TIP DANA: Ukrajina – Italija: Da li će Italijani nakon dva vezana Mundijala propustiti i EURO?

U ponedeljak je veoma interesantna ponuda za klađenje, a ovaj dan nam donosi nove mečeve u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti održano naredne godine u Nemačkoj.
Najzanimljiviji duel se bez ikakve sumnje igra u Leverkuzenu, gde će selekcija Ukrajine ugostiti Italiju, što će ujedno biti i susret koji će nam dati odgovor na pitanje koji od ova dva tima će izboriti plasman na Evropsko prvenstvo, pošto trenutno i jedna i druga selekcija ima isti broj bodova.
Početak susreta između Ukrajine i Italije je zakazan za 20 časova i 45 minuta, kada će između ostalog početi i svi ostali dueli poslednjeg kola kvalifikacija.

Ukrajina: Jako dobre partije na domaćem terenu!

Generalno, Ukrajina igra dosta dobro u ovim kvalifikacijama, i sama činjenica da će ova selekcija u poslednjem kolu odlučivati o svojoj sudbini govori puno, pošto je grupa bila pakleno teška, jer su u njoj pored Ukrajinaca tu bile i selekcije Engleske i Italije, kao dva apsolutna favorita, ali ne smemo nikako zaboraviti ni Severnu Makedoniju koja poslednjih godina postiže najbolje rezultate od postojanja.
Inače, Ukrajinci treba podsetiti da Ukrajinu nismo imali prilike da gledamo na Svetskom prvenstvu koje je održano prošle godine u Kataru, iako je ova selekcija svoju kvalifikacionu grupu završila na drugom mestu na tabeli, bez poraza.
U prvom duelu baraža savladana je Škotka, međutim u velikom finalu ova selekcija nije uspela da eliminiše Vels, koji je predvođen Bejlom stigao do plasmana na Mundijal.
Nakon svega toga su se u Ukrajini okrenuli kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će naredne godine biti održano u Nemačkoj, ali na samom startu ambicije nisu bile velike, što zbog toga što Ukrajina domaće mečeve igra na neutralnom terenu zbog dobro poznate situacije, to zbog činjenice da su Engleska i Italija daleko kvalitetnije.
Kolo pre kraja izabranici legendarnog Sergeja Rebrova se nalaze na deobi drugog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Italija, međutim, Azuri imaju bolji međusobni skor, pa ukoliko dve reprezentacije večeras odigraju meč bez pobednika, na EURO će se plasirati Italija zbog boljeg međusobnog skora.
Do sada su Ukrajinci odigrali sedam mečeva u kvalifikacijama i ostvarili četiri trijumfa, jedan remi, ali i dva poraza.
U prošlom kolu su puleni Sergeja Rebrova slavili na gostovanju kod Malte, a taj meč je završen rezultatom 1:2. Pre toga je ova selekcija savladala i Severnu Makedoniju na svom terenu, čime je prestignuta Italija, koja je ipak kasnije nakon trijumfa nad istom reprezentacijom došla do istog broja bodova kao i njihov glavni rival u borbi za Evropsko prvenstvo.
Iako domaće mečeve igraju na neutralnom terenu, Ukrajinci su do sada kao domaćini ostvarili dva trijumfa uz remi protiv Engleza, što je svakako sjajan rezultat, s obzirom da Englezi poslednjih godina igraju na veoma visokom nivou.
Za kraj, jedan zanimljiv podatak. Ukrajinci do sada nikada nisu ostvarili trijumf protiv Italije, pošto su ove dve selekcije do sada odigrale devet duela. Sedam puta su Azuri slavili, a dva puta je bilo nerešeno, pa se čini da nema boljeg trenutka za prvi trijumf ove selekcije u međusobnim susretima, pogotovu što bi on automatski značio i plasman na Evropsko prvenstvo.

Italija: Azurima i bod odgovara!

Za reprezentciju poput Italije je svakako previše da dva puta zaredom propusti Mundijal, a da ne pričamo o tome što Azuri na kolo pre kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti održano naredne godine u Nemačkoj još uvek nisu obezbedili plasman na završni turnir.
Pre svega, poznato je da je Italija mimo svih očekivanja došla do naslova prvaka Evrope na prvenstvu koje odigrano 2021. godine, godinu dana kasnije nego što je prvobitno bilo planirano, a sve to zbog poznate situacije sa koronavirusom.
U finalu su Italijani predvođeni Robertom Mančinijem bili bolji u velikom finalu od Engleske, koja je imala veliku podršku svojih navijača pošto je finalni duel bio odigran na Vembliju.
Međutim, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo se Azuri nisu proslavili, pošto su polufinalu baraža eliminisani od Severne Makedonije, što je svakako bila senzacija.
I pored toga, Mančini je dobio poverenje ljudi iz Saveza, ali je zanimljivo da je ovaj italijanski stručnjak sredinom kvalifikacija za EURO rešio da napusti klupu Italije i preseli se u Saudijsku Arabiju gde je dobio astronomski ugovor i postao ubedljivo najplaćeniji trener današnjice.
Na njegovo mesto je seo Lučano Spaleti, a sve to nakon titule sa Napolijem, pa se odmah na prvi pogled stiče utisak da je Italija u sigurnim rukama.
Nažalost u prvom kolu kvalifikacija je ova selekcija poražena na svom terenu od Gordog Albiona, kada je bilo 1:2, a nakon toga su Italijani bez mnogo poteškoća slavili na gostovanju kod Malte (0:2).
U trećem kolu je Severna Makedonija još jednom bila kobna Azure, pošto je taj duel završen rezultatom 1:1, nakon čega je aktuelni šampion Evrope vezao dva trijumfa, i to prvo protiv Ukrajine na svom stadionu kada je bilo 2:1, ali i protiv Malte (4:0).
Usledio je duel sa Engleskom u kom su Hari Kejn i drugari ponovo savladali Italijane i to sa 3:1, a u prošlom kolu su Spaletijevi puleni ostvarili za sada najvažniji trijumf u dosadašnjem toku kvalifikacija pošto je na Olimpiku savladana Severna Makedonija sa 5:2.
Računica je jasna. Italijanima će za odlazak na Evropsko prvenstvo biti dovoljan i bod sa ovog gostovanja kod Ukrajine, a kako smo već napomenuli da Azuri do sada niti jednom nisu poraženi od ove selekcije, sva je prilika da će Italija biti u prilici da brani naslov prvaka Evrope.
Za kraj, u gostima su izabranici Lučana Spaletija do sada odigrali tri meča i ostvarili jedan trijumf, jedan remi, ali i jedan poraz.

Naš predlog

Pre svega, ulog je ogroman, a samim tim i ne treba ovde očekivati dosta pogodaka, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.83.

Kao što smo već pominjali, Italijanima je dovoljan i bod, a sva je prilika da ne postoji reprezentacija na svetu koja ume tako dobro da odigra na nerešen ishod kao što je to Italija, koja će sigurno učiniti sve da zatvori sve prilaze svom golu, pa vam preporučujemo da odigrate kombinaciju igara X2&0-2 za koju je Meridianbet odredio koeficijent 2.25.

Za kraj, nije isključeno da nam na kraju ovaj susret u Leverkuzenu ne donese pobednika, pa hrabro preporučujemo da odigrate X uz fantastičnu kvotu 3.50 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.