TIP DANA: Štutgart – Borusija Dortmund: Bitka za treću poziciju na MHP Areni!

U subotu nas očekuje pregršt veoma zanimljivih mečeva širom Evrope, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Štutgarta i Borusije iz Dortmunda.
Početak ovog meča na MHP Areni je zakazan za 15 časova i 30 minuta, kada će uostalom početi i velika većina ostalih mečeva ovog kola.

Štutgart: Sjajne partije Švaba na startu sezone!

Štutgart je osnovan pre tačno 130 godina, a do sada je ovaj klub pet puta bio šampion Nemačke, uz konstataciju da se to poslednji put dogodilo 2007. godine, kada su popularne Švabe sezonu završile na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Šalke.
Treba napomenuti da je Štutgart pored pet naslova prvaka osvojio tri Kupa i jedan Superkup Nemačke, a od međunarodnih uspeha treba napomenuti finale Kupa UEFA 1989. godine, kada je italijanski Napoli bio bolji i došao do trofeja u drugom po kvalietu evropskom klupskom takmičenju.
Prošle sezone su Švabe imale baš dosta problema u Bundesligi, ali ono što je svakako najbitnije je da je ekipa Štutgarta nekako uspela da obezbedi opstanak u društvu najboljih.
Naime, regularni deo šampionata nekadašnji šampion Nemačke je završio na šesnaestoj poziciji na tabeli pa je morao u doigravanje sa trećeplasiranim timom Cvajte, a to je bio Hamburg.
Ipak, nekadašnji šampion Nemačke je kada je to bilo najpotrebnije odigrao dva brutalno dobra meča, savladao dva puta HSV i potpuno zasluženo došao do opstanka u najkvalitetnijem rangu nemačkog fudbala.
Naravno da je i ovog puta primarni cilj pred početak sezone bio opstanak u Bundesligi, međutim, deluje da su svim navijačima Štutgarta nakon blistavih partija na startu šampionata naglo porasli apetiti.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Sebastijana Henesa koji radi sjajan posao na klupi ovog tima nalaze na odličnom trećem mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirana Borusija iz Dortmunda, a veoma je zanimljivo da će upravo ove dve ekipe odmeriti snage u ovom kolu.
Do sada je nekadašnji šampion Nemačke odigrao deset mečeva u prvenstvu i ostvario sedam trijumfa, tri poraza i do sada Švabe nijednom nisu remizirale.
Ipak, deluje da je sve bilo idealno dok se nije povredio najbolji sterlac Girasi, koji je do sada postigao čak četrnaest pogodaka i u uvodnom delu sezone je praktično sam nosio ceo tim Štutgarta.
Nažalost, od kako ovog sjajnog napadača nema u timu, trećeplasirani tim na tabeli je vezao dva poraza, a u poslednji u nizu se desio u prošlom kolu kada je ova ekipa izgubila na gostovanju kod Hajdenhajma, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Inače, kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada je Štutgart odigrao pet susreta na svom stadionu i ostvario četiri trijumfa, uz samo jedan poraz, i to u poslednjem meču koji je ova ekipa odigrala pred svojim navijačima, kada je Hofenhajm slavio sa 2:3.
Poslednji duel između Švaba i Milionera je odigran sredinom aprila ove godine, a na tom duelu je bilo čak šest pogodaka, pošto je na kraju bilo 3:3.

Borusija Dortmund: Milioneri bi da se iskupe za katastrofu protiv Bajerna!

Dosta puta je ponavljano na koji način je Dortmund prošle sezone izgubio titulu, pa nećemo ponovo o tome, uz konstaciju da su popularni Milioneri imali praktično sve na tacni, ali nisu uspeli da prekinu dugogodišnju dominaciju Bajerna.
Naravno, i ovog puta je primarni cilj naslov prvaka Nemačke, uz napomenu da će nemački predstavnik dati sve od sebe da što dalje dogura u Ligi šampiona.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja treba napomenuti da je u prošlom kolu Dortmund na svom terenu uspeo da savlada Njukasl sa 2:0, čime su popularni Milioneri napravili krupan korak ka plasmanu u nokaut fazu.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Edina Terzića nalaze na prvom mestu na tabeli uz sedam osvojenih bodova, što je za poen više u odnosu na drugoplasirani PSŽ, ali i dva boda viška u odnosu na trećeplasirani Milan, kod koga između ostalog Dortmund i gostuje u sledećem kolu.
Nakon poraza u prvom kolu na gostovanju kod PSŽ-a, nemački predstavnik je pokazao karakter, pošto je ova ekipa prvo remizirala na svom stadionu protiv Milana, a potom i vezala dva trijumfa protiv Njukasla, koji i ove sezone igra na veoma viskom nivou u Premijer ligi.
Što se tiče Bundeslige, postavlja se pitanje da li je aktuelni vicešampion Nemačke mogao više u dosadašnjem toku prvenstva, pošto se ova ekipa nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i trećeplasirani Štutgart.
Na poslednjih pet mečeva tim sa Signal Iduna Parka je tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz, i to u prošlom kolu kada je Dortmund doživeo pravu katastrofu na svom terenu od Bajern Minhena, pošto je taj meč završen rezultatom 0:4, a utisak je da je ta pobeda Bavaraca mogla da bude i ubedljivija.
Ni pre toga se nekadašnji šampion Nemačke nije proslavio pošto je samo remizirao na gostovanju kod Ajntrahta u Frankfurtu u jednom spektakularnom duelu na kom smo videli čak šest pogodaka, a na kraju je bilo 3:3.
Edin Terzić za razliku od nekoliko prethodnih mečeva ovog puta nema previše problema zbog izostanaka, jedino neće moći da računa na Duranvila, dok su pod znakom pitanja Čan i Morej, ali je za očekivati da se oni za ovo gostovanje u Štutgartu stave na raspolaganju treneru.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, ulog je pozicija broj tri. I dalje domaćin neće moći da računa na svog najboljeg fudbalera Girasija, a jasno je da bez njega popularne Švabe izgledaju dosta slabije, što se verovatno i najbolje videlo u meču prošlog kola protiv Hajdenhajma, kada je novajlija u Bundesligi slavio sa 2:0. Deluje da bi Milioneri nakon trijumfa u Ligi šampiona protiv Njukasla, mogli da odigraju dobro i u nemačkom šampionatu, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.55.

Smatramo da je svakako prihvatljiva i dupla šansa na tim sa Signal Iduna Parka, pa vam preporučujemo da se oprobate i sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.52.

Za kraj, ako se malo osvrnemo na tradiciju, mečevi između ova dva kluba nam skoro uvek donose baš dosta pogodaka, pa je tako primera radi na poslednja dva duela između Štutgarta i Dortmunda palo neverovatnih jedanaest pogodaka, a utisak je da nas i ovog puta očekuje izuzetno efikasan meč, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.14.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.