Najava i analiza: La Liga, 13. kolo: Veliki derbi Andaluzije, ali biće veoma zanimljivo i u prestonici!

Od petka su na programu mečevi trinaestog kola najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala u kom nas očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva.
Derbi kola se igra u Andaluziji gde će snage odmeriti gradski rivali Sevilja i Betis, ali će veoma interesantno biti i u Madridu, gde će kraljevski klub ugostiti Valensiju u reprizi finala Lige šampiona iz 2000. godine, ali i na Vanda Metropolitanu gde će Atletiko Madrid dočekati Viljareal koji igra jako loše na startu prvenstva.
Barselona na svom stadionu ne bi smela da ima previše problema protiv Alavesa, dok će prvoplasirana Đirona na gostovanje kod Rajo Valjekana.
Od ostalih susreta treba izdvojiti i duele između Atletik Bilbaa i Selte, što će ujedno biti i uvodni duel ovog kola, ali i meč između Almerije i Sosijedada.

Atletik Bilbao – Selta – 1 @ 1.60 u Maxbet

Prvi duel trinaestog kola španske La Lige se igra u Baskiji gde će Atletik Bilbao ugostiti Seltu. Tim iz Baskije za sada igra dosta dobro u prvenstvu, a trenutno se Atletik nalazi na sjajnom petom mestu na tabeli koje na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu Evrope, što i jeste primarni cilj ponosa Baskije za ovu sezonu.
U prošlom kolu je ovaj tim u jednom sjajnom susretu slavio na gostovanju kod Viljareala, a taj meč je završen rezultatom 2:3.
Selta sa druge strane trenutno zauzima katastrofalno osamnaesto mesto na tabeli koje nažalost na kraju prvenstva znači i selidbu u niži rang.
U prošlom kolu je tim iz Viga remizirao na svom terenu protiv Sevilje, a taj meč u Galiciji je završen rezultatom 1:1.
Po našem mišljenju je Atletik veliki favorit na ovom duelu i toplo vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Maxbet pripremila koeficijent 1.60.

Rajo Valjekano – Đirona – 3+ @ 1.80 u Meridianbet

Prvi duel subotnjeg programa se igra u Valjehasu, gde će Rajo Valjekano ugostiti trenutnog lidera na tabeli, ekipu Đirone.
Rajo je do sada odigrao dvanaest mečeva u prvenstvu i doživeo samo dva poraza, uz četiri trijumfa i čak šest remija. Ono što je najvažnije je da ovaj tim na pet poslednjih mečeva ne zna za poraz, a u ovom trenutku se ova ekipa nalazi na odličnom devetom mestu na tabeli. Naravno treba napomenuti da je Rajo Valjekano u prošlom kolu otkinuo bod Real Madridu na gostovanju, a taj duel je završen bez pogodaka.
Đirona je najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja La Lige, o čemu najbolje govori i trenutna tabela, pošto se Katalonci nalaze na prvoj poziciji uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Real Madrid.
U prošlom kolu je Đirona ostvarila novi trijumf i to na gostovanju kod Osasune kada je bilo 2:4.
Gosti su sasvim sigurno favoriti na ovom duelu, ali vam pre toga ipak savetujemo da se oprobate sa golovima, kojih će po našem mišljenju i te kako biti pa savetujemo igru 3+ uz kvotu 1.80 u Meridianu.

