TIP DANA: Italija – Severna Makedonija: Ako se neko zamerio Azurima, to su Makedonci!

U petak se nastavljaju mečevi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Italije i Severne Makedonije.
Početak susreta između ove dve selekcije je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Italija: Da li će Makedonci ponovo biti kobni za Azure?

Nakon propuštenog Mundijala 2018. godine u Rusiji, svakako da ni oni najveći pesimisti nisu mogli da pretpostave da Azuri neće učestvovati ni četiri godine kasnije na Svetskom prvenstvu u Kataru, ali se to nažalost desilo i to nakon poraza u baražu od Severne Makedonije, na domaćem terenu u Palermu, što je zaista bila prava senzacija.
Još zanimljivije je da je između ta dva Mundijala Italija uspela da 2021. godine dođe do titule šampiona Evrope i to nakon trijumfa nad Engleskom, na sred Vemblija, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Nažalost, kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da Azure ponovo ne gledamo na jednom velikom takmičenju, ovog puta na Evropskog prvenstvu, pošto se u ovom trenutku izabranici Lučana Spaletija koji je nedavno postao novi selektor Azura, nalaze na trećem mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na drugoplasiranu Ukrajinu, koja ruku na srce ima i meč viška-
Ipak, ono što nije dobro je što Italijane nakon ovog duela protiv Severne Makedonije, gde se pobeda zaista ne bi smela dovesti u pitanje, očekuje upravo duel sa Ukrajincima u poslednjem kolu, i to na njihovom terenu, pa nema sumnje da aktuelnog šampiona Evrope očekuje pakleno težak posao.
Do sada su Azuri odigrali šest mečeva u ovim kvalifikacijama i upisali tri trijumfa, jedan remi i dva poraza, i generalni utisak je da smo dosta više očekivali, bez obzira što su Italijani u grupi sa Englezima koji godinama unazad predstavljaju jednu od najboljih reprezentacija na svetu.
Odmah u prvom kolu su izabranici Lučana Spaletija poraženi na svom terenu od Gordog Albiona, kada je bilo 1:2, a nakon toga su Italijani bez mnogo poteškoća slavili na gostovanju kod Malte kada je bilo 0:2.
Ipak, u trećem kolu je Severna Makedonija ponovo bila kobna za Azure, pošto je taj duel završen rezultatom 1:1, a nakon svega toga je aktuelni šampion Evrope vezao dva trijumfa, i to prvo protiv Ukrajine na svom terenu kada je bilo 2:1, ali i protiv Malte (4:0).
U prošlom kolu je Italija ponovo odmerila snage protiv Engleske i nažalost ponovo izgubila, a ovog puta su Hari Kejn i drugari slavili rezultatom 3:1, pa je pred Azurima pakleno težak zadatak, mada kada se sve sabere i oduzme, možda bi bilo i previše da jedna takva reprezentacija propusti dva velika takmičenja zaredom.

Severna Makedonija: Gosti nemaju šta da izgube u Rimu!

Severna Makedonija poslednjih godina beleži svoje verovatno i najbolje rezultate, a treba napomenuti da je ova selekcija uspela da dođe do svog premijernog plasmana na EURO 2020, koji je kao što je dobro poznato zbog pandemije koronavirusa odigran 2021. godine.
Nažalost, nisu se Makedonci preterano istakli na Evropskom prvenstvu pošto su u grupi sa Holandijom, Austrijom i Ukrajinom zauzeli poslednje mesto, i to bez osvojenih bodova, što je ruku na srce verovatno i bilo očekivano.
Usledile su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, gde je ova selekcija igrala dosta dobro, o čemu verovatno najbolje i svedoči plasman na drugo mesto u grupi iza Nemačke, što je ovoj reprezentaciji donelo plasman u baraž.
U prvom duelu baraža su popularni Lavovi napravili pravu senzaciju, pošto su savladali Italiju, i to u sred Palerma kada je bilo 0:1, čime su Azuri ostali bez plasmana na Mundijal. Ipak, u finalu baraža je Severna Makedonija naišla na Portugal, koji je bez većih problema na svom terenu slavio sa 2:0 i došao do plasmana na Svetsko prvenstvo.
Što se tiče kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj, stiče se utisak da izabranici Blagoja Milevskog pre svega nisu imali dovoljno sreće pri žrebu, jer su selekcije Engleske, Italije i Ukrajine objektivno kvalitetnije.
U ovom trenutku se Severna Makedonija nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz sedam osvojenih bodova, što je trenutno za tri boda manje u odnosu na trećeplasiranu Italiju, ali i čak šest bodova manjka od drugoplasirane Ukrajine, što dalje znači da ova reprezentacija ima samo teoretske šanse da dođe do plasmana na prvenstvu starog kontinenta.
Do sada je Severna Makedonija odigrala šest mečeva i upisala dva trijumfa, jedan remi ali i tri poraza, što je previše. U prvom kolu je ova selekcija slavila na svom terenu protiv Malte, međutim, nakon toga je ova reprezentacija vezala čak tri duela bez trijumfa, a svakako da je sve ljubitelje fudbala u Severnoj Makedoniji najviše zaboleo poraz na gostovanju kod Engleske, kada je bilo više nego ubedljivih 7:0.
Naravno, treba podsetiti da je učesnik prošlog Evropskog prvenstva uspeo da isčupa bod Italijanima na svom stadionu, a drugi trijumf u ovim kvalifikacijama izabranici Blagoja Milevskog su ostvarili na gostovanju kod Malte kada je bilo 0:2.
Najzad, u prošlom kolu je Severna Makedonija izgubila na gostovanju kod drugoplasirane Ukrajine, a taj meč je završen rezultatom 2:0.

Naš predlog

Italijani se nalaze u veoma nezgodnoj situaciji, pošto im pored pobede nad Severnom Makedonijom treba i trijumf u poslednjem kolu i to na gostovanju kod Ukrajine kako bi došli do plasmana na EURO. Sa druge strane, gosti kao što smo već napomenuli nemaju šta da izgube, i znamo da je ova selekcija već bila kobna za Azure u kvalifikacijama za prošlo Svetsko prvenstvo, pa je utisak da je najrealnija prognoza igra GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.55.

Naravno, Italijani će od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Severne Makedonije, pa vam predlažemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.52.

Za kraj, sva je prilika da nas na Olimpiku očekuje jedan izuzetno efikasan duel, pa vam predlažemo da probate sa igrom 3+ uz kvotu 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.