Najava i analiza: Premijer liga, 12. kolo: Jedini pravi derbi na Stamford Bridžu ali koja se to utakmica Premijer lige može nazvati nezanimljivom?

premijer liga

U naredna dva dana odigraće se po pet utakmica 12. kola engleske Premiejr lige a nakon toga sledi na dve sedmice bez ostrvskog fudbala. U ovoj rundi nema mnogo mečeva koji se mogu nazvati derbijem, jedino okršaj Čelsija i Sitija na Stamford Bridžu i to nakon pobede Plavaca nad Totenhemom posle koje je došlo do promene lidera na tabeli. Sve kvote predložene u tekstu bile su aktuelne u vreme njegovog pisanja.

Vulverhempton – Totenhem – T22+ @ 1.92 u Mozzartbet

Krčag ide na vodu dok se ne razbije, a Totenhemov je odolevao do 11. kola. Tada ga je razbio Čelsi, i to u paramparčad. međutim, ko je gledao utakmicu sa Vajt Hart Lejna u ponedeljak video je da su pevci igrali sa dvojicom igrača manje veći deo meča, i da su poklekli tek u samom finišu. Poraz je poraz, sa golom ili pet razlike, svejedno. Totenehem je predao lidersku palicu Sitiju i možda će im sada biti lakše da igraju bez pritiska. Problem je što im pred pauzu sledi teško gostovanje u Vulverhemptonu, na mestu gde je bodove ostavio i Siti. Vukovi su, što je jako zanimljivo, na Molinjuu pobedili samo šampiona, dok su na ostale četiri utakmice dva puta izgubili i dva puta igrali nerešeno. Pevci igraju odlično na strani a dali su 14 golova na 6 utakmica. Verujemo da i na Molinjuu mogu barem dva. Ta T22+ kvota je 1.92 u kladionici Mozzartbet.

Arsenal – Barnli – 1,0-3 @ 2.15 u Meridianbet

Barnli je u sve većim problemima i izlaz se jednostavno ne vidi. Samo 4 boda imaju Klaretsi posle 11 utakmica i na takav način će brzo nazad u Čempionšip. Ono što najviše mođe da brine trenera Vensana Kompanija je učinak na Turf Muru, dakle na domaćem terenu. Na šest utakmica Barnli je upisao isto toliko poraza i ubedljivo je ”najgostoljubiviji” domaćin. Arsenal je u prošlom koludoživeo prvi poraz. Igrale su Tobdžije u Njukaslu, znalo se da je to gostovanje jedno od najtežih i ispostavilo se da je to tačno. Slavile su Svrake zahvaljujući jednom golu, pa je Arsenal pao na 4. mesto posle tog neuspeha. Ipak izgubio je i Totenhem, pa je na vrh izbio Mančester Siti. Građani imaju tri boda više od Arsenala i to nije razlika koja se ne može sustići. Jedna serija bez poraza je okončana, trajala je 10 utakmica, a vreme je da se započne nova. Naš predlog je pobeda Arsenala ali ne uz mnogo golova. Za 1,0-3 kvota je 2.15 u kladionici Meridianbet.

Kristal Palas – Everton – 0-2 @ 1.63 u MaxBet

Palas je još jednom pokazao da je vrlo opasan na strani i doneo je sva tri boda iz Barnlija. Slavili su Orlovi sa 2:0, pto im je bio već treći trijumf na šest ovosezonskih gostovanja u Premijer ligi. Na domaćem terenu imaju problema a oni se uglavnom ogledaju u broju postignutih golova. Na pet utakmica Palas je dao samo 4 gola na svom Selhurst parku, pa su i ovih pet osvojenih bodova na domaćem terenu dobar učinak. Everton je krenuo jako loše u novoj sezoni, sada su znatno bolji ali nikako da se iskobeljaju sa dna tabele. Pred ovo kolo su tek na 16. mestu, ali ipak sa bar pet bodova prednosti u odnosu na timove koji su ispod njih i koji će se grčevito boriti za opstanak. Karamele su u prošlom kolu odigrale neređšeno na svom Gudisonu sa Brajtonom, bilo je 1:1, pa kad su sa Galebovima odigrali 0-2 gola, gotovo je izvesno da će se isto dogoditi i na Selhurst Parku. Bće to sudar i dvojce trenera koji možda i poslednji neguju stari ”engleski” način igre, iskusni Roj Hodžson sa jedne i Šon Dajč sa druge strane. Za 0-2 gola kvota je 1.63 u kladionici MaxBet.