Almerija – Real Sosijedad – 2 @ 1.77 u Mozzartbet

Kada se sve sabere i oduzme utisak je da je Almerija trenutno glavni favorit da se na kraju sezone preseli u Segundu.
Naime, u ovom trenutku se ova simpatična ekipa nalazi na poslednjem mestu na tabeli La Lige sa samo tri osvojena boda. Do sada je Almerija odigrala dvanaest mečeva u prvenstvu i još uvek ne zna za trijumf, a u tom periodu je ova ekipa tri puta remizirala uz čak devet poraza, a tu računamo i neuspeh u prošlom kolu na gostovanju kod Alavesa kada je bilo 1:0.
Sosijedad je u prošlom kolu doživeo tesan poraz od Barselone na svom terenu, ali što je možda u ovom trenutku i bitnije, tim sa Anoete je odigrao fantastičnu partiju u Ligi šampiona protiv Benfike i slavio sa 3:1 na svom terenu, čime je ova ekipa praktično obezbedila sebi plasman u nokaut fazu.
Deluje da su gosti veliki favoriti na ovom duelu, pa vam bez mnogo razmišljanja i analiza savetujemo da odigrate 2 koju Mozzartbet plaća sa kvotom 1.77.

Granada – Hetafe – 3+ @ 2.35 u Meridianbet

Kako sada stvari stoje Granadi do kraja sezone predstoji velika borba za opstanak u društvu najboljih, pošto se trenutno ova ekipa nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo šest osvojenih bodova.
Do sada je povratnik u najkvalitetniji rang španskog fudbala ostvario samo jedan trijumf u prvenstvu, uz tri remija, ali i čak osam poraza.
U prošlom kolu je Granada poražena na teškom gostovanju kod Valensije, a taj duel je završen rezultatom 1:0, što je bio treći vezani poraz za ovu ekipu.
Što se tiče Hetafea, ekipa iz predgrađa Madrida na ovo gostovanje stiže potpuno rasterećeno pošto se u ovom trenutku ovaj tim nalazi na odličnom jedanaestom mestu na tabeli uz čak osam bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Zbog svega toga je vrlo moguće da prisustvujemo jednom veoma efikasnom duelu, pa predlažemo igru 3+ uz kvotu 2.35 u Meridianu.

Osasuna – Las Palmas – 1 @ 2.05 u Maxbet

Deluje da Osasuna ne igra tako dobro kao što je to bio slučaj prošle sezone, ali i pored toga čini se da klub iz Pamplone neće imati previše problema oko opstanka u društvu najboljih, iako su nakon odlične prošle sezone apetiti dobrano porasli.
U ovom trenutku se prošlosezonski finalista Kupa nalazi na dvanaestom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je Osasuna poražena na svom stadionu od prvoplasirane Đirone u jednom sjajnom susretu koji je završen rezultatom 2:4.
Sa druge strane, Las Palmas je u prošlom kolu na svom terenu skinuo skalp favorizovanom Atletiko Madridu, kada je bilo 2:1, a trenutno se novajlija u La Ligi nalazi na fenomenalnom desetom mestu na tabeli, uz podatak da je ova ekipa na pet poslednjih mečeva ostvarila četiri trijumfa uz jedan poraz.
Ipak, mišljenja smo da je konačno došlo vreme za jedan trijumf domaćina pa savetujemo da probate sa jedinicom uz kvotu 2.05 u Maxbetu.

Real Madrid – Valensija – 1-1 @ 1.90 u Mozzartbet

Ovo kolo nam donosi još jedan veoma interesantan meč koji će biti odigran u prestonici Španije, gde će Real Madrid ugostiti Valensiju.
Nakon nekoliko sjajnih partija, a tu uključujemo i pobedu nad Barselonom u El Klasiku, Madriđani su u prošlom kolu samo remizirali na svom stadionu protiv Rajo Valjekana, pa se u ovom trenutku kraljevski klub nalazi na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na Đironu, koja se mimo svih očekivanja trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli.
U međuvremenu je Real pobedom nad Bragom obezbedio plasman u nokaut fazu Lige šampiona, čime je ispunjen primarni cilj za ovaj deo sezone.
Valensija igra promenljivo i ove sezone, ali je sigurno da su svi u klubu trenutno zadovoljni sa osmom pozicijom na tabeli. U prošlom kolu su “slepi miševi” slavili na svom stadionu protiv Granade, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Mišljenja smo da će Madriđani želeti da se iskupe svojim navijačima za onaj remi u prošlom kolu pa savetujemo da se ovde opredelite za prelaz 1-1 uz kvotu 1.90 u Mozzartu.

