače pošto su na svom stadionu odigrali samo 0:0 protiv Rajo Valjekana, i tako dozvolili sebi da ih pretekne Đirona.
Generalno, na domaćem terenu su Madriđani do sada odigrali pet mečeva na Santjago Bernabeu i ostvarili četiri trijumfa uz taj pomenuti kiks u prošlom kolu od Rajo Valjekana.
Nešto slabiji učinak najtrofejniji klub u Evropi ima na gostovanjima, gde je trenutno drugoplasirani tim na tabeli ostvario pet trijumfa, jedan remi i jedan poraz, i to od gradskog rivala Atletika kada je bilo 3:1.
Kada je u pitanju Liga šampiona, puleni popularnog Don Karla igraju na veoma visokom nivou za sada, a to će nam najbolje pokazati i tabela koja nam govori da se kraljevski klub nalazi na prvom mestu na tabeli uz maksimalnih dvanaest osvojenih bodova, što znači da je španski predstavnik dva kola pre kraja uspeo da obezbedi plasman u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, što i jeste bio primarni cilj za ovaj deo sezone.
U prošlom kolu elitnog takmičenja Real je bez većih problema savladao Bragu na svom terenu, a taj duel je završen rezultatom 3:0, uz konstataciju da je Ančeloti odmorio neke od svojih nosioca za ovaj duel, a tu pre svih mislimo na Belingema, koji je zadobio manju povredu ramena u duelu prošlog kola La Lige.
Što se tiče međusobnih mečeva protiv Valensije, na pet poslednjih su Madriđani ostvarili tri trijumfa, jedan remi, ali i jedan poraz, i to u poslednjem okršaju između nekadašnjih finalista Lige šampiona, pošto je taj susret na Mestalji, ekipa koju sa klupe predvodi Ruben Baraha rešila u svoju korist rezultatom 1:0.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, italijanski stručnjak za ovaj duel neće moći da računa na Kepu, Kurtou, Militaa, Ridigera i Čuamenija, dok je Sebaljos pod znakom pitanja.

Valensija: “Slepi miševi” bez trijumfa u Madridu punih petnaest godina!

Valensija je krajem prošlog veka pripadala samom kremu evropskog fudbala, a najbolji pokazatelj za to je i što je ova ekipa igrala dva finala Lige šampiona zaredom, i to 2000. godine, kada je upravo Real Madrid slavio rezultatom 2:1, a potom i godinu dana kasnije, kada je Bajern bio bolji nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Naravno, treba napomenuti da su do sada popularni “slepi miševi” čak osam puta osvajali špansko prvenstvo, a poslednji put je to bio slučaj 2004. godine kada je tim sa Mestalje na kraju imao pet bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Barselonu.
Pored toga, Valensija je do sada u svojoj istoriji osam puta osvajala Kup Kralja, jednom Superkup, a pored ta dva finala Lige šampiona, koja je španski predstavnik nažalost izgubio, vredno pomena je i osvajanje Kupa UEFA 2004. godine, Kupa pobednika Kupova iz 1980. godine, ali i dva Superkupa Evrope, pa sve ovo sasvim sigurno Valensiju čini jednom od najtrofejnijih španskih ekipa, ali treba napomenuti da ovaj klub već dosta dugo ne samo da ne uspeva da dođe do završnice nekog od evropskih takmičenja, već ne uspeva ni da se kvalifikuje za isto.
To je nažalost bio slučaj i prošle sezone koju su izabranici Rubena Barahe završili tek na šesnaestom mestu na tabeli uz samo dva boda viška u odnosu na timove koji su na kraju završili u Segundi, što dovoljno govori koliko je slabo Valensija igrala prošle sezone.
Ovog puta je sačuvana okosnica tima, u klub je stiglo nekoliko veoma zanimljivih fudbalera, pa su najavljivali iz tabora Valensije napad na jednu od pozicija koja donosi plasman u Ligu Evrope, mada bi i Liga konferencija bila prihvatiljiva.
U ovom trenutku se popularni “slepi miševi” nalaze na dosta dobrom osmom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na šestoplasirani Betis, koji u ovom kolu očekuje gradski derbi protiv Sevilje.
Na poslednjih pet mečeva izabranici Rubena Barahe su odigrali nekoliko sjajnih mečeva, a u tom periodu je ova ekipa ostvarila dva trijumfa, dva remija, i jedan poraz i to baš kod Betisa.
U prošlom kolu je nekadašnji finalista Lige šampiona odigrao dosta dobar meč na svom terenu protiv Granade i slavio rezultatom 1:0, a čovek odluke je bio Pepelu, koji je je bio siguran sa bele tačke u poslednjim trenucima prvog dela igre.
Inače, do sada je Valensija odigrala šest mečeva na strani i utisak je da se ovaj tim nije proslavio, pošto je u tom periodu četa Rubena Barahe ostvarila samo jedan trijumf, dva remija, uz čak tri poraza.
Za kraj, španski stručnjak za verovatno i najteže gostovanje u La Ligi neće moći da računa na Almeidu, Amalaha, Diakabija, Marija, Vaskeza i Ozkasara.

Naš predlog

Real će kao što smo već napomenuli dati sve od sebe da se iskupi svojim navijačima za kiks u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Rajo Valjekana, a mišljenja smo da se Valensiji koja punih petnaest godina nije uspela da savlada Madriđane na gostovanju crno piše, pa vam predlažemo da se oprobate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.86.

Očekuju se napadi najtrofejnijeg evropskog kluba od samog starta, pa se vrlo lako može dogoditi da vidimo makar dva gola u prvom delu igre zbog čega vam savetujemo da se opredelite za igru I2+ uz kvotu 2.42.

Generalno, deluje da nas u prestonici Španije očekuje jedan izuzetno efikasan duel, pa vam predlažemo da odigrate igru 4+ za koju je Meridianbet odredio fantastičnu kvotu 2.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.