Mančester Junajted – Luton – 1x,2-3 @ 2.25 u Mozzartbet

Ne vredi, Junajted nikako da veže bar dve dobre utakmice i pobede. Poraz u Kopenhagenu je jako uzdrmao i same temelje tvrđave na Old Trafordu i sada je plasman u nokaut fazu Lige šampiona na dugaškom štapu. Istina, grupa je takva da je Bajern priča za sebe i Bavarci su sigurni na vrhu, dok će se ostala tri tima boriti za drugo mesto. Sada Danci i Galata imaju bod više od Junajteda, ali će Đavoli imati priliku da pobedom u Istanbulu sve to isprave. U Premijer ligi su prošle subote pobdili Fulam golom u sudijskoj nadoknadi i sada su 8. na tabeli, još uvek dalkeo od zone plasmana u Ligu šampiona. Luton je van zone ispadanja samo zahvaljujući gol razlici, a iostali su na samo jednom trijumfu do sada. Jako su bili blizu drugog prošle sedmice, ali je Liverpul izjednačio na Kenivolt Roudu u 95. minutu. Imaju Šeširdžije sada mnogo više samopouzdanja pa ih ne bismo unapred otpisivali ni na ”Teatru snova”. Naš predlog je dupla šansa na domaćina uz umeren broj golova. Za 1x,2-3 kvota je 2.25 u kladionici Mozzartbet.

Bornmut – Njukasl – 2 @ 1.70 u SuperBet

I Svrake imaju svojih problema u Ligi šampiona i to posle onog sjajnog starta i 4 boda u dueima sa Milanom i Pari Sen Žermenom. Njihov kriptonit bila je Borusija iz Dortmunda koja ih je dva puta pobeila u dve sedmice i poslala na poslednje mesto u grupi. Ništa još nije gotovo i posle žreba je odmah bilo jasno da je ovo najjača i najizjednaćenija grupa, pa će Njukasl imati svoju šansu u dva poslednja kola. Do tada će pokušati da se primaknu vodećima u Premijer ligi s obzirom da su pred ovo kolo tek šesti. U prethodnom su ostvarili veliki trijumf nad Arsenalom i tako Tobdijama naneli prvi poraz u prvenstvu. Ranije su već pobedili i Siti i Junajted u EFL kupu pa nam se čini da ekipu Edija Haua motivišu najveći rivali. Bornmut ne spada u takve i zato Svrake moraju biti oprezne pred gostovanje na Vitalitiju. Trešnjice su ostvarile samo jednu pobedu do sada, ali jako vrednu protiv direktnog konkurenta Barnlija. U prošlu subotu su primili pola tuceta golova na Etihadu i ako žele da na pauzu odu van zone ispadanja, ne smeju izgubiti od Njukasla. Biće to teško ostvariti i mi predlažemo dvojku sa kvotom 1.70 u kladionici SuperBet.

Aston Vila – Fulam – 1,3+ @ 2.27 u Meridianbet

Vila je uspela da pobedi AZ Alkmar u Ligi konferencija i jako je blizu plasmana u nokaut fazu. Što se Premijer lige tiče tu se stvari kreću od sjaja do očaja. Sjaj se vidi uglavnom na Vila parku u birmingenu gde ovaj tim ima pet pobeda iz isto toliko mečeva, ali i neverovatnu gol raliku sa 20 datih i samo 4 primljena gola. Prosek po meču u Birmingemu im je četiri gola i zabava za publiku je zagarantovana. Na strani nisu tako ubedljivi i to se najbolje videlo u Notingemu prošle sedmice. Izgubila je Aston Vila od Šumara sa 2:0 i propustila lepu priliku da se prebaci do treće pozicije. I dalje su tu, za petama, vodećoj četvorci, a da bi tako ostalo moraju da dobiju Fulam. Kolibari su nesrećno ostali bez jednog boda u meču sa Junajtedom prošle subote, igrala se sudijska nadoknada kada je Bruno Fernandeš zatresao njihovu mrežu. Sada je Fulam na 15. mestu i od nekih velikih dostignuća ove sezone teško da će nešto biti. Sada je fokus na što bržem izlasku iz krize pošto su na poslwednja tri meča uzeli samo jedan bod. Teško će taj niz prekinuti na Vila parku, pa je naš predlog pobeda domaćina uz bar tri pogotka na meču. Za 1,3+ kvota je 2.27 u kladionici Meridianbet.

Brajton – Šefild junajted – 1,T13+ @ 1.80 u SuperBet

Utamica sa Vulverhemptonom bila je biti ili ne biti za Šefild. Na kraju se sve dobro završilo po oštrice i one su golom Norvuda sa bele tačke pobedili sa 2:1 u 100. minutu. Stres koji su domaći navijači proživeli teško da može da se plati, ali ni zadovoljstvo zbog činjenice da su njihovi ljubimci ostali u igri kada je opstanak u eliti u pitanju. Šefild je i dalje poslednji, ali sada ima isti broj bodova kao i Barnli a dva manje od Bornmuta i Lutona. I vrapcima je jasno da će se ova četiri tima boriti da izbegnu poslednja tri mesta i selidbu u Čempionšip, a svi se nadaju da mogu biti ta jedna ekipa koja će ”preživeti”. Jorkširci odlaze na gostovanje na jug zemlje u Brajton. Domaćin nije tako ubedljiv kao na početku prvenstva ali je u četvrtak slavio protiv Ajaksa, po drugi put u 14 dana, i sigurno je da če im to pomoći da pobede i u Premijer ligi posle punih pet kola bez trijumfa. I dalje su Galebovi u vrhu, cilj je novi izlazak na evropsku scenu, a do ispunjenja je još dug put. Kvote na Brajton su baš niske, pa se odlučujemo za kombinaciju jedinice i golova na domaćina. Za 1,T13+ kvota je 1.80 u kladionici SuperBet.