Barselona – Alaves – 4+ @ 2.41 u Meridianbet

Pominjali smo dosta puta u analizama španskog prvenstva da Barselona iako pobeđuje ima dosta problema u igri, i dosta puta se dešavalo da se Katalonci i pored slabe partije provuču i nekako dođu do tri boda što je bio slučaj u prošlom kolu na gostovanju kod Sosijedada, kada je bilo 0:1.
Ipak, to se nije desilo u Ligi šampiona, gde je Barselona doživela neočekivani poraz na gostovanju kod Šahtjora i time sebi bespotrebno zakomplikovala situaciju oko prolaska u narednu fazu, ali se još jednom potvrdilo da tim iz Katalonije ima dosta problema.
Trenutno se Barsa nalazi na trećem mestu na tabeli, a ne treba zanemariti da je tim sa Nou Kampa nedavno poražen od El Klasiku od Real Madrida (1:2).
Alaves je trenutno stacioniran na četrnaestom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je ova ekipa ostvarila veoma važan trijumf na svom terenu protiv Almerije kada je bilo 1:0.
Sve osim trijumfa Barselone bi bila prava senzacija, a konačno je vreme da domaćin nekom napuni do vrha mrežu, pa savetujemo igru 4+ uz kvotu 2.41 u Meridianu.

Sevilja – Betis – GG @ 1.75 u Maxbet

Derbi trinaestog kola španske La Lige se igra na stadionu “Sančez Pichuan” gde će se u velikom derbiju Andaluzije sastati Sevilja i Betis.
Sevilja se trenutno nalazi na katastrofalnom petnaestom mestu na tabeli uz samo četiri boda viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja. U prošlom kolu su Berberini vezali četvrti remi u šampionatu i to na nimalo prijatnom gostovanju kod Selte kada je bilo 1:1.
Nažalost, u Ligi šampiona je španski predstavnik doživeo novi poraz i to od Arsenala, i sva je prilika da će Sevilja teško uspeti da se domogne plasmana u narednu fazu.
Betis se trenutno nalazi na odličnom šestom mestu na tabeli koje na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu Evrope, a upravo to i jeste primarni cilj ovog tima.
Na poslednjih pet mečeva Zeleni ne znaju za poraz, a u tom periodu je ova ekipa ostvarila tri trijumfa, uz dva remija. U prošlom kolu je Betis odigrao sjajan meč na svom stadionu i bez većih problema savladao Majorku, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Kada se sve sabere i oduzme deluje da je Betis bliži pobedi, ali uvek je teško prognozirati najveći derbi Andaluzije, pa je možda najbolje da probate sa golovima na obe strane.
Kladionica Maxbet igru GG plaća sa sjajnom kvotom 1.75.

Atletiko Madrid – Viljareal – 1 @ 1.36 u Meridianbet

Poslednji duel trinaestog kola španske La Lige nam donosi meč između Atletiko Madrida i Viljareala. Jorgandžije u veoma lepom raspoloženju dočekuju ovaj duel posle ubedljivog trijumfa u Ligi šampiona nad ekipom Seltika kada je bilo 6:0, međutim, ne smemo zaboraviti da je klub iz prestonice u prošlom kolu La Lige poražen na gostovanju kod Las Palmasa, nakon čega se izabranici Čola Simeonea nalaze na četvrtom mestu na tabeli.
Viljareal je sasvim sigurno uz Sevilju najveće razočarenje ovogodišnjeg izdanja španskog prvenstva, pošto se popularna “žuta podmornica” nalazi na očajnom trinaestom mestu na tabeli.
U prošlom kolu je tim sa “Keramike” doživeo novi poraz i to na svom terenu od Bilbaa, u jednom sjajnom susretu koji je završen rezultatom 2:3.
I ovde će vrlo verovatno biti dosta pogodaka, ali je ipak velika prednost na strani Madriđana, zbog čega i savetujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.36 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.