Liverpul – Brentford – GG3+ @ 1.80 u MaxBet

Redsi su se okliznuli na gostovanju kod debitanta u Premijer ligi Lutina i osvojili samo bod. Na kraju mogu biti i prezadoljni takvim ishodom jer su do izjednačenja stigli golom Dijaza u 95. minutu. Naravno da niko nije otišao u Luton po bod, ali je ovo takmičenje takvo da unapred upisanih bodova nema. Da su pobedili, sada bi delili drugo mesto sa Totenhemom i imali samo bod manje od lidera Sitija, ali je prošlo kolo bilo groblje za favorite i svoj prvi poraz doživeli su Arsenal i totnhem, a Liverpul je ostao bez dva boda kod Lutona. U međuvremenu je Liverpul izgubio i u Tuluzu u Ligi konferencija ali taj poraz nikoga nije zabronuo, pa je čak i Klop kombinovao tim i odmarao neke prvotimce. Pobeda nad Brentfordom se nameće kao imperativ, ne bi bilo dobro da Redsi odu na pauzu sa tri vezane utakmice bez trijumfa, ali je sigurno da Pčelice ne dolaze sa belom zastavom. Brentford je vezao tri pobede u prvenstvu, slavili su na svom terenu protiv Barnlija i Vest Hema, ali i na Stamford Bridžu protiv Čelsija. Na Enfildu još nisu dali gol, a igrali su do sada dva puta. Vreme je za prvi. Naš predlog je igra GG3+ sa kvotom 1.80 u kladionici MaxBet.

Vest Hem – Notingem Forest – 1 @ 1.90 u SuperBet

MInimalnim trijumfom nad Olimpijakosom Čekićari su obezbedili evropsko proleće ali sada imaju zadatak da prekinu loš niz u Premijer ligi. Naime, Vest Hem je vezao tri uzastopna poraza u prvenstvu a poslednji trijumf ostvarili su još poslednjeg dana septembra kada je u Londonu pao Šefild junajted. Pre sedam dana bilo je uzbudljivo na Komjunitiju u malom londonskom derbiju ali je Vest Hem ostao praznih šaka i izgubio od Brentforda 3:2. Za Šumare je prošlo kolo bilo pun pogodak. Pobedili su Aston Vilu na Sitigraundu sa 2:0 i tako sačuvali nepobedivost na svom stadionu u aktuelnoj sezoni. Forest nešto slabije igra na strani ali su uspeli da pobede Čelsi i odigraju bez golova sa Palasom. Očigledno ih inspiriše igranje u prestonici i to je nada pred duel sa Čekićarima koji moraju da slave. Dejvid Mojes zna da ima tim za vrh tabele a da je od njega daleko. Predlog je ipak jedinica za koju se u kladionici SuperBet dobija koeficijent koji iznosi 1.90.

Čelsi – Mančester Siti – T22+ @ 1.75 u Mozzartbet

Plavci su učinili veliku uslugu šampionu tako što su pobedili Totenhem na Vajt Hart Lejnu i omogućili Sitiju da zasedne na vrh. Građani su sada lideri sa bodom više od Pevaca i po tri u odnosu na Liverpul i Arsenal. Naravno da planiraju da tu ostanu do krja prvenstva, a svakako da žele da na pauzu odu kao lideri. Čelsi je uspeo da pobedi Totenhem tek kada su ovi ostali sa dva igrača manje, pa taj uspeh treba tako i tretirati. Previše je propusta imao tim Maurisija Poketina u ovoj sezoni da bismo mogli i da pomislimo da imaju šanse da sruše Siti. Na Stamford Bridžu su bodove već osvajali Notingem Forest, Aston Vila i Brentford, i to sva tri, dok su po bod kući nosili Liverpul i Arsenal. Pobeđen je samo Luton u Premijer ligi, a pali su i Vimbldon, Brajton i Blekburn u EFL kupu. Mančester Siti je pobedio Jang Bojse, još jednom, i tako već sada obezbedio plasman u osminu finala Lige šampiona. U Premijer ligi su vezali dve pobede, obe ubedljive. Prvo su u gradskom derbiju dobili Junajted sa 3:0, a onda su Bornmutu utrpali šest golova prošle subote. Dve lopte moraju da završe u mreži Čelsija, a za ostalo ćemo videti. Za T22+ kvota je 1.75 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.